Sorana Cîrstea: „Atitudinea și lupta mi-au câștigat meciul!”

Adrian Țoca 28 mai 2019

Sorana era bucuroasă că a putut câștiga un meci în care a aflat pe ultima sută de metri că are o altă adversară decât cea pentru care se pregătise, și în care a jucat, spune ea, cu 50 la sută din jocul ei.

„Sincer, e prima oară când mi se întâmplă să fiu pusă într-o astfel de situație. Am aflat cu 30 de minute înainte de meci că s-a retras Kvitova. Ultimele 3 zile m-am antrenat cu un sparring stângaci, am făcut planul de meci împotriva ei, totul era bine pus la punct. Deja mă încălzisem, eram în vestiar, mă pregăteam de meci și am aflat vestea că joc cu cineva pe care nu o cunoșteam, nu o mai văzusem vreodată.

N-a fost simplu, dar a trebuit să mă adaptez. Ea a jucat foarte bine, chiar peste nivelul ei Atunci am intrat un pic în teren fără să am un plan de joc, am încercat să mă adaptez cât mai repede și să fiu agresivă. N-am reușit în primul set, am fost un pic pasivă, un pic în așteptare, însă am luptat, am stat acolo, iar până la urmă atitudinea mi-a câștigat meciul acesta.”

Cronica meciului e AICI. Pe Treizecizero găsești întreaga corespondență de la Roland Garros

Și l-a scos la capăt, spune ea, nu doar cu tenisul, ci cu atitudinea, sau mai ales cu atitudinea: „Meciul de azi e un caz în care atitudinea și lupta mi-au câștigat meciul, pentru că din punct de vedere al tenisului nu-s neapărat mulțumită de ce am jucat. Am avut unele momente în care am jucat bine însă nu am reușit să mențin acea agresivitate. Dar atitudinea m-a scos, nu m-am gândit foarte mult la scor – cred că a fost 4-2 în ultimele două seturi. Am stat acolo, am fost agresivă, am jucat fiecare punct, îmi spuneam, hai, Sorana, agresiv punctul ăsta și nu m-am gândit foarte mult la scor. Cred că am avut o atitudine bună azi și asta m-a scos azi. ”

Ce și-ar fi dorit să facă mai bine, din punct de vedere al jocului?

„Să fiu mult mai agresivă, să stau numai pe linie, să dictez jocul – de fiecare dată când am făcut asta, a funcționat. Am avut acea serie de la 2-4 în setul doi la 2-0 în decisiv. Au fost șase game-uri în care am jucat exact ce trebuia. Apoi din nou m-am retras un pic, nu am mai stat pe linie și am băgat-o din nou în meci. N-a fost un meci grozav, dar sunt foarte fericită că am reușit chiar și cu 50 la sută din joc să câștig meciul.”

INFO: Sorana lucrează din această săptămână cu Eric Prodon, un francez fost jucător de top 100. „Am început de săptămâna asta cu el. Să vedem cum funcționează colaborarea.”

 

Săptămâna bună de la Nurnberg a și ajutat-o, dar a și adus-o la Paris o idee obosită. „E cu dus și întors (n.r. când joci multe meciuri înainte de un Slam) – te ajută, îmi dă încredere când știu că am patru meciuri în spate, știu că am mai fost în situațiile astea, știu că am resursele necesare, însă m-am resimțit un pic, mai ales că am jucat și două meciuri într-o zi acolo.

Am venit aici cu puțină durere de genunchi și de abdomen, însă am tras de mine; nu există jucătoare pe tabloul ăsta care să n-aibă măcar o mică jenă. E ceva normal la acest nivel. Însă trag de mine și nu-s lucruri care să-mi strice jocul”, a conchis Sorana, care s-a bucurat de prezența pe Lenglen: „Eu în general joc și mă motivez bine pe arenele mari, mă bucur că am putut să joc, mai ales că a fost lume multă la final”.

Apropo de Lenglen, Sorana a găsit condițiile greoaie azi: „Zgura grea, totul lent, mingile grele, trebuie să fii agresiv, să pui corpul în minge, că altfel nu se duce mingea.”

Foto: Jimmie48Photography

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.