Rezultatele românilor în ziua a II-a: Robert Glință e în finală la 100 de metri spate, Andreea Chițu ratează finala pentru bronz, Cătălina Ponor e în finala de la bârnă

Lead.ro 7 august 2016

TENIS DE MASĂ

UPDATE 9.08

Ovidiu Ionescu a pierdut în fața portughezului Marcos Freitas, în turul III al competiției de tenis de masă a Jocurilor Olimpice. Ionescu şi-a adjudecat categoric, 11-1, setul al doilea şi a egalat la unu, dar le-a pierdut pe următoarele trei (9-11, 11-1, 5-11, 7-11, 9-11).

NATAȚIE

UPDATE 6.05

Robert Glință, înotătorul de 19 ani aflat la prima sa olimpiadă, s-a calificat în finala probei de 100 metri spate. Românul care a început înotul după ce era să se înece a lăsat în spate nume importante și mai experimentate ale natației și a stabilit un nou record național. Am scris povestea lui Robert aici.

TENIS

UPDATE 05:30

Alte vești proaste au venit din turneele de tenis, unde Irina Begu a ieșit și la dublu, alături de Monica Niculescu. De asemenea, Andreea Mitu a fost învinsă de Garbine Muguruza, dar ea a câștigat la dublu, alături de Raluca Olaru. Pe larg, despre meciurile românilor.

TENIS DE MASĂ

UPDATE 5:05

Eliza Samara a pierdut azi noapte, fără drept de apel, duelul cu numărul 1 mondial și marea favorită a probei de simplu feminin la tenis de masă de la Rio, chinezoaica Ning Ding. Scor: 0-4 (5-11, 8-11, 5-11, 2-11).

GIMNASTICĂ

UPDATE 1.45

Cătălina Ponor s-a calificat în finala de la bârnă. La capătul unui exercițiu foarte bun, ea a obținut un punctaj de 14.900, clasându-se pe cinci în calificări. Luni, 15 august, de la 23.40, Cătălina va încearca să câștige a șasea medalie olimpică din carieră. Ea a ratat de puțin prezența în finala de la sol.

TENIS

UPDATE 23:24

Irina Begu a pierdut în primul tur al probei de tenis feminin, eliminată de Nao Hibino, 6-4, 3-6, 6-3. Înfrângerea Irinei poate părea surprinzătoare la prima vedere – ea tocmai câștigase un turneu la Florianopolis chiar vineri, unde pe parcurs o învinsese și pe Hibino. Dar oboseala și timpul scurt avut la îndemână pentru refacere i-au jucat feste Irinei. A contat și că Hibino a făcut ajustări tactice de la ultima lor întâlnire.

Irina mai are dublul, tot în noaptea asta, cu Monica Niculescu. Ele întâlnesc favoritele 3, Chan/Chan.

TENIS DE MASĂ

UPDATE 22:53

Adrian Crișan s-a calificat în turul 3 al competiției masculine de tenis de masă la capătul unui meci-maraton împotriva francezului Emmanuel Lebesson, un jucător mult mai bine cotat în rankingul mondial. Adi a întors meciul de la 3-2 pentru Lebesson și a făcut 4-3, la a doua minge de meci disponibilă (11-4, 4-11, 11-8, 9-11, 7-11, 11-9, 12-10).

JUDO

UPDATE 21:40

Judoka Andreea Chițu, una dintre marile favorite ale la categoriei -52 de kilograme, părăsește fără medalie competiția de la Rio de Janeiro, după ce a pierdut în recalificările pentru medalia de bronz. Andreea a fost învinsă prin ippon de vedeta gazdelor, Erika Miranda, la o mare neatenție, cu doar 28 de secunde înainte de final, într-un moment în care controla întâlnirea, având un avantaj de 10-0 plus o penalizare.

TENIS DE MASĂ

UPDATE 21:31

Campionul național la tenis de masă, Ovidiu Ionescu, obține o victorie mare în fața austriacului Robert Gardos, un jucător de top 50 mondial. Ovidiu a făcut un meci entuziasmant, a câștigat de fiecare dată punctele-cheie, unori la capătul unor faze de senzație, iar în setul al patrulea, la 2-1 pentru el, a salvat nu mai puțin de nouă mingi de set! Scor final: 4-1 (11-9, 5-11, 12-10, 16-14, 11-7).

NATAȚIE

UPDATE 21.05

Ștafeta de 100 de metri liber, formată din Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu și Norbert Trandafir, a ratat calificarea în finala probei, clasându-se pe locul al 15-lea la capătul seriilor semifinale.

TENIS

UPDATE 20:55

Andreea Mitu tocmai ce a primit o veste grozavă! A intrat și pe tabloul de simplu la Rio. Andreea, care inițial era programată doar la dublu, o va înlocui pe Jelena Jankovic și o va întâlni în această noapte pe Garbine Muguruza.

