Campionatele Mondiale de Natație de la Budapesta îți sunt oferite pe Lead de

Ana Maria Iuganu: „Am intrat în a doua repriză cu altă atitudine, am dovedit că putem juca handbal. Suntem foarte fericite!”

Andrei Năstase 6 decembrie 2019

(Yatsushiro, Japonia)

Ce simte un sportiv la finalul unui meci ca cel de azi cu Ungaria, care a adus calificarea în Main Round în ultimele secunde? „Toate sentimentele din lume”, spune extrema Ana Maria Iuganu, una din cele mai bune jucătoare ale României (șase goluri din șapte aruncări) în revenirea fantastică a României: de la 10-16 la pauză, la 28-27 la final.

„Sunt cele mai plăcute sentimente din lume. Suntem foarte fericite, extrem de fericite, încă n-am apucat să mă bucur cu fetele, pentru că mă țineți aici, abia aștept să mă duc în vestiar să țipăm împreună.”

Ce crede că s-a schimbat la pauză în jocul României? „Cred că eram prea emoționate de presiunea meciului. Știam ce avem de făcut, doar că ne grăbeam foarte tare și nu găseam cele mai bune soluții. Apoi ne-am liniștit, am vorbit în vestiar că trebuie să facem tot ce ține de noi ca să fie bine. Și am intrat în a doua repriză cu altă atitudine, cu un alt joc, mult mai deschis, mult mai clar. Situațiile din care am marcat au fost mult mai clare. Fiecare ne-am adus aportul și s-a văzut.”

În a doua repriză, și atacul, dar mai ales apărarea a mers mai bine pentru România, spune Iuganu: „Apărarea ne-a dat imboldul să marcăm în atac. În apărare cred c-am fost mult mai unite și mai grupate. Și am făcut mai multe faulturi, le-am provocat pe ele să greșească înainte să greșim noi și asta a contat.”

„Știu ce pot și știu cine sunt!”

Întrebată dacă ar fi înscris în ultimele secunde din lovitura de la 7 metri dacă ar fi fost ea cea desemnată să decidă calificarea, curajoasa extremă e încrezătoare că ar fi marcat. „Cu siguranță aș fi dat gol. Pentru că știu ce pot și știu cine sunt, am venit aici să joc handbal! Nu să mă joc.”

Care crede că e secretul acestei echipe care a revenit de nicăieri pentru a ne oferi o poveste greu de uitat? „Suntem foarte unite. Vorbim mult între noi, ne înțelegem, ne ascultăm, ținem cont de părerea celeilalte și asta contează cel mai mult.”

Ce speră Ana Maria de la Main Round: „Să luăm fiecare meci în parte și, după cum am dovedit că putem juca bine, vrem s-o facem din ce în ce mai bine la fiecare meci. Nu vrem să ne facem calcule, vrem să ne bucurăm de fiecare meci. Am dovedit că fiind o echipă unită, putem face asta, am dovedit-o și de pe bancă și din teren.”

Ce trebuie să știi despre următoarea fază a competiției

Calificată în Main Round când nimeni nu mai spera, România va întâlni Rusia, Suedia și Japonia în grupele principale. Primul meci e duminică, cu Rusia, antrenată de fostul selecționer Ambros Martin.

Rusia și Spania vor deshide această grupă formată din șase echipe cu maximum de puncte, 4.

Muntenegru și Suedia intră cu câte două, în timp ce România și Japonia pornesc fără puncte.

Franța, campioana europeană și mondială en-titre, învinsă astăzi de Danemarca, e marea absentă din Main Round.

Programul României în Main Round:

Duminică, 8 decembrie, 08:00 – România – Rusia

Marţi, 10 decembrie, 13.30 – România – Suedia

Miercuri, 11 decembrie, 11:00 – România – Japonia

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.