Adi Vasile „Sperăm să câștigăm cu Vipers, iar victoria să i-o dedicăm Cristinei Neagu!”. CSM București privește spre o deplasare complicată în Norvegia

Lead.ro 8 octombrie 2020

După două victorii importante în meciurile de debut, CSM București se pregătește acum de al treilea joc din Liga Campionilor: deplasarea din Norvegia pentru întâlnirea cu Vipers Kristiansand, meci pe care Cristina Neagu, confirmată cu virusul SARS-COV-2, îl va rata.

Cu un start bun în actuala ediție a Ligii Campionilor – victorii cu Metz și Esjberg – și după o pauză în care jucătoarele s-au pregătit cu echipele lor naționale, CSM București revine în Champions League pentru o nouă sarcină grea: duelul cu Vipers de sâmbătă seara (ora 19.00).

Nordicele au și ele patru puncte după două jocuri – victorie la un gol pe terenul lui Krim, succes clar cu codașa Bietigheim – așa că meciul are miză pentru partea de sus a clasamentului Grupei A.

În afara Cristinei Neagu, antrenorul Adi Vasile are o echipă completă pentru meciul cu Vipers.

„Cristina Neagu nu este ușor de înlocuit în nici o circumstanță. Ne dorim să reușim o victorie în Norvegia și să i-o dedicăm. Sper ca și la testele din Norvegia toată lumea să fie negativă, așa cum s-a întâmplat și la precedentele două-trei teste pe care le-am făcut în ultimele șapte zile”, a spus Adi Vasile.

„Îmi pare foarte rău de Cris, suntem cu toții cu sufletul și gândul la ea. Ca de obicei, va reveni pe teren mai puternică. Îmi doresc ca la finalul meciului cu Vipers să pot să-i spun că victoria este pentru ea”, a declarat Crina Pintea.


CSM București a plecat în această dimineață spre Norvegia, iar la aterizare întreaga delegația va trebui testată pentru Coronavirus. Nu este singurul aspect de siguranță sanitară pe care nordicii îl impun.

Tehnicianul Adi Vasile spune că a avut ceva bătăi de cap cu situația din Norvegia și felul în care a trebuit să arate programul echipei înainte de meci.

„E o situație foarte dură a măsurilor de siguranță sanitare din Norvegia, ajungem la prânz acolo, vom fi din nou testați, nu avem voie să ieșim din camerele de hotel până nu primim rezultatele. Ceea ce va însemna o zi… Iar acest lucru nu este tocmai potrivit pentru niște sportivi, înainte de meci. Sperăm să avem ca și până acum toate rezultatele negative și să ne concentrăm pe meci. Va fi mult mai greu de gestionat decât o deplasare normală. Tot ce trebuie să gestionăm este statul prea mult în cameră, pentru că există riscul diminuării adrenalinei de dinaintea meciului și va trebui să echilibrăm acest lucru foarte bine”, a mai spus Adi Vasile.

Crina Pintea a adăugat că „toate suntem pregătite pentru meciul cu Vipers. Sunt măsuri sanitare speciale, fiecare țară are regulile ei, ne vom supune cerințelor. Sperăm că vom fi bine cu toți și apoi ne vom concentra doar la meci”.

Nora Mork, principalul pericol

Una dintre cele mai bune jucătoare ale lunii, Nora Mork va fi pe teren sâmbătă împotriva CSM-ului. Sezonul trecut interul dreapta a jucat doar 31 de minute pentru CSM, în Supercupa României, din cauza unei accidentări serioase la genunchi. S-a transferat la Vipers, iar în etapa trecută a Ligii Campionilor a marcat nouă goluri.

„Prietenie există doar dincolo de teren. Când joc, nu mă interesează cine e în fața mea, mama, tata, sora, important este să câștig. Mă bucur însă pentru Nora că este sănătoasă și că și-a revenit după accidentarea de anul trecut”, a spus Crina Pintea.

Adi Vasile a declarat că „nu vom pregăti ceva special pentru Nora Mork, știm cum să o tratăm, jucătorii de valoare pot face diferența chiar dacă te pregătești special pentru ei. Noi sperăm că ne vom face treaba în cazul ei”.

Clasamentul Grupei A

 

Așa cum știi, meciul pe care CSM trebuia să-l joace cu Rostov la București, în a treia etapă a Ligii, a fost amânat din cauza cazurilor de Coronavirus ale echipei din Rusia.

În noul format competițional, cu două grupe de opt echipe, CSM București trebuie să se claseze între primele șase echipe – cu cât mai sus, cu atât mai aproape de obiectivul de-a participa în Final 4-ul de la Budapesta, în primăvara viitoare. Primele două clasate din fiecare grupă se califică direct în sferturile de finală, locurile 3-6 joacă în optimile de finală.

**

SCM Râmnicu Vâlcea, cealaltă echipă românească din Ligă, a început sezonul european cu trei înfrângeri, poate aduna primele puncte din Grupa B duminică (ora 17.00), în meciul de acasă cu Podravka – una dintre adversarele directe pentru locurile 5 și 6.

La cum arată grupa în acest start de sezon, primele patru clasate par să joace – măcar pentru moment – la un al nivel.

 

 

Fotografii de Sabin Malisevschi și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.