„Ne pune pe picioare victoria asta, ne dă încredere și mergem cu capul sus mai departe.” Ce spun jucătoarele CSM-ului după victoria cu Metz

Andreea Giuclea 2 februarie 2020

S-a vorbit de orgolii rănite și de nevoia de a arăta o altă față după înfrângerea suferită de CSM București la 10 goluri (23-33) cu Ferencvaros în prima etapă a Main Round-ului Ligii Campionilor, iar ecourile acelei înfrângeri s-au simțit puternic duminică în Sala Polivalentă din București. S-au văzut în fiecare gol înscris, în fiecare pumn ridicat strâns în aer, în fiecare plonjon disperat pe parchet și în fiecare intersecție de priviri îndârjite ale jucătoarelor care au învins, într-o atmosferă care le-a dat energie, pe Metz, campioana Franței, venită la București neînvinsă în actuala ediție a Ligii.

Iar la final, jucătoarele și antrenorul Adi Vasile au spus că victoria asta a fost importantă nu doar pentru cele două puncte – de altfel, esențiale în drumul spre sferturile de finală – cât pentru recâștigarea încrederii că echipa poate regăsi calea spre astfel de victorii.

„Vă imaginați că sunt foarte, foarte fericită”, a spus Andrea Lekic, care a înscris șase goluri. „A fost incredibil, am putut să menținem ritmul din primul minut până la final și a fost, cu siguranță, unul dintre cele mai bune meciuri ale noastre.”

Ce s-a schimbat în ultima săptămână, după meciul cu Ferencvaros? „Nu s-a schimbat nimic, cred că am avut o zi foarte slabă atunci, de la prima la ultima jucătoare. Nu poți să numești o jucătoare care a jucat bine în meciul ăla, cred că a fost doar o zi shitty, s-o numim așa. Dar azi atitudinea noastră a fost perfectă, trebuie s-o menținem așa până la final. Și cred că putem. Meciul de azi ne-a arătat rețeta: am rezistat în apărare, le-am analizat foarte bine atacul înainte, pentru că nu e ușor din punct de vedere fizic să le oprești, sunt incredibile din punct de vedere fizic. Dar cred că am jucat foarte inteligent.”

Meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti-Metz din Liga Campionilor, disputat la Sala Polivalenta din Bucuresti, duminica, 2 februarie 2020.© FOTO: Sabin Malisevschi/Sport Pictures

Cât de mult a contat orgoliul rănit de care vorbea Adi Vasile după meciul cu Ferencvaros? „Ne-a motivat mult, pentru că știam că nu aia e fața noastră adevărată. Și trebuie să le mulțumesc acestor suporteri minunați, a fost incredibil. Să joci acasă întotdeauna te ajută. A fost crazy.”

Cum vede coordonatoarea de joc a CSM-ului șansele de-a merge mai departe? „Acum sunt mult, mult mai încrezătoare, aștept cu nerăbdare următoarele meciuri și sunt încântată. Trebuie să continuăm să jucăm ca azi, și sunt sigură c-o să putem repeta această performanță.”

Iulia Curea: „A venit din interiorul fiecăreia”

„Știam c-o să fie greu, dar satisfacția victoriei e minunată”, a spus și Iulia Curea la final. „Am spus că totul depinde de noi și azi a fost atitudine, a fost nerv, și cred că asta a schimbat. Înfrângerea de la Ferencvaros cred că pe toate ne-a supărat, eram toate dezamăgite și ne-am dorit foarte mult să câștigăm azi. Am stat foarte mult de vorbă, ne-am spus care sunt problemele noastre, pentru că totul depinde de noi și fiecare cred că a conștientizat în felul ei: ce pot să fac eu mai bine, ce pot să dau eu mai mult pentru echipă. Și cred că a venit din interiorul fiecăreia.”

Ce înseamnă victoria asta pentru echipă? „Înseamnă sânge proaspăt, dacă pot să spun așa. O gură de aer. Aveam nevoie mai mult de 100% de ea. Cred că ne pune pe picioare victoria asta, ne dă încredere și mergem cu capul sus mai departe.”

Adrian Vasile „Eram într-o situație dificilă”

Despre importanța victoriei cu Metz a vorbit și antrenorul Adi Vasile la conferința de presă: „Eram într-o situație dificilă după meciul cu Ferencvaros, știam că e foarte important să câștigăm azi împotriva uneia din cele mai greu de bătut echipe, o echipă foarte disciplinată care pune multă presiune. Așa că sunt foarte mulțumit, toate fetele au dat tot ce-au avut mai bun, fanii au fost alături de noi și e foarte special că am putut câștiga, ne dă un moral bun pentru mai departe.”

Itana Grbic a completat: „Știam că meciul ăsta e cel mai important pentru noi și că trebuie să câștigăm, așa că sunt foarte mândră de fete, pentru că am arătat că putem juca ca o echipă.”

Meciul de handbal feminin dintre CSM Bucuresti-Metz din Liga Campionilor, disputat la Sala Polivalenta din Bucuresti, duminica, 2 februarie 2020.© FOTO: Sabin Malisevschi/Sport Pictures

De partea cealaltă, antrenorul campioanei Franței, Emmanuel Mayonnade, care în decembrie a câștigat titlul mondial cu Olanda, a spus că echipa sa n-a venit la București în cea mai bună formă: „Sunt dezamăgit, dar nu e o surpriză, pentru că nu ne-am antrenat bine săptămâna asta, așa că nu puteam juca bine. CSM a meritat să câștige, au jucat mai bine decât noi. Dacă vrei să câștigi aici, trebuie să joci foarte bine, și noi nu am făcut-o, nu am putut să le oprim în atac, a fost ușor pentru Neagu și Cvijic să paseze.”

Întrebat dacă se aștepta ca Cristina Neagu să joace așa bine, nefiind 100% refăcută, antrenorul francez s-a mirat: „Cum, nu e 100% refăcută? Nu e ușor să o oprești, e una din cele mai bune jucătoare din lume. Dar nu e doar despre ea, sunt și alte jucătoare foarte bune, CSM e o echipă foarte bună.”

*

Clasamentul

Primele patru clasate se califică în sferturile de finală. Acolo, locul 1 din Grupa 1 joacă cu locul 4 din Grupa 2 – Râmnicu Vâlcea are toate șansele să prindă locul ăsta -, locul 1 din Grupa 2 (probabil Gyor) joacă cu locul 4 din Grupa 1, în timp ce locurile 2 vor juca cu locurile 3.
Doar România, Ungaria și Franța au câte două echipe în grupele principale ale Ligii Campionilor.

Ce urmează pentru CSM București în Liga Campionilor

Kristiansand – CSM București, 8 februarie;

CSM București – Ferencvaros, 21 februarie;

Metz – CSM București, 1 martie;

CSM București – Kristiansand, 7 martie.

Foto: Razvan Pasarica, Sabin Malisevschi / SPORT PICTURES 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.