Ancuța Bodnar și Simona Radiș, declarații după aurul de la canatoj: „Am muncit mereu pentru același vis. Acum i-am făcut mândri pe toți. Am meritat totul!”

Lead.ro 28 iulie 2021

28 iulie 2021 – o zi pe care canotajul românesc o va reține pentru multă vreme. După o pauză de 13 ani, România a câștigat  o nouă medalie de aur la canotaj. Și a făcut asta prin Simona Radiș și Ancuța Bodnar, care s-au impus impresionant în proba de dublu vâsle feminin – obținând și un record olimpic. Tot azi, Mihăiţă Ţigănescu, Mugurel Semciuc, Ştefan Berariu și Cosmin Pascari au câștigat medaliile de argint la patru rame masculin!

Imediat după cursa lor, la microfonul TVR, Simona Radiș a spus că „Suntem extrem de fericite, nu avem cuvinte. Am avut încredere în noi și ne-am dorit extraordinar de mult această medalie. Am avut mulți susținători acasă, care își doreau atât de mult să reușim și ne-au dat putere. După victorie am simțit mândrie, fericire și eliberare. Au fost doi ani în care am muncit enorm și am reușit să aducem acest rezultat mult dorit. Deși am condus, cursa a fost foarte grea. Condițiile au fost destul de dificile, dar am reușit să gestionăm bine toată situația.”

„E incredibil, nu am cuvinte”, a spus și Ancuța Bodnar. „Așa ceva nu am simțit până acum. Am avut încredere maximă în noi că putem și am reușit să aducem aur pentru România și să devenim campioane olimpice. Ne-am îndeplinit visul, i-am făcut mândri pe cei de acasă și suntem foarte fericite. Am bătut recordul olimpic… Ne doream, dar nu ne așteptam. Am dat tot ce am avut mai bun azi. Pe podium am simțit fericire, mândrie, bucurie, recunoștință, mulțumire. I-am făcut mândri pe toți. Eram atât de fericită, parcă nu îmi venea să cred. Am meritat totul!”.

În GSP, Simona Radiș a mai spus: „Am vorbit una cu cealaltă. Am avut emoții pentru că mereu apar gânduri negative, chiar dacă nu ar trebui. Am avut tăria să le gestionăm bine. Am vorbit cu Ancuța înainte de start și i-am zis «Ancuța, împreună până la finish și o lovitură în plus. Mereu împreună, orice s-ar întâmpla. Asta facem mereu și o facem bine». Drumul nostru e încă la început și pornim cu încredere. Vom crește și vom fi mai puternice. Avem încredere că lucrurile vor decurge mai bine.”

„Din 2019 am intrat împreună în barca de dublu vâsle, iar de atunci am rămas în aceeași formulă. Au fost doi ani grei, cu muncă, fără pauze și vacanțe. Am muncit mereu pentru același vis. Ne-am antrenat singure, acasă, în timpul pandemiei, și parcă eram unite prin același vis”, a adăugat Ancuța Bodnar.

Despre cele două tinere (ambele au 22 de ani) campioane olimpice a vorbit și Elisabeta Lipă, președinta Federației Române de Canotaj:

„Sunt extrem de mândră, aşa cum sunt de toţi sportivii Federaţiei Române de Canotaj. Mă bucură enorm să îi văd cât sunt de muncitori şi cât de sus ţintesc. Atunci când vine vorba despre a face performanţă şi despre a-şi îndeplini visele, nimic nu e prea mult sau prea greu. Le felicit pe Simona şi Ancuţa pentru evoluţia lor din ultimii ani şi mai ales pentru performanţa extraordinară de la Tokyo. Îi felicit şi pe Mihăiţă, Mugurel, Ştefan şi Cosmin pentru că au urcat pe podiumul olimpic. Am trăit, ca de fiecare dată, emoţiile la cote maxime alături de ei. Două medalii în prima zi a finalelor de la Tokyo, una de aur, iar alta de argint. Un rezultat foarte bun! Le doresc succes şi celorlalţi sportivi, sunt alături de ei şi îi susţin din tot sufletul”, a spus Lipă, citată de Agerpres.

 

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.