Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

Trei la rând! Sorana Cîrstea mai elimină un cap de serie la Rio, e în prima semifinală WTA din 2013

Adrian Țoca 20 februarie 2016

Fiecare victorie a Soranei la acest moment mai ridică o treaptă nivelul speranțelor fanilor pentru revenirea cât mai grabnică a jucătoarei acolo unde îi e locul. Firește că Sorana nu are ce căuta în afara Top 200, firește că, odată sănătoasă, nivelul ei îi va permite să urce la loc, firește că lucrurile astea au nevoie de timp și nu vin de la sine. Iar Rio începe să se profileze drept o șansă excelentă pentru ca românca să-și grăbească ascensiunea.

Deocamdată, Sorana ia lucrurile pas cu pas și se bucură că poate fi pe teren fără dureri. În sferturi, ea a mai învins una dintre jucătoarele cu un clasament superior, pe Danka Kovinic, după ce o eliminase în turul anterior pe Polona Hercog. Sorana a fost dominantă, un 6-1, 6-2 fără multe alte comentarii, într-o zi în care ploaia a dat peste cap programul de la Rio. Românca a primit tratament medical în timpul meciului, acuzând dureri la gât la 4-1 în primul set, dar asta n-a împiedicat-o să domine meciul în continuare.

„Am fost accidentată un an și jumătate, așa că pentru mine să fiu sănătoasă și fit după trei meciuri jucate aici este cel mai important lucru. După o accidentare îți dai seama cât de norocoasă ești să poți juca iar tenis fără dureri, așa că te bucuri mai mult de tenis”, a spus Sori, citată de site-ul WTA. Cu o zi înainte, ea spunea că nu se uită atât la rezultate, cât la oportunitatea pe care o are de a se antrena cum trebuie.

Sorana o va întâlni în semifinale pe Shelby Rogers, din Statele Unite, care a eliminat-o pe Paula Goncalves. E o bună oportunitate pentru Sorana la prima ei finală de la Toronto 2013 încoace. „Nu o știu prea bine pe Shelby, nu ne-am antrenat niciodată. O să fie un meci greu, dar o să încerc să mă concentrez la jumătatea mea de teren”.

Cealaltă semifinală le va aduce față în față pe Francesca Schiavone și pe Petra Martic.

Semifinala de la Rio o urcă pe Sorana în zona locului 61 în Race și în zona locului 153 în clasamentul WTA. O calificare în finală ar mai sălta-o alte aproximativ 20 de locuri.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.