LEAD
CM de Handbal

O înfrângere la milimetru nu le va opri pe fetele lui Tomas Ryde: „Mâine o să iasă iar soarele și o să o luăm de la capăt”

FOTO: Mircea Rosca /ActionFoto.ro
FOTO: Mircea Rosca /ActionFoto.ro

Nu-ți pot povesti meciul ăsta înainte să-ți spun că niciodată nu l-am văzut pe Tomas Ryde zăpăcit. Fără control. Acum, după fluierul de final, se pierde. Încearcă să intre în teren să-și consoleze jucătoarele, dar dă înapoi. Se pocnește cu mâna pe pulpă. Și iar, și iar. Pune mâna pe un bidon energizant și îl prăpădește de pământ. Nu aude, nu-l vede pe oficialul care încearcă să-l liniștească. Apoi, când o vede pe Gabi Perianu plângând, e transformat. Aleargă – în stilul lui greoi – în teren, o ia în brațe și o sărută pe obraji.

Coborâți lângă ele, toți fanii românii strigă, cutremurător, că “Suntem mândri de voi! Suntem mândri de voi” Câteva fete, cele care nu sunt prăbușite pe parchet, aplaudă înapoi și încep să se ridice una pe cealaltă. Ce imagine frumoasă!

Una pe cealaltă s-au ridicat și în a doua repriză, când erau conduse cu trei goluri. Tot ele au ridicat și moralul românilor din tribună, cu care au făcut un schimb de energie fantastic. Iar publicul, încurajat să le încurajeze, a răspuns până în ultima secundă.

La conferința de presă, Ryde își cerea scuze. Îi părea rău că nu a reușit să fie fair-play și în acele prime momente. Dar e mândru, tare mândru de fete: “Au luptat extraordinar. Dacă se privesc în oglindă, fiecare trebuie să fie mândră de cum a jucat. Mâine o să iasă iar soarele și o să o luăm de la capăt. Așa e în sportul de performanță.”

Iar în sport câștigi la milimetru și pierzi la milimetru, așa cum au pierdut fetele lui astăzi, după  revenirea spectaculoasă din a doua repriză. România a avut chiar șansa victoriei în ultimele secunde ale timpului regulamentar, dar Valentina (Alice) Ardean-Elisei a fost blocată.

În prelungiri, mai proaspete, campioanele europene s-au impus, 35-33, după unul dintre cele mai bune meciuri ale turneului. Un joc care va rămâne atârnat în colțul de perete pe care handbalul românesc îl ocupă momentan. Același handbal românesc care a înghesuit la perete – prin voință fără rest – spumosul handbal al Norvegiei, campioana europeană din decembrie trecut. Handbalul fetelor care au cucerit imensa Cutie din Herning, ocupată până la începutul meciului de 10.000 de nordici. Și ce handbal frumos!

Comentează articolul
Australian Open

AO, ziua 2: Djokovic face valuri în Consiliul Jucătorilor, marii capi de serie trec, icnetele revin în discuție

16 ianuarie 2018
Camelia Butuligă

Djokovic produce mai multe titluri ca președinte al Consiliului Jucătorilor decât ca jucător Revenirea lui Novak Djokovic în tenisul competitiv a mers ca pe roate, cu o victorie ușoară în minim de seturi contra lui Donald Young. Serviciul refăcut din cauza accidentării la cot pare chiar mai puternic decât în trecut. ”Am jucat un tenis perfect azi… […]

Citeşte articolul
Premier League

United câștigă la scor și îl curtează tot mai insistent pe Sanchez, problemele se ţin lanţ pentru Wenger şi Arsenal

16 ianuarie 2018
Danny Coposescu

O singură reprezentantă londoneză din „Big Six‟ a terminat etapa de Premier League cu zâmbetul pe buze. Acum câteva luni, ai fi pariat pe orice, numai pe Spurs nu. Mai ales într-un meci jucat pe Wembley. Dar uite că la jumătatea lui ianuarie, nimeni nu-l mai hărţuieşte pe Mauricio Pochettino cu întrebări despre blesteme. După […]

Citeşte articolul
Australian Open

Irina Begu reușește revenirea carierei, prinde și mai mult curaj: vrea în top 20!

15 ianuarie 2018
Treizecizero.ro

Victoria de astăzi e de ținut minte pentru Irina Begu: e una din cele mai spectaculoase reveniri ale carierei ei, iar faptul că a învins-o pe Makarova la turneul la care rusoaica a avut cele mai bune rezultate ale carierei (până azi nu pierduse niciodată în primul tur la Australian Open (!) face rezultatul și […]

Citeşte articolul
La Liga

Barcelona revine spectaculos, rupe blestemul de pe Anoeta. Pentru Real Madrid, suferinţa continuă – până când?

15 ianuarie 2018
Danny Coposescu

În fiecare sezon, San Sebastian și-a construit imaginea de călău al Barcelonei, un club care e obişnuit să fie el spaima lumii fotbalului. An după an, Barça a călătorit în Ţara Bascilor şi a plătit tribut, pentru că „La Real‟ s-a dovedit a fi un adversar mult mai periculos pe teren propriu decât tizul de […]

Citeşte articolul
© 2018 Lead
Design: Live Design