O înfrângere la milimetru nu le va opri pe fetele lui Tomas Ryde: „Mâine o să iasă iar soarele și o să o luăm de la capăt”

Andrei Năstase 19 decembrie 2015

Nu-ți pot povesti meciul ăsta înainte să-ți spun că niciodată nu l-am văzut pe Tomas Ryde zăpăcit. Fără control. Acum, după fluierul de final, se pierde. Încearcă să intre în teren să-și consoleze jucătoarele, dar dă înapoi. Se pocnește cu mâna pe pulpă. Și iar, și iar. Pune mâna pe un bidon energizant și îl prăpădește de pământ. Nu aude, nu-l vede pe oficialul care încearcă să-l liniștească. Apoi, când o vede pe Gabi Perianu plângând, e transformat. Aleargă – în stilul lui greoi – în teren, o ia în brațe și o sărută pe obraji.

Coborâți lângă ele, toți fanii românii strigă, cutremurător, că “Suntem mândri de voi! Suntem mândri de voi” Câteva fete, cele care nu sunt prăbușite pe parchet, aplaudă înapoi și încep să se ridice una pe cealaltă. Ce imagine frumoasă!

Una pe cealaltă s-au ridicat și în a doua repriză, când erau conduse cu trei goluri. Tot ele au ridicat și moralul românilor din tribună, cu care au făcut un schimb de energie fantastic. Iar publicul, încurajat să le încurajeze, a răspuns până în ultima secundă.

La conferința de presă, Ryde își cerea scuze. Îi părea rău că nu a reușit să fie fair-play și în acele prime momente. Dar e mândru, tare mândru de fete: “Au luptat extraordinar. Dacă se privesc în oglindă, fiecare trebuie să fie mândră de cum a jucat. Mâine o să iasă iar soarele și o să o luăm de la capăt. Așa e în sportul de performanță.”

Iar în sport câștigi la milimetru și pierzi la milimetru, așa cum au pierdut fetele lui astăzi, după  revenirea spectaculoasă din a doua repriză. România a avut chiar șansa victoriei în ultimele secunde ale timpului regulamentar, dar Valentina (Alice) Ardean-Elisei a fost blocată.

În prelungiri, mai proaspete, campioanele europene s-au impus, 35-33, după unul dintre cele mai bune meciuri ale turneului. Un joc care va rămâne atârnat în colțul de perete pe care handbalul românesc îl ocupă momentan. Același handbal românesc care a înghesuit la perete – prin voință fără rest – spumosul handbal al Norvegiei, campioana europeană din decembrie trecut. Handbalul fetelor care au cucerit imensa Cutie din Herning, ocupată până la începutul meciului de 10.000 de nordici. Și ce handbal frumos!

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.