Perfecțiune! După 1-0 cu PSG, impresionanta Bayern câștigă Liga Campionilor cu 11 victorii din 11 meciuri! Primele reacții și însemnătatea acestei victorii

Lead.ro 23 august 2020

Bayern München este din nou campioana Europei! Echipa din capitala Bavariei trece și de puternica PSG, închide competiția cu victorii pe linie – 11 din 11 -, cu cea mai bună medie de goluri marcate în istoria competiției și cu un spirit de echipă fantastic.

Pentru Bayern, aceasta este a șasea Ligă a Campionilor. Șase are și Liverpool, șapte are Milan, 13 a câștigat Real Madrid.

Peste precedenta victorie a lui Bayern se așezaseră șapte ani. Iar succesul acela din 2013 a fost adus de o echipă foarte asemănătoare cu cea de azi, un grup din care făceau parte Alaba, Boateng, Müller, Martinez și marele Neuer, unul dintre eroii finalei cu PSG.

În ce o privește, campioana Franței a arătat și ea toate calitățile care au adus-o până aici, însă nici Di Maria, nici Neymar și nici tânărul Mbappe n-au reușit să-l bată pe portarul lui Bayern.

Deși nu poate fi consolată azi, echipa aceasta construită de Tuchel poate găsi inspirație în acest eșec. Pentru că fără eșecuri mari nu-s posibile nici victoriile mari. Dacă își va păstra grupul, PSG se poate întoarce în finală.

Dar ziua de azi e a lui Bayern. Reinventată de Hansi Flick, campioana Germaniei a trecut cu o forță extraordinară de oricine le-a stat în cale. Iar victoria de la Lisabona e  victoria perfect meritată a unui grup foarte frumos și a unui club foarte bine organizat.

Champions League ajunge la bun sfârșit. Și după atâtea emoții și dificultăți, sezonul de fotbal 2019-2020 ia sfârșit, în sfârșit.

 


Iată primele reacții:

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.