Tottenham își ia revanșa cu Arsenal în Cupa Ligii, Londra trece din nou sub ocupația lui Spurs

Danny Coposescu 20 decembrie 2018

Săptămâna lui Mauricio Pochettino a luat o întorsătură bizară marți dimineață. De parcă nu era de ajuns că trebuia să pregătească un sfert de finală cu Arsenal în sferturile Cupei Ligii, în fața lui s-a dezlănțuit un torent de întrebări despre o posibilă plecare la Man Utd. Pe de-o parte, trebuie să fie tare măgulitor când întreaga presă de sport te asaltează cu apropouri vizavi de cel unul dintre cele mai râvnite posturi din fotbalul englez. Pe de altă parte, nu poate fi simplu să te concentrezi cum trebuie pe o sarcină atât de importantă ca stabilirea rolului dominant într-o rivalitate veche.

După înfrângerea recentă din campionat, unde Arsenal și Emery au fost mai buni, înclinarea balanței în favoare lui Tottenham nu mai părea atât de sigură. Nu înainte ca Pochettino să lase faptele să vorbească în locul său. După două zile de distanțare față de speculații, nimic nu-i confirmă dedicarea mai răsunător decât o victorie impresionată pe Emirates.

Într-un fel, acest 2-0 a fost ca o reluare a meciului de acum câteva săptămâni, minus contribuția considerabilă a lui Arsenal. Spurs au fost iarăși superiori în start, doar că de data asta, au venit cu o armă secretă. În fața unei apărări improvizate, degajările bine țintite au fost fatale.

Portarul de rezervă, Paulo Gazzaniga, a început și a încheiat partida cu același procedeu: o minge lungă în atac. De două ori, în ambele reprize, gazdele au fost incapabile să reziste acestei simplități devastatoare. În minutul 20, Dele Alli a cules respingerea greșită a lui Sokratis și i-a pus golul pe tavă lui Son; după o oră de joc, englezul a profitat de o fază trasă la indigo, cu Harry Kane la serviciu, pentru a încheia socotelile. 

Sigur, apărarea șubredă a lui Arsenal nu-i ceva nou. Diferența s-a făcut în celălalt careu, unde ratările au venit din toate pozițiile. Pe rând, Mkhitaryan, Ramsey, Sokratis și Aubameyang s-au întrecut în metode imaginative de a greși ținta. Oricare dintre momentele astea ar fi putut schimba desfășurarea, la fel cum s-a întâmplat în acea victorie cu 4-2 de la începutul lunii. Dar asta nu înseamnă că Tottenham a fost norocoasă. Sugestia e mai degrabă că „The Gunners‟ au nevoie de o zi bună pentru a triumfa într-un duel care favorizează, tot mai des, echipa unui antrenor la care cluburile mari se uită cu poftă.

Pentru Pochettino, urmează alt nou-venit în semifinale: Maurizio Sarri. „Ne așteaptă încă un derbi londonez, va fi foarte greu‟, a oftat argentinianul la final. Calificarea lui Chelsea i se datorează lui Eden Hazard, care a înscris târziu cu Bournemouth. Cealaltă semifinală are loc între Man City, învingătoare la loviturile de departajare cu Leicester, și Burton Albion, echipa din a treia divizie care scrie un capitol nou în istoria ei cu parcursul ăsta.

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.