Rareș Fortuneanu, antrenorul Naționalei masculine de handbal: „Avem o șansă mare să mergem la Euro, după 26 de ani”

Lead.ro 17 iunie 2020

Echipa națională masculină de handbal a României și-a aflat adversarii din campania de calificare la EURO 2022: Suedia, Muntenegru și Kosovo. Turneul se va juca în Ungaria și Slovacia, în luna ianuarie.

Se putea mult mai rău, dar nici așa nu va fi deloc simplu. Ăsta e sentimentul după tragerea la sorți a grupelor de calificare pentru Europeanul din 2022. România a evitat echipe foarte puternice ca Spania, Croația, Franța sau Danemarca, trebuie să se bată cu Suedia, Muntenegru și Kosovo pentru primele două locuri ale Grupei 8.

„Pornim la drum cu mult optimist, încredere și convingerea că avem o șansă mare, după 26 de ani, de a ne califica la această mult-râvnită competiție continentală. Tragerea la sorți ne-a repartizat în grupă alături de Suedia, Muntenegru și Kosovo. Din punctul meu de vedere, Suedia este favorită, iar noi și Muntenegru avem șanse egale la calificare, cu un ușor avantaj pentru ei, pentru că sunt mai experimentați. Kosovo pleacă cu ultima șansă, dar sunt convins că toate meciurile vor fi dificile”, a spus Rareș Fortuneanu, selecționerul echipei naționale de handbal a României.

Turneul final european va fi găzduit de două țări, Ungaria și Slovacia, cinci orașe urmând să primească suporterii la meciuri în perioada 13-30 ianuarie 2020: Budapesta, Debrecen, Szeged, Bratislava și Kosice.

Ultima calificare a echipei masculine a României la un campionat european a fost în 1996, la turneul organizat de Spania. Atunci, România a fost în grupă cu țara-gazdă, Suedia, Cehia, Danemarca, Franța și a terminat pe locul cinci, iar competiția pe poziția a noua.

Fortuneanu, care antrenează și echipa Saint Raphael din prima ligă franceză, spunea (anul trecut) că ar vrea ca stilul României să se apropie tot mai mult de cel al Franței. „Cultura franceză este bazată pe apărare și pe duritatea apărării, contraatac și faza a doua. Acesta mi-ar plăcea să fie stilul echipei României, un stil care oferă spectacol, care este eficient și care arată valorile handbalului (masculin): bărbăția, combativitatea și solidaritatea. Sunt ferm convins că avem caractere și jucători cu orgoliu care vor să demonstreze multe lucruri”.

Rareș Fortuneanu a fost numit pe banca României la jumătatea lunii octombrie, înlocuindu-l atunci pe spaniolul Manuel Montoya Fernández, care preluase echipa de la conaționalul său Xavi Pascual.

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.