JO Tokyo, ziua a 11-a | Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi s-au calificat în semifinale la Kaiac-Canoe, echipa de tenis de masă pierde cu Hong Kong

Lead.ro 2 august 2021

Avem o nouă zi cu cu sportivi români la Tokyo, în a 11-a zi a Jocurilor Olimpice. Emoțiile vor fi la Kaiac-Canoe, la atletism, și la lupte. Iar echipa feminină de tenis de masă a încercat – fără succes –  marea surpriză și calificarea în semifinală.

Lucrurile importante din ziua a 11-a a Jocurilor, în fluxul nostru de informații de la Tokyo. Așa cum te-ai obișnuit, materialul este actualizat odată cu veștile importante.

*


PROGRAMUL ROMÂNILOR LA TOKYO MARȚI, 3 AUGUST

ATLETISM
13:15 – aruncarea greutății, cu Rareș Toader în calificări
14:35 – Bianca Ghelber e în finală la aruncarea ciocanului

GIMNASTICĂ
11:50 – Larisa Iordache e în finală la bârnă

KAIAC-CANOE
03:44 – Victor Mihalachi și Cătălin Chirilă sunt în semifinale la canoe dublu 1000 de metri
(05:53 –  tot ei pot concura în finală, dacă se califică)

LUPTE
06:00 – categoria 62 kg la feminin, turul 1: Kriszta Incze vs Marianna Sastin (din Ungaria)


ORA 11:15 – ECHIPA DE TENIS DE MASĂ PIERDE CU HONG KONG, DUPĂ O VICTORIE FANTASTICĂ LA DUBLU

România nu poate trece de puternica echipă de tenis de masă feminin a statului Hong Kong, iar visul unei medalii olimpice, singura care ne lipsește dintr-un palmares fantstic pentru o echipă europeană, se amână pentru Paris 2024.

Victoria dublului Eliza Samara – Daniela Dodean în primul meci din sferturi, una dintre cele mai frumoase și dramatice victorii ale Team România la aceste Jocuri Olimpice, ne-a făcut să visăm, vreme de o oră, că visul semifinalelor chiar este posibil. Mai creative în joc, împinse cât mai aproape de masă de încurajările de pe margine ale antrenorului Viorel Filimon, Eliza Samara și Daniela Dodean au condus cu 1-0 și 2-1, dar au fost prinse din urmă. În decisiv inițiativa a aparținut, până la jumătatea setului, dublului Wai Yam Minnie Soo – Ho Ching Lee. Eliza și Daniela au făcut atunci două puncte epice, întorcând în joc inclusiv un smash agresiv, ajuns foarte departe de masă. Finalul a fost electrizat: fetele noastre au salvat trei mingi de meci consecutive și au punctat pentru victorie la prima ocazie: 3-2 (11-5, 5-11, 11-7, 6-11, 13-11).

Cu 1-0 la scorul general, România avea neapărată nevoie de o victorie în primele două meciuri de simplu. Numărul 1 al adversarelor, Hoi Kem Doo (15 mondial), scoasă de la dublu tocmai pentru a fi folosită cât mai eficient la simplu, s-a dovedit, luni, o adversară imposibil de descifrat pentru Bernadette Szocs, care, deconectată și lipsită de inspirație, nu s-a putut apropia în nici un set de adversara sa: 0-3 (5-11, 5-11, 6-11).

Cel mai aproape de a reveni în meci am fost în a treia întâlnire, în care Eliza Samara a jucat cu numărul 3 din Hong Kong, Ho Ching Lee. Un meci foarte strâns, în care, din păcate, norocul a fost în toate momentele-cheie de partea asiaticei. Enervată pe final de o decizie a arbitrilor, Samara nu a reușit să ia setul 3, cel mai strâns dintre toate, și a cedat un meci abordabil, care putea fi câștigat într-o zi mai fastă sau, poate, într-un alt match-up: 0-3 (9-11, 8-11, 10-12).

În meciul 4 al sferturilor, Daniela Dodean Monteiro, foarte bună în meciul de dublu, a fost victimă sigură în fața lui Hoi Kem Doo în primele două seturi. A avut o revenire spectaculoasă în setul 3, pe care a fost foarte aproape să-l câștige și să prelungească mai mult speranțele noastre în fața unei adversare deja obosită și dezechilibrată. Din păcate, cel mai bun set al nostru în meciurile de simplu a fost câștigat tot de Hong Kong, 0-3 (3-11, 2-11, 12-14), care a trecut în semifinale cu 3-1 la general.

Locul 5 obținut la Tokyo rămâne cea mai bună performanță pe echipe a României la tenis de masă, după ce la Rio de Janeiro terminase pe 9.


ORA 08:30 – ANDREA MIKLÓS S-A RETRAS DIN CURSA DE 400 DE METRI

Andrea Miklós nu va putea participa la Jocurile Olimpice, deși se află la Tokyo. Andrea a simțit dureri după primele antrenamente în Japonia, medicul coordonator al Team Romania a solicitat efectuarea unui examen RMN, care a arătat leziuni la nivelul tendonului ahilean, existând oricând riscul de rupere în solicitanta probă de 400 m la care urma să ia startul. Ca atare, s-a decis retragerea din concurs, sănătatea sportivei fiind mai importantă. Cazul a fost raportat la Comisia Medicală a CIO. Andrea este încă în Satul Olimpic, și, din păcate, se va întoarce în curând în țară.


ORA 06:40 – CĂTĂLIN CHIRILĂ ȘI VICTOR MIHALACHI S-AU CALIFICAT ÎN SEMIFINALE LA KAIAC-CANOE

Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi s-au clasat pe locul 3 în primul sfert de finală la canoe dublu 1.000 m, s-au calificat astfel în semifinalele de mâine. Semifinala lor e programată pentru dimineață, de la 03:44.


ORA 05:30 – ALIN ALEXUC CIURARIU ȘI-A ÎNCHEIAT ȘI EL AVENTURA OLIMPICĂ

Alin Alexuc Ciurariu a fost eliminat în recalificări la lupte greco-romane. Sportivul român nu a putut să treacă de Amin Mirzazadeh: iranianul a câștigat lupta cu 5-1.


ORA 04:30 – CLAUDIA BOBOCEA A RATAT CALIFICAREA ÎN SEMIFINALE LA 1500 DE METRI

Claudia Bobocea a încheiat pe locul 11 în seriile de calificare de la 1500 de metri, cu 4:09.19. Rezultatul n-a fost suficient pentru calificarea în semifinale, acolo unde ajung primele șase clasate, plus atletele cu următorii șase timpi.


PROGRAMUL ROMÂNILOR ÎN ZIUA A 11-A LA JOCURILE OLIMPICE

Atletism
03:47: 1500 m – Claudia Bobocea aleargă în serii

Kaiac-Canoe
04:13: canoe dublu 1000 m- Victor Mihalachi/Cătălin Chirilă în serii

Lupte
05:00: greco-romane, cat.130 kg – Alin Alexuc e în recalificari

Tenis de masă
08:30: echipe (f)- România-Hong Kong: sferturi de finală


Foto: Cristian Nistor/ COSR / Team Romania

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.