LEAD
CM de Handbal

O înfrângere la milimetru nu le va opri pe fetele lui Tomas Ryde: „Mâine o să iasă iar soarele și o să o luăm de la capăt”

FOTO: Mircea Rosca /ActionFoto.ro
FOTO: Mircea Rosca /ActionFoto.ro

Nu-ți pot povesti meciul ăsta înainte să-ți spun că niciodată nu l-am văzut pe Tomas Ryde zăpăcit. Fără control. Acum, după fluierul de final, se pierde. Încearcă să intre în teren să-și consoleze jucătoarele, dar dă înapoi. Se pocnește cu mâna pe pulpă. Și iar, și iar. Pune mâna pe un bidon energizant și îl prăpădește de pământ. Nu aude, nu-l vede pe oficialul care încearcă să-l liniștească. Apoi, când o vede pe Gabi Perianu plângând, e transformat. Aleargă – în stilul lui greoi – în teren, o ia în brațe și o sărută pe obraji.

Coborâți lângă ele, toți fanii românii strigă, cutremurător, că “Suntem mândri de voi! Suntem mândri de voi” Câteva fete, cele care nu sunt prăbușite pe parchet, aplaudă înapoi și încep să se ridice una pe cealaltă. Ce imagine frumoasă!

Una pe cealaltă s-au ridicat și în a doua repriză, când erau conduse cu trei goluri. Tot ele au ridicat și moralul românilor din tribună, cu care au făcut un schimb de energie fantastic. Iar publicul, încurajat să le încurajeze, a răspuns până în ultima secundă.

La conferința de presă, Ryde își cerea scuze. Îi părea rău că nu a reușit să fie fair-play și în acele prime momente. Dar e mândru, tare mândru de fete: “Au luptat extraordinar. Dacă se privesc în oglindă, fiecare trebuie să fie mândră de cum a jucat. Mâine o să iasă iar soarele și o să o luăm de la capăt. Așa e în sportul de performanță.”

Iar în sport câștigi la milimetru și pierzi la milimetru, așa cum au pierdut fetele lui astăzi, după  revenirea spectaculoasă din a doua repriză. România a avut chiar șansa victoriei în ultimele secunde ale timpului regulamentar, dar Valentina (Alice) Ardean-Elisei a fost blocată.

În prelungiri, mai proaspete, campioanele europene s-au impus, 35-33, după unul dintre cele mai bune meciuri ale turneului. Un joc care va rămâne atârnat în colțul de perete pe care handbalul românesc îl ocupă momentan. Același handbal românesc care a înghesuit la perete – prin voință fără rest – spumosul handbal al Norvegiei, campioana europeană din decembrie trecut. Handbalul fetelor care au cucerit imensa Cutie din Herning, ocupată până la începutul meciului de 10.000 de nordici. Și ce handbal frumos!

Comentează articolul
Liga 1

„A fost sau n-a fost?” În loc de spectacol, derbiul Ligii 1 revine la epoca „Procesului etapei”

CFR și FCSB au oferit un meci tensionat la Cluj. Foto: Mircea Rosca / Sport Pictures
18 martie 2018
Ciprian Rus

Un penalti care s-a dat, dar n-a fost, un altul care a fost, dar nu s-a dat și două eliminări care mai mult n-au fost decât au fost. La patru-cinci faze cu decizii de arbitraj absolut discutabile, derbiul Ligii 1 dintre CFR și FCSB a oferit mai puține ocazii de poartă pentru iubitorii fotbalului care […]

Citeşte articolul
Rugby

Mulțumim, Belgia! România primește un cadou nesperat, se califică la Cupa Mondială din Japonia

. Razvan Pasarica/ SPORT PICTURES
18 martie 2018
Vlad Pîrvu

Exact atunci când se aștepta mai puțin, naționala de rugby a României și-a asigurat – in extremis și cumva indirect – prezența la turneul final de anul viitor din Țara Soarelui Răsare. Și asta în ciuda înfrângerii pe care a suferit-o la Tibilisi, în fața Georgiei (16-25), în ultima etapă a Rugby Europe Championship. Când […]

Citeşte articolul
Tenis de câmp

Simona Halep se oprește brusc înaintea finalei Indian Wells, pierde clar cu Naomi Osaka

17 martie 2018
Treizecizero.ro

Simona Halep are un moment de dispariție, pierde pentru prima dată în fața japonezei Osaka (6-3, 6-0) și ne lasă cu o întrebare: ce s-a întâmplat la jumătatea primului set? Naomi Osaka avea nevoie de o victorie contra Simonei Halep înainte ca h2h-ul (0-3) să devină periculos de dezechilibrat; a profitat așadar de forma ei […]

Citeşte articolul
Bundesliga

Weißbier sau Red Bull? Bayern se deplasează la Leipzig cu titlul și egalarea altui record în vizor

17 martie 2018
Danny Coposescu

Duminică seară, atotputernica Bayern München nu va avea nevoie de vreun frigider. Temperaturile în Germania, la mijlocul lunii martie, sunt de-a dreptul polare. În est, la Leipzig, spre exemplu, vor fi cel mult -5 grade. Așa că bavarezii pot lăsa liniștiți câteva baxuri de bere nefiltrată la marginea terenului, în aer liber. S-ar putea să […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design