Kim Rasmussen: „E ca un vis! Fetele au luptat incredibil, e meritul lor.” Declarațiile de după calificarea CSM-ului în finala Ligii Campionilor

Andreea Giuclea 7 mai 2016

„Nu ne așteptam la asta!”, a fost replica cea mai des întâlnită la finalul semifinalei dintre CSM București și Vardar: atât în sectoarele ocupate de fanii români – care au dominat atmosfera din impresionanta Arenă László Papp – cât și la zona de interviuri și la conferința de presă. Considerată echipa cu a patra șansă la câștigarea FINAL 4-ului, CSM București a depășit toate așteptările – inclusiv pe ale lor – și s-a calificat în finala Ligii Campionilor, la prima participare. Pentru că, așa cum spunea Cristina Vărzaru, cu o zi înainte, atunci când joci eliberat de presiune, orice se poate întâmpla.

Eliberate de presiune și cu zâmbetul pe buze au jucat handbalistele din București semifinala contra lui Vardar, de care au trecut cu 27-21, și cu zâmbetul pe buze au sărbătorit apoi:  pe teren, într-o horă a bucuriei, apoi cu fanii din tribune, de la care au împrumutat câte-un tricolor. Cu el pe umeri au plecat spre vestiare, cântând „România-România.”

„Sunt foarte fericită”, ne-a spus Cristina Vărzaru. „Nu mă așteptam să fie așa, dar asta se întâmplă când o echipă joacă fără stres pentru că nu are un obiectiv mai mare propus. S-a văzut în meci, noi am început lipsite de orice stres, ele au fost foarte stresate; noi ne-am ținut de tot ce-am pregătit, ele mai puțin și așa ne-am dus la șase goluri, un scor pe care nu-l visa nimeni. Si apoi 22-11, a fost un meci de vis. Nu cred că ne-au subestimat, la nivelul ăsta dacă subestimezi adversarul ești mâncat. Dacă au făcut asta, rău pentru ele, bine pentru noi.”

Cristina a vorbit și de posibilitatea de a câștiga a patra finală din carieră, mai ales că pe celelalte trei în care a jucat, cu Viborg, le-a câștigat. „Ar fi incredibil, eu îmi doresc foarte mult, mai ales pentru colegele mele, fiecare merită să câștige Liga Campionilor. Cu Győr o să fie infernal, mai ales într-o sală ca asta. Ele au aportul publicului, dar, din nou, se întâlnesc cu o echipă care n-are nimic de pierdut. Trebuie să învingem tot ca să putem ridica trofeul deasupra capului.”

S-a vorbit mult zilele astea la Budapesta despre cât de greu e să joci două meciuri la o intensitate așa de mare, în două zile consecutive. CSM București are mai puțin de 24 de ore să se recupereze, dar Cristina nu e îngrijorată: „Fizic ne simțim bine, a fost un meci în care a putut să joace toată lumea, titularele și-au mai salvat din energie pentru mâine. Așa că avem energie destulă, poate chiar prea multă.”

”Nu ne-am imaginat că o să avem 11 goluri diferenţă. Într-o semifinală de Champions League te aştepţi la un meci echilibrat”, a spus și Oana Manea, care a evidențiat rolul portăriței Grubisic, dar și pregătirea tactică de dinaintea meciului: „Am avut o apărare foarte bună, ne-am gândit doar la Lekic, Lazovic şi Penezic, cum să le anihilăm. Toate ne-am bătut, toate ne-am dorit să ne calificăm în finala Ligii Campionilor şi cred că asta s-a văzut pe teren. Îmi doresc să ridic trofeul, dacă vom fi la fel de concentrate pe ce avem de făcut, ne uşurăm munca. Mă simt foarte bine, nu mă simt obosită. Abia aştept să joc mâine cu Gyor.”

Un Kim Rasmussen ușor copleșit de ce-a realizat a venit apoi la conferința de presă, pe care și-a început-o în tonul umoristic caracteristic, spunând că nu-și amintește nici primele 15 minute din meci, nici pe ultimele șapte. „Sunt un pic șocat că am putut juca așa bine cu o echipă atât de bună ca Vardar, e ca un vis. Sunt mândru de fete, au respectat planul 100%, au luptat incredibil. E doar meritul lor, nu al meu.”

De partea cealaltă, o Andrea Lekic cu ochii în lacrimi a felicitat CSM-ul pentru modul incredibil în care a jucat, și a recunpscut că Vardar a ratat prea multe șanse în primele 10 minute ca să poată reveni în joc. David Davis, antrenorul secund, a fost de acord că, de la apărare la atac, totul a mers prost în jocul macedonencelor. „E cel mai prost meci din ultimele trei luni, de când sunt eu la echipă.”

E a treia oară consecutiv când Vardar pierde semifinala din FINAL 4 și se va lupta pentru locul trei cu Buducnost-ul Cristinei Neagu. E un sentiment pe care Kim Rasmussen îl cunoaște foarte bine, după doi clasări pe locul patru cu naționala Poloniei la Campionatul Mondial, experiență de care le-a vorbit și bucureștencelor înainte de semifinala de azi.

„Cred că m-a ajutat experiența cu naționala Poloniei, am testat lucruri noi azi și mă bucur că nu mai sunt pe locul patru. Acum mi-aș dori să fiu pe unu, dar va fi greu cu Győr . Au o apărare puternică, trebuie să găsim cheia s-o deschidem. Dar o să mă gândesc la asta mai încolo. Acum ne bucurăm de momentul ăsta, o să luăm masa relaxați și apoi o să discutăm despre Győr .”

Relaxați și cu zâmbetul pe buze, așa trăiesc Rasmussen și fetele lui FINAL 4-ul în care nu le dădea nimeni șanse să ajungă. Pentru că, atunci când nu ai nimic de pierdut, cum spune Cristina Vărzaru, ai totul de câștigat. Iar în timp ce ei iau masa și sărbătoresc succesul de azi, organizatorii pregătesc ultimele detalii pe Arena László Papp pentru spectacolul de mâine, pentru că visul continuă.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.