Alexandru Dedu: „Dacă echipele nu vor avea minim două săptămâni de pregătire în sală, nu vom avea aceste evenimente luna următoare”

Lead.ro 23 iulie 2020

Echipele românești de handbal s-au reunit de aproape o lună și se pregătesc în aer liber, în așteptarea momentului în care vor putea intra în sală. În mod normal, în luna august ar trebui să se joace atât Liga Florilor MOL, Liga Zimbrilor, cât și meciurile din Final Four-ul Cupei României FAN Courier, atât la masculin, cât și la feminin, însă lucrurile nu par să se îndrepte într-o direcție bună.

În contextul creșterii numărului de îmbolnăviri, nu se pune problema ridicării restricțiilor, iar pentru sportivi acest lucru înseamnă încă o piedică în a se antrena normal.

Președintele Federației Române de Handbal, Alexandru Dedu, întărește acest lucru și spune că sănătatea și integritatea jucătorilor primează.

„Într-un moment de anormalitate, să văd echipele pregătindu-se pe stadioane de fotbal, este o normalitate. Nu știu cât va mai dura această situație, mai avem aproape două săptămâni timp să luăm o decizie cu privire la desfășurarea competițiilor în luna august. Dacă echipele nu vor avea minim 10 zile, două săptămâni, de pregătire în sală în condiții de joc, nu vom avea aceste evenimente luna următoare. Nu știu dacă vor fi meciuri, este posibil să fie, posibil să nu fie. Noi am încercat prin tot ce am putut să-i stimulăm pe sportivi să-și continue activitatea pentru că mai devreme sau mai târziu pandemia se va termina și n-am vrea să vedem că anumite structuri se vor desființa și că sportivii se accidentează”, a spus Alexandru Dedu.

Conducătorul FRH mai spune că nu i-a fost ușor să conducă acest for în perioada ciudată pe care o traversăm. „Nu sunt fericit că pandemia m-a prins într-o poziție de decizie, nu e usor, vorbim despre soarta a mii de oameni și bucuria a milioane de oameni care iubesc handbalul. Nu este ușor, dar încercăm să o scoatem la capăt”.

Dedu a mai vorbit de situația echipelor naționale feminine și masculine, precizând că mizează pe rezultate bune la nivelul ambelor selecționate. În plus, încearcă să vadă și plusurile perioadei în care ne aflăm. „Dacă vedem partea plină a paharului, într-un moment dificil al handbalului românesc, pandemia a fost o gură de oxigen. Sună ciudat în această situație, dar mă refer la faptul că a egalat un pic șansele tuturor echipelor, că au stat toate în aceeași măsură, sperăm ca fetele de la Corona să aibă drept de joc, ar ajuta mult echipa națională. Apoi, în cazul în care vom putea să ne antrenăm, fetele vor apuca să steam ai mult timp împreună, iar asta contează enorm”.

Despre echipa națională masculină, Alexandru Dedu este sigur că „tricolorii” vor face treabă bună sub comanda lui Rareș Fortuneanu. „Am mare încredere în Rareș Fortuneanu, este un tânăr corect care a răzbătut într-o lume a handbalului super modern, civilizată și de mare calitate și a făcut-o singur. Nu este ușor să termini handbalul în Franța și în termen scurt să ajungi antrenor principal în prima ligă. Este al doilea antrenor în șase ani de când sunt președinte la FRH care mi-a arătat un plan de dezvoltare al handbalului românesc. Asta spune că pe acest om îl preocupă și iubește handbalul, iar în astfel de oameni noi trebuie să investim”.

Mondialul de tineret de la București, în grafic

Dedu spune că cel mai important eveniment sportiv care ar urma să se dispute în 2020 în România, Campionatul Mondial feminin de handbal pentru tineret, este în grafic.

„Campionatul Mondial de tineret este o certitudine pe hârtie că se va desfășura la București între 1-13 decembrie, în sălile Polivalentă și Dinamo. Asta e tot ce știu acum. Avem tot ce ne trebuie, programul competiției, noi suntem pregătiți, așteptăm doar lumina verde să începem.”

 

FOTO:Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.