Ana Bogdan: „Un set pierdut clar mă motivează și mai mult. Există o răutate așa în mine, o dorință nebună de a câștiga”

Adrian Țoca 30 mai 2018

Nu te-ai aștepta, poate, de la Ana Bogdan să aibă latura asta, dar e îmbucurător să auzi o jucătoare de-a noastră vorbind deschis despre cum o situație de adversitate o motivează suplimentar. Ana își descria propriul ei roller-coaster (termen potrivit și folosit de ambele românce care au jucat pe terenul 4 azi) din meciul cu Vondrousova, când am întrebat-o dacă îi este greu sau ușor să se reseteze după un set pierdut la scor, precum al doilea.

„Nu e greu, nu. După un set pierdut clar, mă motivez și mai mult. Și sunt și mai determinată. Pot să spun că există o răutate așa în mine, o dorință nebună de a câștiga, de a juca și mai bine.”

Tot în termeni similari a povestit și momentul de cumpănă de la 4-4 în decisiv. La care admite zâmbind că putea să nu ajungă, că putea să închidă mai repede:

„În primul set am jucat foarte bine, am luat mingea devreme, am fost agresivă, îi luam din timp. Iar în setul doi cred că am înmuiat un pic jocul, iar ea a scos mult mai multe mingi, s-a mișcat mult mai bine. În setul al treilea, la 4-1 nu pot să spun că m-am relaxat, că eram încă focusată pe meci. Dar eram foarte încordată; simțeam că se apropie victoria și am început să mă gândesc la asta, în loc să mă gândesc la următoarele puncte. Dar în final am luptat și am câștigat.

Nu mai știu câte mingi de break am salvat la 4-4, dar știu că de fiecare dată când avea avantaj, mă motivam și mai tare, și mai tare. Și am ținut cu dinții de scor. A fost foarte important, pentru că urma la serviciu la 5-4”.

Unde mai pui că venea și ploaia. „Am văzut la un moment dat, la 5-4, când am schimbat terenul, am văzut niște nori destul de negri și mi-am zis că trebuie să închid acum. Am făcut tot ce-am putut pentru asta”, râde ea.

Ana are acum victorii la toate turneele de Grand Slam: făcuse turul 3 la AO și turul 2 la Wimbledon și US Open, dar la Paris încă nu câștigase pe tablou. Avea, în schimb, niște experiențe în calificări care au avut și ele relevanța lor, aveam să aflăm. Dar e bine că a spart gheața și la Roland Garros:

„Da, chiar. Nu m-am gândit la asta. Clar că sunt fericită, mai ales că am avut parte de un meci foarte puternic pentru primul tur. Știam că am o adversară dificilă și că este determinată, e îndrăzneață, e mai tânără decât mine și a avut rezultate excepționale anul trecut, deci m-așteptam să fie un meci dificil. Sunt foarte fericită că sunt în turul 2 și aștept cu nerăbdare chiar și meciul de dublu, de mâine. Este pentru prima dată când voi juca dublu la un Slam.”

Citește pe Treizecizero ce a spus Ana despre meciul din turul doi, unde o așteaptă Angelique Kerber 

 

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.