„Suntem favoriți, dar nu ne subestimăm adversarii”. Cum văd Crina Pintea și Adi Vasile meciurile de calificare la EURO 2022 

Lead.ro 6 octombrie 2021

Naționala feminină de handbal începe seria meciurilor importante din această toamnă. Primul este astăzi (ora 18.30) contra Insulelor Feroe, la Mioveni, următorul va fi la Viena, cu Austria, pe 10 octombrie. Ambele jocuri contează pentru preliminariile Campionatului European din 2022. Dar și pentru pregătirea Mondialului din Spania (2-19 decembrie).

„Sunt două meciuri extrem de importante, ultimele oficiale în care ne putem testa condiția înainte de Campionatul Mondial. Singura modalitate de a le aborda este 100% conectați. Cel mai mare pericol este să subestimezi adversarii, tocmai pentru că de multe ori calculele hârtiei au fost altele față de ce s-a întâmplat pe teren. Evident avem prima șansă, suntem echipa mai bună, care trebuie să ne respectăm tradiția, numele și țara”, spune Adi Vasile, selecționerul echipei naționale a României.

Din grupa României mai face parte și Danemarca – meciurile contra nordicelor sunt programate pentru martie 2022.

Crina Pintea, pivotul celor de la Gyor, le atrage atenția coechipierelor asupra importanței meciurilor cu Insulele Feroe și Austria: „Sper că toate lumea se gândește serios la aceste meciuri, par adversari facili, dar este așa doar în aparență, pentru că toți vor să ne bată. Ne dorim ca ceea ce facem în aceste două meciuri să fie punctul de plecare pentru Mondialul din Spania”.

Așteaptă revenirea Cristinei Neagu

Selecționerul Adi Vasile este nevoit să lucreze până la finalul anului fără căpitanul Cristina Neagu, interul stânga de la CSM București dorindu-și o pauză de la echipa națională.

„Anul acesta, echipa națională trebuie să fie bună fără Cristina Neagu. Dacă ne ridicăm nivelul, când ea va veni, va găsi Naționala mult mai puternică. Pentru mine oricine este în această echipă, este România, nu contează numele, contează doar că pe spatele fiecăreia scrie România”, a mai spus Adi Vasile.

„Nu te poți obișnui fără Cristina. Sper ca după această pauză să se odihnească suficient și să revină la lotul național”, a adăugat Crina Pintea, pivotul echipei naționale a României.

În pregătirea Mondialului din Spania

Într-un format extins, cu 32 de echipe împărțite în opt grupe de câte patru, Campionatul Mondial din Spania (2-19 decembrie) va fi găzduit în patru localități: Castellón de la Plana (Castellón), Granollers, Lliria și Torrevieja.

România joacă în Grupa C, alături de Norvegia, Kazahztan și Iran.

Naționala antrenată de Adrian Vasile are toate șansele să se califice în grupele principale (Main Round), fază în care lucrurile se complică: Olanda și Suedia vor ajunge probabil în grupa României.

Așadar, pentru calificarea în sferturile de finală, o echipă a României fără Cristina Neagu va trebui să termine în primele două o grupă în care Norvegia, Olanda și Suedia – trei dintre cele mai în formă echipe europene – vor porni cu șanse mai bune.

Uite cum arată grupele CM:

 

Foto: Sorin Pana/Sport Pictures

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.