Laura Pristăviță: „Există o durere foarte mare în sufletul fiecăreia, azi mai mult ca niciodată. Îmi doresc ca cele care vin din spate să lupte pentru acest vis”

Lead.ro 21 martie 2021

La conferința de presă în limba română, cu vocea tristă acoperită de cântecele care răsunau pe hol, unde echipa Muntenegrului sărbătorea calificarea, Laura Pristăviță a vorbit despre emoțiile prin care trece echipa după ratarea obiectivului de a ajunge la Tokyo și despre ce crede că n-a funcționat: „Nu aș putea să spun exact unde s-a pierdut calificarea. Cred că ambele meciuri au avut importanța lor în necalificarea noastră.”

„Chiar dacă am câștigat azi, nu suntem fericite. Încercăm să ținem capul sus, există viitor în handbal și îmi doresc ca ele să creadă în acest vis. Multe dintre noi n-o să mai fim aici (pentru JO din 2024) și îmi doresc ca cele care vin din spate să lupte pentru acest vis. Nu știu ce-aș putea spune în acest moment, e destul de greu. Am avut o grupă destul de grea, care s-a jucat până în ultimul minut, fiecare meci a contat.”

Înfrângerea de ieri cu Norvegia, la cinci goluri, a fost primul pas greșit, crede coordonatoarea de joc de la Gloria Bistrița. „Durerea a început de ieri, să fiu sinceră, eu cel puțin am simțit-o de ieri. Azi a fost mai dur. Cred că primul pas greșit a fost înfrângerea de ieri și azi bineînțeles că nu am reușit să înscriem mai multe goluri. E dureros, dar timpul o să ne ajute să trecem peste.”

Întrebată dacă simte că România ar fi reușit să se califice dacă ar mai fi avut două-trei minute la dispoziție, Laura a spus că da: „Vreau să cred că așa ar fi fost. Mi-aș fi dorit să se prelungească măcar un minut, pentru că eram pe val și simțeam că am mai putea înscrie. Aș vrea să rămân cu părerea asta, că puteam să ne calificăm dacă mai erau un minut sau două în plus.”

Laura a vorbit și despre schimbarea de generații care va urma, probabil, după acest moment: „Avem și noi o vârstă. Ca să ajungi la altă olimpiadă mai sunt trei ani, probabil câteva dintre noi n-o să mai continuăm. Nu știm care e drumul nostru, dar îmi doresc ca oricine face pasul la Națională să lupte pentru acest vis, pentru orice campionat și orice calificare pentru România.”

Despre cum a gestionat echipa din punct de vedere mental presiunea unui turneu preolimpic, Laura spune că „dorința a fost foarte mare și o emoție care cumva ne împingea de la spate, dar cred că o presune am simțit toate. Era o șansă mare, e destul de greu mental să nu te lasi copleșit de aceste emoții sau presiune. Bineînțeles că noi punem presiunea asta pe noi, nimeni nu are puterea să o pună, și chiar cred că mental am pierdut acest meci, pentru că valoric, individual, cred că suntem peste multe echipe. Poate strategia, poate pregătirea tactică împreună mai mult timp ar fi de folos, de asemenea. Nu știu care e cauza exactă.”

„Cu siguranță există o durere foarte mare în sufletul fiecăreia din această echipă, azi mai mult ca niciodată. O să mai țină câteva zile. Cumva, cumva până la urmă o să treacă.”

*

Alături de Muntenegru și Norvegia, din celelalte două turnee preolimpice europene, Rusia, Ungaria și Suedia au obținut și ele biletele pentru Tokyo. Spania, care mai are de jucat în seara asta cu Argentina, are și ea toate șansele să fie acolo.

 

FOTO:Sorin Pana/Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.