Patru meciuri, șase zile, doar nouă jucătoare disponibile | Chinuită de Covid-19, SCM Râmnicu Vâlcea are o misiune grea în Liga Florilor. CSM București joacă fără Cristina Neagu

Lead.ro 28 octombrie 2020

Campionatul feminin de handbal – Liga Florilor – se întoarce joi, 29 octombrie, cu patru meciuri (etapele 2-5) jucate toate în cadrul unui turneu de șase zile la Sfântu Gheorghe. Pentru CSM București, dar mai ales pentru SCM Râmnicu Vâlcea, perioada asta se anunță foarte complicată.

În vreme ce Cristina Neagu, accidentată la genunchiul stâng, va lipsi pentru CSM de la acest turneu, Vâlcea va trebui să se descurce fără nouă handbaliste, după ce testele lor pentru Coronavirus au ieșit pozitive.

Neagu s-a accidentat la ligamentele colaterale, în timpul antrenamentului dinaintea plecării spre Germania, pentru meciul cu Bietigheim, iar Adi Vasile nu vrea să-i forțeze revenirea pe teren.

„Cristina urmează un program de recuperare, nu avem temeri în privința întoarcerii ei pe teren în scurt timp. Dar, ca să o protejăm, am decis să nu vină la turneul de la Sfântul Gheorghe, să nu sărim niște etape, mai ales că ea a stat și două săptămâni acasă având Coronavirus. Ar fi o decizie greșită să forțăm revenirea ei acum. Ea va urma protocolul de recuperare și va relua progresiv antrenamentele”, a spus antrenorul lui CSM București.

SCM Râmnicu Vâlcea trebuie să joace patru meciuri cu doar nouă jucătoare

Situația este mult mai grea la SCM Râmnicu Vâlcea, unde Florentin Pera e obligat să joace cele patru etape din Liga Florilor cu o echipă improvizată, după ce nouă jucătoare au fost confirmate cu Covid-19.

În weekend-ul trecut, Vâlcea a trebuit să-și amâne meciul din Liga Campionilor cu Borussia Dortmund, pentru că Diana Ciucă, Marta Lopez și Maren Aardahl au primit rezultate pozitive la testele pentru Covid-19. Acum, celor trei jucătoare li se adaugă Cristina Florica, Asma Elghaoui, Jelena Trifunovic, Evgenija Minevskaja, Zeljka Nikolic și Daciana Hosu, tânăra portăriță (22 de ani) transferată recent de la Corona Brașov, alături de Daria Bucur (21 de ani).

„Mă bucur de reînceperea activității, revin pe teren cu dor și plăcere pentru acest sport. Îmi doresc să atingem performanțele dorite de noi toți și să ne bucurăm de handbal împreună. Am ales Vâlcea atât pentru proiect, cât și pentru răbdarea care au avut-o cu mine, lucru pentru care le mulțumesc conducătorilor clubului și antrenorilor. Abia aștept să ajut echipa în drumul său din Liga Florilor și Liga Campionilor”, spunea Daria zilele trecute. Acum ar putea deja să-și dovedească importanța, de vreme ce Vâlcea mai are disponibile doar nouă jucătoare.

Regulamentul Federației Române de Handbal (FRH) spune că echipele care nu pot juca un meci din cauza Covid-19 sunt penalizate cu meci pierdut la „masa verde” – și scorul de 10-0 pentru adversar. În campionatul masculin, mai multe meciuri au fost deja decise astfel.

Gabi Perianu: „Sper să terminăm turneul sănătoase”

„Va fi o perioadă încărcată fizic, avem multe meciuri într-un timp scurt. Îmi doresc să terminăm turneul sănătoase, pentru că va fi epuizant. Tratăm la fel fiecare meci, cu responsabilitate și doar cu victoria în minte. De când am făcut pasul la seniori, nu am jucat niciodată atât de des meciuri oficiale, dar la juniori mi s-a mai întâmplat”, a spus Gabi Perianu, tot mai importantă în jocul lui CSM București.

