UPDATE: România e în finala Europenelor de tenis de masă, luptă să-și păstreze titlul câștigat în 2017!

Ciprian Rus 7 septembrie 2019
Fast
Împarte cu alții acest articol

UPDATE:

Naționala feminină de tenis de masă este în finala Campionatului European de la Nantes! Româncele au trecut în penultimul act de reprezentativa Poloniei, cu scorul de 3 la 1, la capătul unei întâlniri extrem de dificile, în care Eliza Samara a adus două puncte, iar Bernadette Szocs unul.

Campioană europeană la individual în 2015, Eliza Samara a învins-o în primul joc pe Natalia Partyka cu scorul de 3 la 1 (11-4, 8-11, 11-9, 11-3), iar în ultimul s-a impus în fața campioanei europene en-titre Qian Li, cu scorul de 3 la 0 (11-8, 11-7, 11-7).

Bernadette Szocs a trecut de Natalia Bajor cu scorul de 3-1 (11-9, 8-11, 11-4, 13-11), în vreme ce Daniela Dodean Monteiro a cedat în fața sportivei Qian Li cu scorul de 0 la 3 (3-11, 7-11, 11-13).

„Suntem o echipă, am câștigat pentru echipă. Mă simt bine după aceste victorii și sper să-mi conserv formă pentru ultimul meci. Secretul unei noi finale nu-l voi spune. Vrem să câștigăm din nou titlul!”, a povestit Eliza Samara, imediat după semifinale.

Campioană europeană en-titre, echipa României este formată din Elizabeta Samara, Bernadette Szocs, Daniela Dodean Monteiro, Adina Diaconu și Irina Ciobanu. Sportivele antrenate de Viorel Filimon vor juca finala Campionatului European împotriva reprezentativei Portugaliei, care a trecut în penultimul act de selecționata Ungariei cu scorul de 3 la 1.

Finala România – Portugalia se va disputa duminică, de la ora 14 (ora României). Meciul va fi transmis în România de canalul TV Look Sport.

ȘTIREA INIȚIALĂ:

Ba la feminin, unde avem trei jucătoare de top într-un clasament plin de sportive asiatice, ba la masculin, unde Ovidiu Ionescu a scos, nu demult, un rezultat excelent, ba la juniori și cadeți, unde nu trece an să nu venim cu noi nume sau cu noi certitudini, România nu încetează să producă rezultate remarcabile la tenis de masă.

A venit acum rândul echipei feminine să își treacă în palmares o nouă medalie, după calificarea „en fanfare”, chiar în fața Franței, în meciul jucat în sferturile de finală ale Europenelor de tenis de masă pe echipe de la Nantes. Accederea în semifinale (care garantează o medalie, de vreme ce nu se joacă finala mică) a fetelor noastre nu e o surpriză, câtă vreme ele dețin titlul european la această disciplină, însă Bernadette Szocs, Eliza Samara și Daniela Dodean Monteiro au impresionat prin maniera în care s-au impus până acum, 3-0 în toate cele trei partide jucate până în semifinale.

Elevele antrenorului Viorel Simion și-au câștigat grupa, după 3-0 cu Slovacia și 3-0 cu Spania, și au avut de înfruntat țara-gazdă, Franța, în sferturi. „Fiind meciul pentru medalie, a fost mai greu pentru noi, a fost un pic de presiune. Dar suntem obișnuite să jucăm în fața unui public mare”, a spus Daniela Dodean Monteiro după ce România a eliminat Franța de la Campionatul European.

Eliza Samara a câștigat în fața Laurei Gasnier cu 3-0 (12-10, 11-9, 11-9), Bernadette Szocs a continuat evoluția bună și a învins-o pe Marie Migot cu 3-1 (11-6, 11-7, 7-11, 11-9), iar Daniela Dodean Monteiro a închis partida în minimum de seturi contra lui Audrey Zarif (11-9, 11-4, 11-7).

Adversarele României din semifinalele de la Nantes vor fi reprezentantele Poloniei, care au eliminat Olanda cu scorul de 3 la 1. Meciul va avea loc sâmbătă de la ora 11 și va fi transmis în direct de Look Sport.

*

Vă reamintim că, în 2017, echipa feminina de tenis de masa a României a cucerit medaliile de aur la Campionatele Europene din Luxemburg. În finală, victoria a venit contra echipei Germaniei, scor 3-2.

România deține momentan medalia europeană de argint, la masculin, prin Ovidiu Ionescu, și locul 2 în Top 16 Europe la feminin, competiția celor mai buni jucători de pe continent, prin Bernadette Szocs.

Generația tânără are rezultate și mai bune: Cristian Pletea a câștigat, în decembrie trecut, medalia de bronz la Mondialele de tineret, în vreme ce echipa de cadete – cu Elena Zaharia, Luciana Mitrofan, Irina Rus și Ioana Sîngeorzan – deține titlul european, câștigat vara trecută, la Cluj. Echipele de juniori și junioare au câștigat, tot atunci, medaliile europene de bronz.

Fotografii: Facebook FR Tenis de Masă

Happening now