Argint pentru Bernie Szocs la prestigiosul Top 16 Europe. Bernie pierde dramatic, de la 3-0 și avantaj în setul 4

Ciprian Rus 3 februarie 2019

Bernadette Szocs a părăsit cu lacrimi în ochi, în seara aceasta, sala Omnisport din Montreux, gazda puternicului turneu Top 16 Europe, pe care jucătoarea noastră îl câștigase anul trecut.

Anul acesta, Bernie, nr. 18 mondial, a ajuns din nou în finală, după un parcurs de excepție, în care le-a lăsat în urmă pe Hana Matelova din Cehia (4-2), pe Barbora Balazova din Slovacia (4-0) și, în semifinale, pe poloneza Natalia Patryka. În fața extraordinarei triplei campioane paralimpice la tenis de masă (una dintre puținele sportive din lume care participă de la egal la egal și la competițiile olimpice), nr. 63 mondial, Bernie a alternat seturile câștigate cu cele pierdute (la limită, și unele, și altele), dar s-a impus în decisiv cu 10-2, intrând pentru a doua oară consecutiv în finala de la Montreux.

În meciul decisiv pentru apărarea titlului de anul trecut din competiția celor mai bine clasate jucătoare cu naționalitate europeană, Bernadette a întâlnit-o pe nemțoaica Petrissa Solja, de două ori finalistă Top 16 în trecut. Petrissa ajunsese în finală după ce trecute, printre altele, de una dintre favoritele turneului, Eliza Samara.

Bernie a început meciul în forță și s-a desprins la 3-0 la seturi în mai puțin de jumătate de oră. În setul al patrulea a condus până la jumătate, dar apropierea victoriei i-a indus o stare de nervozitate pe care cu greu și-a putut-o stăpâni, în ciuda gesturilor largi cu care își impunea ea însăși să-și păstreze calmul.

Câteva mingi pripite, câteva benzi de fileu care au căzut împotriva ei, și setul s-a dus, 10-12. Tot mai nervoasă și mai precipitată, victimă a caracterului ei foarte expansiv, Bernie a pierdut ocazie după ocazie ca să mai revină în meci. A făcut și câte patru-cinci puncte consecutive, a câștigat cele mai spectaculoase raliuri ale meciului, dar Petrissa, mult mai stăpână pe sine, a stat mereu la conducerea meciului și s-a impus în decisiv, după un meci de un dramatism cum rar se vede în sălile de tenis de masă.

Foarte aproape să reediteze una dintre cele mai mari performanțe ale carierei sale, Bernie Szocs a ieșit dărâmată de la masa de joc. O lecție dură, dar cu atât mai utilă pentru bătăioasa Bernie, la începutul unui an în care și-a propus să intre în Top 10 mondial și unde, ambițioasă cum o știm, are toate șansele să ajungă.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.