Iulia Curea: „E un an ghinionist și complicat, dar aștept să vedem – poate răbufnește ceva din noi”

Andreea Giuclea 8 martie 2019

Când îți scapă din mâini un meci pe care știai că trebuie să-l câștigi ca să eviți întâlnirea cu Metz în sferturile de finală ale Ligii Campionilor, un joc în care ai condus și la șapte goluri, un meci jucat pe teren propriu, cum a pățit CSM București vineri seară, când a remizat chiar pe final, 23-23, cu Thuringer, e greu să găsești explicații. E greu să găsești și energie pentru autografe și poze, astfel că vineri seara, terenul s-a golit repede de jucătoarele care alte dăți rămâneau minute în șir printre copii, mingi și suporteri. Unele s-au dus direct la vestiar, altele la conferința de presă, altele și-au ascuns dezamăgirea ghemuite într-un colț al arenei.

A rămas însă pe teren, cum o face aproape de fiecare dată, Iulia Curea. Extrema stângă și căpitanul echipei a încercat să caute câteva răspunsuri pentru jurnaliști, cu care vorbește de fiecare dată, fie că vine după victorii sau înfrângeri.

„A doua repriză a fost groaznică. Practic, am repetat a doua repriză de la Krim, n-am reușit să dăm gol, am făcut foarte multe greșeli tehnico-tactice și cred că asta a fost. Nu știu să spun exact de ce s-a întâmplat. Ar fi trebuit să fim cu un moral bun la 14-8 la pauză; ar trebui să le călărești în a doua repriză. Ele au jucat 7 contra 6 în a doua repriză, cred că un pic ne-a incomodat și asta, dar cred că totul a ținut de faptul că n-am reușit să ne creăm situații clare de a marca.”

Despre șansele de-a ajunge în FINAL4, Iulia spune că e greu, aproape imposibil, dar că nu-și pierde încrederea în echipă. „Se complică foarte mult situația, probabil că vom juca cu Metz. Este greu, știu, sună imposibil, dar încercăm să facem posibil cât mai putem, cât mai există o speranță, să sperăm.”

Ce-ar trebui să facă echipa diferit pentru un joc mai bun? „În primul rând, exact cum spuneam, să alergăm peste ele întotdeauna. Să fim peste ele, să alergăm, să alergăm, să alergăm și să băgăm mingea în poartă și să ne creăm situații clare de gol. Pentru că altfel nu se poate. Dacă dau timpul înapoi, cel puțin în ultimele trei meciuri, în partea defensivă, chiar am fost bune. Nu am luat foarte multe goluri, am reușit cât de cât să ne apărăm. Dar nu ne creăm situații clare în atac și când nu marchezi e greu; în a doua repriză am marcat foarte puține goluri. Cu siguranță se simt absențele. Nu vreau să fie ca o scuză, dar toată lumea știe că lipsesc 4 din primele 7. Este într-adevăr un an foarte ghinionist, dar eu aștept să răsară soarele și pe strada noastră.”

Cum crede căpitanul că se va mobiliza echipa în timpul scurt rămas până la meciul cu Vâlcea, decisiv pentru lupta din campionatul României? „Trebuie să ne mobilizăm, pentru că suntem sportive profesioniste. Probabil că meciul cu Vâlcea va conta foarte mult și pentru calificarea în FINAL4. Când te duci la Vâlcea și câștigi, cu o victorie prinzi aripi.”

„Eu cred că e posibilă o victorie, n-aș putea spune niciodată și nici nu cred că n-ar fi. Posibil este, doar să credem noi și să facem mai multe pe teren. E un an complicat, dar aștept să vedem – poate răbufnește ceva din noi.”

Context:

Locul doi  în grupă, care încă era pe masă înainte de întâlnirea cu Thuringer, a fost ratat, iar locul trei este și el improbabil: ar trebui ca Ferencvaros să nu câștige duminică, în Ungaria, cu Krim. Asta înseamnă că un sezon și așa complicat se poate complica și mai tare: Metz, echipa care a dominat Grupa 1, e posibilul adversar din sferturile Ligii Campionilor.

După acest test ratat contra lui Thuringer, considerată cea mai accesibilă echipă a Grupei 2, CSM București a intrat în perioada fierbinte a sezonului. De soarta următoarelor jocuri atârnă mai toate obiectivele: sfertul de finală din Liga Campionilor se va juca, în dublă manșă, la început de aprilie, iar campionatul se poate decide chiar pe 13 martie, în deplasarea de la Vâlcea.

Fotografii de Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.