România învinge clar Rusia, adună a treia victorie consecutivă în 2016 și confiscă locul secund în Cupa Europeană a Națiunilor

Lead.ro 27 februarie 2016

Echipa națională reușește încă o repriză secundă entuziasmantă și învinge clar, 30-0(5-0), puternica echipă a Rusiei. După victoriile contra Portugaliei (39-14) și Spaniei (21-18), “Stejarii” sunt acum la a treia victorie consecutivă în 2016. Urmează meciurile cu Germania (Iași) și Georgia, în deplasare.

La Iași, pe stadionul „Emil Alexandrescu”, în fața unor 6.000-7.000 de spectatori neimpresionați de vremea indecisă de afară, România a arătat cel mai frumos meci al său din actualul sezon.

Jucătorii antrenați de galezul Lynn Howells au absorbit foarte bine presiunea din startul meciului, când rușii au forțat serios și au reușit să pună probleme, apoi au arătat un rugby spectaculos în repriza secundă.

„Stejarii” au închis meciul cu patru eseuri (au obținut astfel și punctul bonus ofensiv), două dintre ele reușite – și apoi transformate – de Florin Vlaicu, omul meciului. Dar toată lumea a făcut o partidă bună.

România a dominat mai ales pe înaintare, unde a obținut câteva avantaje decisive în grămezile ordonate. Tocmai după o grămadă la cinci metri de butul advers a marcat Stelian Burcea primul eseu al partidei, după 30 de minute de joc.

Imediat după pauză – semn că discuția de la vestiar le-a priit din nou, așa cum s-a întâmplat și la Madrid, cu Spania – centrul interior Florin Vlaicu a marcat al doilea eseu, după o pasă din placaj de la centrul exterior Paula Kinikinilau.

Tot Vlaicu a transformat eseul, după ce ratase două execuții în prima repriză, apoi a fructificat rapid două penalități. În momentul acela (minutul 58), jocul era decis. Totuși, „Stejarii” au continuat să domine clar și, încurajați puternic de ieșenii din tribună, au continuat să puncteze. Mai întâi Viorel Lucaci, din pasa lui Burcea, mai apoi, chiar înainte de fluierul final, mijlocașul la deschidere Jody Rose (eseu transformat de Vlaicu).

După opt etape, clasamentul Cupei Europene a Națiunilor e deschis tot de Georgia (35 de puncte), favorita competiției și principala adversară a României. Echipa lui Howells este pe doi, la șase puncte în spatele Georgiei și la opt în fața Rusiei, adversara de azi. Spania este pe locul al patrulea, cu 16 puncte, iar Portugalia și Germania închid clasamentul.

În următorul meci, pe 12 martie, tot la Iași, România primește vizita Germaniei.

Meciul pe Twitter

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.