„Am construit o echipă foarte frumoasă, am fost mai unite ca niciodată.” Primele declarații după victoria cu Puerto Rico

Andreea Giuclea 11 decembrie 2021

[Corespondență din Castello]

După victoria cu Puerto Rico, antrenorul Adrian Vasile și jucătoarele au tras primele concluzii: „Am jucat cu o echipă ambițioasă care s-a și bucurat de meci. Am încercat să înscriem cât mai multe goluri, pentru că știam că va conta la final pentru clasament. Am încercat să jucăm la o intensitate ridicată, dar nu am reușit în unele momente ale meciului.

Dacă ar fi să găsesc minusul, cred că am fost un pic deranjat de faptul că la un moment dat se juca handbal în ritmul lui Puerto Rico și atunci e despre a avea tăria mentală să reziști, să închizi spațiile și să ai răbdare. Azi a fost un meci în care au găsit calea către gol în anumite momente. Poate ar fi trebuit să primim mai puține goluri.”

Despre ce urmează cu Suedia, selecționerul României a spus: „Fără să desconsider vreun adversar, e o diferență foarte mare de nivel între a juca împotriva Suediei sau Puerto Rico. Jocurile pe care le avem împotriva unor adversari care sunt în topul handbalului mondial sunt excelente, pentru că putem să încercăm să-i batem pe cei mai buni; și Suedia e locul patru la Jocurile Olimpice. Pentru noi este ultimul meci, din păcate, al competiției, un meci în care o să fim cu absolut totul acolo astfel încât să încercăm să câștigăm.”

Întrebat dacă locul 13 sau 14 e unul mulțumitor: „O să trag o concluzie la final. Cred că e complicat să înțelegi care-ți este locul cu adevărat, cu modalitatea în care se desfășoară Mondialul, când ne uităm și la tragerea la sorți. În drumul nostru către primele 8 echipe trebuia să scoatem una din campioana olimpică, mondială și locul 4 de la Tokyo. E clar un nivel un pic mai sus decât al nostru, dar faptul că până acum și împotriva Norvegiei și împotriva Olandei am intrat în teren crezând în forțele noastre că o să câștigăm meciul, cred că e un câștig foarte mare pentru noi. Mai ales ca atitudine și grup. Urmează meciul cu Suedia și tot ce trebuie să facem e să ne concentrăm să câștigăm. Mi-e greu să zic dacă echipa a progresat față de turneul preolimpic, pentru că vorbim de jucătoare care nu mai sunt aici. Dar până acum, faptul că avem jucătoare la început de experiență internațională, cu multe debutante la un turneu final, cred că suntem pe o parte ascendentă ca evoluție, ca spirit și dorința de a lupta și a ne reprezenta țara.”


Lorena Ostase, numită și cea mai bună jucătoare a meciului, a spus: „Din păcate, în prima repriză nu ne-am simțit atât de bine una pe cealaltă și cred că au dat prea multe goluri. A fost un meci mai mult pe contraatac și pe faza a doua, le mulțumesc fetelor (n.a: pentru premiul de MVP). Sper să ne revenim și fizic, și cu Suedia să fie mult mai bine. Din păcate, e ultimul meci pentru noi, dar drumul nostru continuă, chiar dacă se termină acum, și o luăm într-un sens bun. Sperăm să facem un meci bun, mereu e loc de mai bine și îmi pare rău că am terminat prea devreme, față de ce puteam. Cred mult în echipa asta și cu siguranță o să fie mai bine anul viitor.”

Bianca Harabagiu: „O victorie clară, dar s-a întâmplat ceea ce nu voiam să se întâmple, să intrăm în jocul lor și să luăm multe goluri; din păcate s-a întâmplat, mă bucur că la sfârșit am ieșit toate sănătoase. Trebuie să ne concentrăm mai mult, pentru că nu e voie să iei atât de multe goluri (de la Puerto Rico), să ne ridicăm mai mult moralul și să avem mai multă energie. O să luptăm în continuare așa cum am făcut-o până acum și sperăm ca meciul cu Suedia să fie în favoarea noastră. Concluzia e că am construit o echipă foarte frumoasă, am fost mai unite ca niciodată și acest lucru mă bucură și sper ca pe viitor să continuăm așa.”

Alexandra Badea, una dintre cele mai active și mai eficiente jucătoare ale României azi:

„Am avut emoții la început, dar după primul gol m-am eliberat de toate emoțiile. Echipa m-a ajutat foarte mult să merg cu curaj pe atac. A fost o surpriză (n.a: când a aflat că va veni în Spania), a fost ceva pe nepregătite, fetele m-au ajutat enorm de mult să mă acomodez cu tot ce se întâmplă aici, pentru că am picat exact în mijlocul furtunii. Nu am cuvinte să descriu exact ce înseamnă să fiu aici, dar e unul dintre visele mele.”

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.