Între „Cred că mi-ar fi frică să joc acum cu echipa României” și „Să mai plângă și alții, că noi am plâns destul”, echipa României sărbătorește o victorie mare

Andreea Giuclea 6 decembrie 2018

Acum trei ani, într-o sală de presă aproape goală din Danemarca, Gabriela Perianu spunea, cu lacrimi în ochi, că abia așteaptă să vină momentul când România o să învingă Norvegia, care tocmai o eliminase, după prelungiri, din semifinalele Campionatului Mondial.

Cu o zi înainte de reîntâlnirea cu Norvegia din Brest, Perianu și-a reamintit de acel moment. „Țin minte că am spus că vreau revanșa împotriva lor și abia aștept să vină momentul când o să câștigăm la un turneu final. Îmi doresc din suflet să fie acum.”

Nicio jucătoare a României n-a plâns la finalul meciului cu Norvegia din Brest. În fața jurnaliștilor care le așteptau în zona mixtă de la marginea terenului au trecut toate zâmbind, salutând, mulțumind pentru felicitări, chiar dacă erau vizibil afectate de efort. Unele s-au oprit să dea declarații, altele s-au dus direct în vestiar, spunând că sunt obosite și abia stau în picioare. Una dintre ele le-a spus, încet: „Pregătiți-vă!”

Crina Pintea, care a jucat și ea în 2015, și-a amintit și ea de lacrimile din trecut. „Am plâns atâția ani de zile”, le-a spus jurnaliștilor imediat după victorie. „Vin de ceva ani la echipa națională și nu vreau să spun acum ceva din cauză că sunt super entuziasmată, dar să mai plângă și alții, că noi am plâns destul! Cred că mi-ar fi frică să joc acum cu echipa României. Suntem foarte motivate și jucăm foarte frumos împreună, ne simțim bine, ne încurajăm tot timpul, chiar dacă sunt momente mai grele, tot timpul ne susținem, ne uităm una la cealaltă. Am mai simțit lucruri din astea, dar acum cred că e ceva diferit și e foarte frumos.”

Iulia Dumanska, o altă jucătoare care a contribuit decisiv la victorie – numită, de altfel, cea mai bună jucătoare a meciului -, a spus că e mândră, fericită, în al nouălea cer. „Sunt foarte mândră că pot să-mi ajut echipa. N-am cuvinte, e o seară minunată, trebuie să ne odihnim și să ne pregătim pentru meciurile din Main Round. Am intrat în teren foarte motivate și concentrate, ne-am dorit foarte mult să le batem, pentru că nu în fiecare zi ai o șansă să joci contra Norvegiei, care este… care a fost campioană olimpică, europeană, mondială. A fost o șansă pentru noi și mă bucur foarte mult că am reușit să profităm de ea.”

Melinda Geiger a simțit același lucru: „E senzațional să bați Norvegia. Toți românii care au venit aici sunt fericiți, le mulțumim mult, și noi suntem extraordinar de fericite. Nu ne așteptam la o asemenea diferență, dar am știut la ce să ne așteptăm din partea lor și am jucat ca o echipă și am demonstrat că putem învinge pe oricine. Pe bancă eram toate puțin mai stresate, mai încordate, dar am câștigat. Nu știu care e secretul, am mai spus, contează să fim noi unite, nu contează cine e în fața noastră.”

View this post on Instagram

Din toată inima, pentru România! Norvegia – România 23-31 @cristinaneaguofficial @elizabuceschi @yuliya_dumanska @d.denisa16 @crinapintea11 @valentina_ardean_elisei @pery11perianu @mely_geiger @madizamfirescu @dragutza_ana @chiperlaura @ratiudaniela24 @bacaoanu.raluca @polo.anca @cristina_florica @anetaudristioiu @laslo13cristina @ehfeuro

A post shared by Echipa Națională de Handbal (@nationaladehandbal) on

*

România și Olanda sunt acum mari favorite pentru calificarea în semifinalele de la Paris. Totuși, nimic nu e stabilit încă. Naționala României mai are de jucat cu Olanda, Spania și Ungaria. Niciunul dintre aceste meciuri nu va fi simplu.

Foto: EHF EURO © Nebojsa Tejic / kolektiff

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.