Medalie de aur pentru România – Ancuța Bodnar și Simona Radiș sunt campioane olimpice la canotaj! Avem și argint la patru rame masculin!

Lead.ro 28 iulie 2021

Prieteni, canotajul românesc își ține primele promisiuni: Simona Radiș și Ancuța Bodnar tocmai au câștigat medalia de aur pentru România, în proba de dublu vâsle feminin – obținând și un record olimpic -, iar Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari au câștigat medaliile de argint la patru rame masculin!

Simona Radiș și Ancuța Bodnar, ambele în vârstă de 22 de ani, favoritele cursei de 2.000 de metri la dublu vâsle, au tras impresionant, au condus cursa de la start și n-au oferit nicio șansă principalelor rivale, Noua Zeelandă și Olanda, echipele care-au luat argintul și bronzul.

Româncele au stabilit și un nou record olimpic pentru proba lor, cu timpul de 6.41,03. Noua Zeelandă a venit la aproape 4 secunde în urmă.

Simona și Ancuța au adus primul aur românesc de la Tokyo a 20-a medalie de aur a canotajului românesc. Și prima după 13 ani de așteptare. Ele au fost premiate de Octavian Morariu, în timp ce imnul României s-a auzit pentru prima dată la Tokyo.

„Suntem extrem de fericite, nu avem cuvinte”, a spus Simona Radiș pentru TVR imediat după cursă. „Am avut încredere în noi și ne-am dorit extraordinar de mult această medalie. Am avut mulți susținători acasă, care își doreau atât de mult să reușim și ne-au dat putere.”

„E incredibil, nu am cuvinte”, a spus și Ancuța Bodnar. „E uimitor, așa ceva nu am simțit până acum. Am avut încredere maximă în noi că putem și am reușit să aducem aur pentru România și să devenim campioane olimpice.”

Argint la patru rame masculin

Aproape o oră mai târziu, la 4.10, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, în barca de patru rame, au revenit fantastic pentru a câștiga argintul la 2.000 de metri!

Românii au fost pe locul 2 la primul punct de control, au căzut pe 3 la 1.000 și la 1.500 de metri, dar exact când Italia și Marea Britanie au crescurt strocul, băieții noștri au început să zboare pe culoarul 1. Și atât de tare au tras Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari, încât nu doar că au venit pe locul 2, dar au dat emoții chiar și bărcii Australiei – câștigătoare în final.

Bronzul a fost al Italiei.

Statistica

Simona Radiș și Ancuța Bodnar au adus a 90-a medalie de aur a Românie în istoria Jocurilor Olimpice.

Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari au adus a 96-a medalie de argint, iar România mai are și 122 de medalii de bronz.

Foto: Cristian Nistor / COSR

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.