Gimnaștii români se pregătesc de Campionatele Europene, unde Larisa Iordache țintește calificarea olimpică

Lead.ro 15 aprilie 2021

Federația Română de Gimnastică a anunțat, în urma ultimelor verificări, lotul de gimnaste și gimnaști care vor participa la primul concurs internațional din 2021, Campionatele Europene care au loc între 21 și 25 aprilie, la Basel.

România va fi reprezentată în competiția feminină de Larisa Iordache, Antonia Duță și Maria Ceplinschi, iar în întrecerea masculină de Marian Drăgulescu, Andrei Muntean și Emilian Neagu.

Deși au fost înscriși printre participanții la Campionatele Europene, nu vor mai face deplasarea Ioana Stănciulescu, Silviana Sfiringu și Răzvan Marc, din cauza unor probleme medicale, în timp ce Maria Holbură și Eduard Gavrilă nu sunt suficient de pregătiți pentru nivelul concursului.

Ultima șansă pentru Tokyo

Campionatul European de la Basel e ultima șansă pentru România de a mai prinde bilete individuale la Jocurile Olimpice de la Tokyo, unde acum sunt calificați doar Marian Drăgulescu și Maria Holbură.

E motivul pentru care Larisa Iordache a revenit în gimnastică după perioada lungă de accidentări: „Dacă nu credeam că am 1oo% șanse, nu mai făceam pasul acesta, nu mă mai reapucam de gimnastică. Cred în mine, cred în ceea ce am făcut până acum, cred în antrenorii mei și în ceea ce spun ei și asta e cel mai important pentru mine”, a declarat gimnasta pentru Sports Net.

Larisa, medaliată cu aur la șase ediții ale Campionatelor Europene, spune că în ultima perioadă a muncit doar cu gândul la această calificare: „Chiar dacă erau momente în care nu mai puteam și eram epuizată total, nu am cedat. M-au ajutat foarte mult antrenorii mei. Indiferent de ziua pe care am avut-o au fost alături de mine și au crezut în mine, iar pentru mine asta a fost cel mai important.”

„Am avut o perioadă bulversantă, am avut momente foarte grele, m-am antrenat cât de mult am putut eu, am tras de mine în fiecare zi și am încercat să mă lupt cu mine, pentru că asta a fost singura luptă pe care am dus-o până acum. Sper ca lupta aceasta să o câștig la concurs.”

„Cred ca această calificare mă va face fericită. Este șansa pe care o joc. Cred că cel mai important este ca eu să fiu fericită”

Antrenorul ei, Cristian Moldovan, o vede pregătită: „Larisa este foarte bine pregătită, este încrezătoare în forțele ei și sperăm să ne atingem obiectivul. Este într-adevăr o presiune pe umerii ei, pentru că ea e obișnuită cu rezultate, lumea s-a obișnuit ca ea să facă rezultate peste tot pe unde merge, dar am reușit să gestionăm bine presiunea și să ajungem acolo unde ne dorim.”

*

Gimnaștii vor fi însoțiți în Elveția de antrenorii Lăcrămioara și Cristian Moldovan, Nicolae Forminte, Lucian Sandu, Ștefan Gal și Marius Urzică.

Fetele vor concura în calificări pe 21 aprilie (în prima și în ultima subdiviziune), iar băieții pe 22 aprilie (în prima și a doua subdivizune). Vineri va avea loc concursul de individual compus, iar sâmbătă și duminică finalele pe aparate.

 

Foto: FRG (main), Sports Net

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.