Tot în seara asta joacă Irina Begu la simplu, Irina Begu și Monica Niculescu la dublu și Raluca Olaru cu Andreea Mitu la dublu.

NATAȚIE

UPDATE 20:20

Robert Glință, înotătorul de 19 ani aflat la prima sa olimpiadă, s-a calificat în semifinalele probei de 100 metri spate, terminând pe locul 2 în seria a patra. Cu 53,51 secunde, românul care a început înotul după ce era să se înece, a prins semifinala de pe locul 9, lăsând în spate  nume importante și mai experimentate ale natației. Robert va reveni în bazin spre noapte, pentru semifinale.

GIMNASTICĂ

UPDATE 19:10

Cătălina Ponor are șanse să prindă finala la bârnă, după un exercițiu impresionant, notat cu 14,900. Momentan este pe locul I, dar urmează echipa Statelor Unite.

JUDO

UPDATE 18:37

Andreea Chițu ratează meciul din sferturile turneului de judo al categoriei -52 de kilograme în fața italiencei Odette Giuffrida. Chițu a suferit un yuko în startul partidei și nu a putut întoarce rezultatul în fața unei adversare care a jucat la limita regulamentului, primind inclusiv două penalizări pentru joc ultra-defensiv.

Andreea va continua în recalificări, acolo unde va întâlni, de la 21:30, în încercarea de a prinde bronzul, o altă favorită care a pierdut surprinzător în sferturi, brazilianca Erika Miranda.

GIMNASTICĂ

UPDATE 18:00

Cătălina Ponor a început cu un exercițiu sigur la sol, în care nu a riscat însă cu elemente de o dificultate ridicată, având nota de pornire de doar 5,9. Cu un punctaj de 14,200, Cătălina așteaptă acum evoluția celorlaltor concurente să vadă dacă prinde finala la sol (n-au fost însă americancele). Urmează și bârna.

JUDO

UPDATE 17:42

Andreea Chițu, judoka noastră care concurează la Rio la categoria -52 de kilograme, a trecut lejer, prin ippon, după doar 2 minute, de sportiva spaniolă Laura Gomez și continuă în sferturi cursa pentru o medalie la Jocurile Olimpice.

Andreea a fost protagonista celui mai spectaculos meci din optimi. A fost mereu în ofensivă și a obținut cel mai mare scor din competiție, 101-0, la capătul a trei procedee reușite: un yuko și două waka-ari.

CANOTAJ

UPDATE 16:40

Concursurile de canotaj programatate azi în cadrul Jocurilor Olimpice au fost anulate din pricina valurilor foarte mari de la Rio de Janeiro. România avea trei echipe pregătite să intre în concurs până la ora 18. Probele pregătite pentru azi vor avea loc cel mai devreme mâine.

 

Articolul inițial

După o primă zi cu destule dezamăgiri, dar și câteva promisiuni, sportivii români continuă lupta pentru medalii. Mai jos este programul competițiilor de azi:

Duminică, 7 august

  • Azi intră în competiție judoka Andreea Chiţu, la categoria 52kg, de la ora 16.00.
  • Canotajul revine începând cu ora 16:30 cu calificările echipajului de două rame feminin (Laura Oprea și Lavinia Tarlea), a celui de două vâsle categorie uşoară (Ionela Lehaci, Geanina Beleagă), ora 16:50, și a celui de patru rame masculin (Constantin Adam, Vlad Dragoş Aicoboae, Marius Vasile Cozmiuc, Toader Gontaru), de la 18:00.
  • Irina Begu intră azi în competiția de tenis, jucând în turul 1 contra japonezei Nao Hibino, după ora 18:30. Apoi, se întoarce pe teren pentru meciul de dublu pe care îl are de jucat împreună cu Monica Niculescu de la 23:00 contra echipei Hao Chan / Yung Chan din Taipei. Celălalt dublu feminin debutează și el azi, Raluca Olaru și Andreea Mitu întâlnind echipa formată din Timea Babos și unguroaica Reka-Luca Jani, după ora 21:30
  • Tenisul de masă revine și el. Adrian Crişan  îl întâlnește de la 20.30 în turul II pe francezul Emmanuel Lebesson, în timp ce Ovidiu Ionescu joacă contra austriacului Robert Gardos, de la ora 20.30. Daniela Dodean și Elzabeta Samara reintră în concurs la noapte, contra chinezoaicei Ding și japonezei Fukuhara.
  • Cătălina Ponor participă în calificările concursului feminin de individual compus, în subdiviziunea 2, începând cu ora 17.30.
  • De la ora 20.00 începe competiția de înot, unde îl avem pe Robert Glință, la 100 m spate, și ștafeta de 4x100m liber (Alin Coste, Daniel Macovei, Marius Radu, Norbert Trandafir), de la 21:00. Dacă se califică mai departe, românii vor înota și în sesiunea de seară, care începe la 04.30 (ora României).
Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.