Spre deosebire de Vâlcea, care a pierdut primele patru meciuri europene, CSM București a început sezonul bine, cu patru victorii în primele cinci meciuri din Liga Campionilor și o victorie confortabilă în prima etapă a Ligii Florilor.

„Direcția noastră este să câștigăm toate cele patru meciuri. Vom juca cu maximă seriozitate, nu există nici un meci mai important decât cel care urmează și ne vom pregăti în consecință. Nu vom subestima adversarul, nici o echipă nu a câștigat un meci dinainte, au fost multe favorite care au pierdut jocurile. Eu nu mă gândesc niciodată așa, ci tratez meciul cu seriozitate, indiferent de competiție, și sper că asta se va vedea la fiecare joc în parte din Liga Națională MOLm. Lumea așteaptă mereu victorii de la noi, este o normalitate pentru mine și mă bucur că există o astfel de normalitate, căci este apanajul unei echipe câștigătoare”, a mai spus Adi Vasile, antrenor lui CSM București.

Cele mai importante meciuri vor fi transmise în direct pe TVR, însă toate partidele se pot urmări live, pe platforma FRH.

Programul celor patru etape:

Etapa a doua – joi, 29 octombrie

CSU Cluj Napoca – CS Dacia Mioveni 2012

SCM Rm. Vâlcea – CSM Slatina

CS Măgura Cisnădie – SCM Gloria Bistrița

HC Dunărea Brăila – CSM Galați

CSM București – CS Activ Prahova Ploiești

CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – HC Zalău

CS Minaur Baia Mare – CS Rapid

SCM Craiova – ACS Crișul Chișineu Criș.

Etapa a treia – vineri, 30 octombrie

CS Activ Prahova Ploiești – CS Măgura Cisnădie

SCM Gloria Buzău – CSU Cluj Napoca

CSM Galați – CSM București

CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Craiova

HC Zalău – HC Dunărea Brăila

ACS Crișul Chișineu Criș – SCM Rm. Vâlcea

CS Rapid – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud

CSM Slatina – CS Minaur Baia Mare.

Etapa a patra – duminică, 1 noiembrie

CS Măgura Cisnădie – CSM Galați

SCM Rm. Vâlcea – CS Minaur Baia Mare

CSU Cluj Napoca -CS Activ Prahova Ploiești

CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud – CSM Slatina

ACS Crișul Chișineu Criș – CS Dacia Mioveni 2012

CSM București – HC Zalău

SCM Craiova – SCM Gloria Bistrița

HC Dunărea Brăila – CS Rapid.

Etapa a cincea – marți, 3 noiembrie

CS Activ Prahova Ploiești – SCM Craiova

CS Dacia Mioveni 2012 – SCM Rm. Vâlcea

HC Zalău – CS Măgura Cisnădie

SCM Gloria Buzău – ACS Crișul Chișineu Criș

CSM Slatina – HC Dunărea Brăila

CS Rapid – CSM București

CS Minaur Baia Mare – CS Gloria 2018 Bistrița Năsăud

CSM Galați – CSU Cluj Napoca.

Începuturi diferite în Champions League

În timp ce CSM București își conduce grupe de Liga Campionilor, cu un punct mai mult și un meci în plus față de Rostov și Vipers, SCM Râmnicu Vâlcea a pierdut primele patru meciuri într-o Grupă B în care se va bate probabil pentru locurile 5 și 6.

În noul format competițional, cu două grupe de opt echipe, CSM București și SCM Râmnicu Vâlcea trebuie să se claseze între primele șase echipe – cu cât mai sus, cu atât mai aproape de obiectivul de-a participa în Final 4-ul de la Budapesta, în primăvara viitoare. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.

CSM București se va întoarce în Liga Campionilor pe 7 noiembrie, pentru meciul din deplasare cu Krim, iar SCM Râmnicu Vâlcea – dacă va avea norocul să nu mai aibă cazuri de Covid-19 în echipă – va juca acasă cu Buducnost.

Până aici, Vâlcea a ratat două meciuri de Champions League: primul cu Podravska, celălalt cu Dortmund.

CSM București are de recuperat doar restanța cu Rostov.

 

Foto: Ionut Buharu/ Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.