Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

„Ne afectează lipsa fetelor, chiar dacă uneori credem că aceste lucruri ar trebui lăsate undeva departe de teren.” I Primele declarații din Danemarca

Andreea Giuclea 3 decembrie 2020

Într-o zonă mixtă virtuală și intermediată de organizatorii danezi, debutanta Andreea Popa a fost prima care a vorbit cu jurnaliștii români după înfrângerea cu Germania: „Am avut multe greșeli, și individuale, cât și colective în atac, multe mingi pierdute și ratări de unu la unu cu portarul. Dar și schimbul de oameni în apărare ne-a creat probleme și le-am dat ocazia să înscrie goluri ușoare.”

Ce crede Andreea că se poate schimba până la meciul următor, cu Polonia? „Vom avea antrenamente până la următorul meci și vom încerca să îmbunătățim în primul rând apărarea, să avem mai multă comunicare, dar și un ritm mai bun în atac.”

Andreea a vorbit și de emoțiile debutului, pe care mai multe jucătoare le-au simțit: „A fost primul meci, multe dintre noi participăm pentru prima dată la un campionat european de senioare, au fost și emoții de debut, într-adevăr. Sperăm ca până la meciul cu Polonia să îmbunătățim ambele faze. Sperăm să începem bine meciul, pentru că azi am început destul de greu și până ne-am revenit a trebuit să tragem puțin de noi.”

Despre cât a contat contextul în care a ajuns România la acest campionat – pierderea Crinei, izolarea în camerele de hotel timp de 48 ore – Andreea spune că „normal, a fost foarte greu când am aflat vestea despre Crina, deoarece este o jucătoare importantă, am pierdut titularul pe pivot și acum trebuie să încercăm să suplinim absența ei. Cele 48 de ore în izolare au fost grele, pentru că nu am putut să ieșim din camere deloc și a trebuit să facem o dezmorțire, o activare în camere, cum am putut. Am avut două antrenamente înainte de acest meci și într-o oră, o oră și un pic, cât am putut să ne antrenăm, n-am putut să facem multe lucruri, doar să ne dezmorțim puțin, ca să fim OK la meci.”

Nicoleta Dincă: „Ne afectează lipsa fetelor”

Extrema Nicoleta Dincă a vorbit și ea despre această înfrângere: „Din păcate, nu a fost un meci așa cum ne-am fi dorit noi, cred că ne-a lipsit mult la finalizare, a fost o mare problemă și sperăm ca până la următorul meci să remediem acest lucru. Sperăm ca antrenamentele pe care le vom avea până atunci să încercăm să punem la punct tot ce mai este de pus.”

Cât de mult contează acest eșec, în ecuația grupei? „Într-adevăr, era un meci foarte important, cred că era bun și pentru moralul nostru, dar din păcate se pare că nu am reușit să-l câștigăm. Sperăm ca de acum să câștigăm ambele meciuri și să aducem cât mai multe puncte. Noi am crezut până la final că putem câștiga, dar din păcate se pare că la final ele au avut victoria. ”

A contat totuși revenirea, pentru moral, în contextul dificil în care au jucat? „Într-adevăr, n-a fost ușor să stăm două zile izolate în camere, fără să ne antrenăm. Ne afectează lipsa fetelor, chiar dacă uneori credem că aceste lucruri ar trebui lăsate undeva departe de teren. Sperăm să trecem peste toate și să revină cât mai repede și fetele lângă noi.”

Ce urmează pentru România

Tot în Grupa D, Polonia și Norvegia se întâlnesc tot azi, de la ora 21.30.

Pentru România urmează meciul cu Polonia, sâmbătă seară (ora 17.00), apoi, pe 7 decembrie (21.30), complicatul joc cu Norvegia.

Primele trei clasate se califică mai departe în grupele principale (Main Round), unde se vor alătura celor trei echipe calificate din Grupa C: Olanda, Ungaria, Serbia și Croația. În Main Round, fiecare echipă va intra cu punctele pe care le-a câștigat celorlalte două echipe calificate – rezultatul obținut cu ultima clasată nu va conta.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.