La debutul ei olimpic, înotătoarea de 18 ani Rebecca Diaconescu se califică în semifinala probei de 200 de metri liber!

Andreea Giuclea 28 iulie 2024

Corespondență de la Paris

La o oră după ce David Popovici s-a calificat în semifinale la 200 de metri liber, Rebecca Diaconescu a debutat și ea în bazinul olimpic din La Defense, în aceeași probă. Înotătoarea de 18 ani a înotat pe culoarul 1 al ultimei serii și a prins ultimul loc în semifinalele din această seară, cu timpul 1:59.29.

„Sunt complet șocată, dar sunt foarte bucuroasă. Este o onoare să fiu aici și nu pot să cred că mai am și diseară. Am oportunitatea să fiu în semifinale, mă duc să văd ce mai pot”, a spus imediat după cursă pentru TVR.

Fiica fostei înotătoare Lorena Diaconescu, campioană europeană cu ștafeta de 4×200 de metri liber și clasată pe 4 la Jocurile Olimpice de la Sidney, Rebecca a crescut în SUA, unde se antrenează și unde din toamnă va studia la University of Michigan. E vicecampioană mondială de juniori cu ștafeta României și vicecampioană europeană de juniori la 200 metri liber, medalie obținută luna trecută, la Vilnius, cu un best-time de 1:58.97.

Încă junioară, înotătoarea de 18 ani concurează la Paris în urma alocării unui loc de universalitate în proba feminină de 200 metri liber. Acest loc se poate acorda sportivilor care nu au atins niciunul din cele două standarde de calificare (A sau B) și a căror țară nu are sportivi calificați în alte probe, cum e cazul României în înotul feminin.

„Rebecca este foarte entuziasmată de ce i se întâmplă, de faptul că a ajuns de la vârsta junioratului, a ajuns la o ediție a Jocurilor Olimpice, este foarte motivată, este foarte serioasă la antrenamente, respectă cu strictețe, poate cu prea multă strictețe, programul antrenorului. Pentru că și antrenorul ei din SUA e aici, face parte din echipa Americii. Sperăm să fie bine și pentru ea, pentru că toți sportivii, toți cei trei sportivi sunt aici cu obiectivul de a înota cât mai bine”, ne spunea Camelia Potec despre tânăra înotătoare.

Mama Rebeccăi, Lorena Diaconescu, a participat la două ediții de Jocuri Olimpice, Atlanta 1996 și Sydney 2000, și până anul acesta a fost și antrenoarea fiicei ei, ale cărei curse le trăiește intens pe marginea bazinului. „Mama și acasă țipă mereu, pentru toți sportivii ei, e alături de ei. Eu chiar îi spun, mai ales la 400 să fie alături de mine să mă ducă prin cursă. O aud, o văd, dacă o văd agitată pe margine știu și eu că fac bine. Îmi dă curaj că merg bine”, spunea Rebecca la Campionatele Naționale de la Otopeni din aprilie.

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.