LEAD
CM de Handbal 2017

„Am condus tot meciul, dar linia se trage după 60 de minute. Poate că ne-am dorit prea mult.” Ce spun jucătoarele după înfrângerea cu Cehia

© FOTO: Sorin Pana / Sport Pictures

La finalul meciului cu Cehia, pierdut în ultima secundă, jucătoarele României au izbucnit în lacrimi. Unele s-au prăbușit în scaune, ascuzându-și lacrimile în spatele tricourilor galbene. Altele au rămas cu ochii pironiți în parchet, nevenindu-le să creadă. În tribune, Mădălina Zamfirescu, rezervă în ultimele două meciuri, plângea în hohote. Puține au găsit puterea să aplaude suporterii, și mai puține s-au oprit la interviuri. Valentina Ardean-Elisei și Cristina Neagu au fost primele care au părăsit terenul spre vestiar.

Eliza Buceschi, prima care s-a oprit în fața jurnaliștilor, și-a găsit cu greu cuvintele încercând să caute o explicație pentru o înfrângere a României în care aproape nimeni, nici chiar jurnaliști Cehiei, nu credea.

„Din păcate, cred că nu am gestionat momentele cheie ale acestei partide, am condus mare parte din meci, am avut multe ocazii să ne desprindem, însă nu am făcut-o și cred că de asta am pierdut azi. Le-am condus aproape tot meciul, însă linia se trage după 60 de minute și astăzi am pierdut. Cred că e doar vina noastră. Am ratat prea mult, am făcut greșeli inexplicabile. Poate că ne-am dorit prea mult, în unele momente ne-am avântat fără să gândim și ele au fost mai înțelepte, zic eu.”

În timp ce în spatele ei treceau jucătoarele românce, aproape toate cu ochiii în lacrimi, și cele ale Cehiei, sărbătorind, Eliza și-a amintit de Mondialul de acum doi ani, când o victorie din optimi cu Brazilia a schimbat radical parcursul echipei la acel turneu final.

„Acum doi ani noi eram Cehia, Brazilia era România. Astăzi suntem noi. Am mai pățit-o în urmă cu patru ani. Nu știu ce s-a întâmplat, este prea devreme să spun ceva, cu siguranță vom analiza și vom găsi motivele. Singurul lucru care contează cu adevărat în acest moment e că pentru noi competiția s-a terminat și nu mai avem nimic de făcut.”

Dacă Eliza n-a vrut să vorbească de deciziile arbitrilor, Gabi Szucs a spus că a simțit că arbitrii au fost împotriva echipei. „Am avut și noi multe greșeli, dar 10 eliminări sunt foarte multe. Înainte de meci am fost foarte ambițioase, am dat toată energia, toată puterea, și pe bancă am avut o energie tare, dar n-a fost suficient azi. Posibil să fi contat și contratacurile lor rapide, ar fi trebuie să facem o repliere mai bună, am avut și multe schimbări. Au fost multe greșeli, suntem foarte dezamăgite, a spus interul stânga”, înainte să-și ceară scuze jurnaliștilor că nu mai poate vorbi.

La conferința de presă, Cynthia Tomescu a spus că dezamăgirea e mare, tocmai pentru că și-au dorit să câștige atât de mult încât au pus o presiune prea mare pe ele. „Ne-am dorit enorm de mult să câștigăm acest meci, cred că fetele au dat tot ce au putut pe teren. Probabil au fost unele momente pe care nu le-am gândit cu luciditate și acolo cele din echipa Cehiei au reușit să preia conducerea.

E o dezamăgire enormă, noi după ce-am trecut de faza grupelor ne-am gândit doar la acest meci. Nu am subestimat nicio clipă adversarul, am știut că vom avea un meci foarte puternic, dar se pare că rezultatul n-a mai fost de partea noastră și asta s-a întâmplat azi.”

Comentează articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţi lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că l-a jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
Premier League

„Heavy metal Liverpool‟: Manchester City cade în sfârşit, într-un meci magic pe Anfield

14 ianuarie 2018
Danny Coposescu

Toată lumea ştie ce muzică-i place lui Jürgen Klopp. Neamţul apreciază simfoniile armonioase, dar preferă chitările zgomotoase. Întreaga sa postură, cuprinsă des de spasme şi contorsionări, s-ar potrivi perfect într-un „mosh pit‟. Parcă-l poţi vedea în mijlocul unei mulţimi învolburate, dând din cap şi izbindu-se în umeri, preferabil cu ochelarii lăsaţi undeva în siguranţă. Toată […]

Citeşte articolul
  • GC

    Am simtit ca ceva nu este ok la 18-14…. recuperam mingea in aparare iar portarul incearca o minge lunga de contraatac rapid. Pierdem mingea si imediat e 18-15 …. in loc de 19-14. Mare pacat!

© 2018 Lead
Design: Live Design