Ziua a VI-a: Spadasinele câștigă primul aur la Rio, barca feminină de 8+1 e în finală, Mergea și Tecău vor juca pentru aur, iar înotătorul Norbert Trandafir se oprește în semifinale

Lead.ro 11 august 2016

NATAȚIE

Update 05:00

Înotătorul Norbert Trandafir n-a reușit să se califice în finala probei de 50m, terminând semifinala pe locul 14, cu 21.99 secunde.. A fost însă aproape (la doar 0.01 sec) să egaleze recordul național, pe care tot el în deține.

SCRIMĂ

Update 1.25

După ce au condus echipa Chinei în toate cele nouă releuri, spadasinele României câștigă cu emoții prima medalie la Rio, primul aur olimpic, prima oară când sportivele noastre ajung într-o finală pe echipe la spada olimpică, scor 44-38. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Simona Pop și Loredana Dinu detronează campioana en-titre de la Londra după dezamăgirile de la individuale, după necazul de acum patru ani, când s-au clasat pe locul 6 la aceeași probă. Le-a intrat răbdător fiecare atac în uralele colegilor din delegația României care umpluseră tribunele.

TENIS

Update 22.10

A doua medalie pentru România! După cinci zile grele, azi zâmbim larg. După fetele de la spadă, tenisul a livrat a doua bucurie a zilei. Florin Mergea și Horia Tecău i-au învins pe americanii Johnson și Sock (6-3, 7-5) în semifinale de la dublu masculin și s-au calificat în meciul pentru medalia de aur. În finală, Florin și Horia îi vor întâlni pe spaniolii Nadal/Lopez.

NATAȚIE

Update 20.10

Înotătorul Norbert Trandafir s-a calificat și el în semifinalele probei de 50 de metri liber. Cronometrat cu timpul de 22:10, a prins ultimul loc care asigura prezența în semifinale, al 16-lea. Semifinalele vor avea loc mâine dimineață, de la 04.00.

SCRIMĂ

Update 20:02

Spadasinele aduc prima medalie României! Trec de Rusia în semifinală cu un avantaj grozav, 45-30, și se confruntă după miezul nopții cu echipa Chinei în duelul final, pentru aurul olimpic. Mai multe despre meciurile fetelor am scris aici.

CANOTAJ

Update 15:57

Echipajul feminin de 8+1 termină recalificarea pe locul al doilea și ajunge în finala de sâmbătă. Canada termină cursa detașat pe primul loc, iar după România s-au calificat Noua Zeelandă și Olanda.

Update 15:10

Ionela Lehaci și Geanina Beleagă, echipajul feminin de dublu vâsle categorie ușoară, ratează calificarea în finală după ce termină cursa pe locul 4 în prima semifinală.

Update 14:55

Canotoarele Mădălina Bereș și Laura Oprea ratează calificarea în finala probei de dublu rame fără cârmaci la JO, după ce au terminat pe locul patru în prima semifinală.

 

*

Articolul inițial

Delegația României e încă fără medalie la Jocurile Olimpice, iar presiunea crește pentru puținii sportivi care au rămas în competiție. Azi ne așezăm speranțele pe umerii spadasinelor, care încearcă să revină după ziua nereușită din concursul individual cu o evoluție bună la echipe, pe dublul masculin de tenis, care revine după o zi de ploaie, și pe umerii înotătorului Norbert Trandafir, deținător a trei recorduri naționale.

Iată programul de azi:

  • Norbert Trandafir debutează azi în bazinul olimpic încercând să se califice în semifinalele probei de 50m liber, de la 19.00.
  • După ratările individuale, spadasinele se întorc în competiția pe echipe, ultima șansă la medalie pentru scrima românească. Ana Maria Popescu, Simona Gherman, Loredana Dinu și Simona Pop revin pe planșă de la 16.30.
  • Meciurile de tenis, oprite ieri din cauza ploii, se reiau azi. Florin Mergea și Horia Tecău își joacă șansa la o medalie contra americanilor Sock și Johnson, după ora 20:00.
  • Și probele de canotaj au fost ieri suspendate din cauza vântului puternic. Sperăm să le vedem azi pe Laura Oprea și Mădălina Bereş în semifinala de două rame (14.30) și pe Ionela Lehaci și Geanina Beleagă în semifinala de două vâsle categorie uşoară, în timp ce barca feminină de 8+1, cea mai medaliată din istoria acestui sport, mai are o șansă să prindă semifinala, în recalificări (15:50)

 

Ce e de urmărit azi din alte sporturi:

  • Simone Biles și restul lumii. După ce-a dominat concursul pe echipe cu SUA, gimnasta de 19 ani, neînvinsă plan mondial în ultimii trei ani, are în vizor a doua medalie de aur, în concursul de individual compus. Concurența poate veni de la colega de echipă Aly Raisman sau de la rusoaica Aliya Mustafina.
  • Michael Phepls vs Ryan Lochte. Una din cele mai mari rivalități din concursul olimpic de înot are un nou episod, probabil ultimul, azi, în finala de 200m mixt.
  • Finala turneului de Rugby în șapte, debutant la JO. Înainte de finala de diseară sunt însă semifinalele, între Marea Britanie și Africa de Sud de o parte, Fiji și Japonia, de cealaltă. De notat că Japonia a învins în grupe favorita Noua Zeelandă și că pentru Fiji ar fi prima medalie de aur din istorie.
  • Începe turneul de golf, reintrodus după 112 ani. Supervedetele nu s-au înghesuit însă să participe – de teama virusului Zika, au zis – așa că sunt deja zvonuri că va fi scos din nou, până în 2020.
  • Începe și turneul de badminton, pentru pasionați 🙂
Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.