Andy Murray câștigă din nou aurul olimpic, îl învinge pe Del Potro într-o finală epuizantă. Japonezul Nishikori îi ia bronzul lui Nadal

Treizecizero.ro 15 august 2016
Andy Murray este campion olimpic pentru a doua oară, după ce l-a învins în finala de la Rio pe Juan Martin Del Potro, 7-5, 4-6, 6-2, 7-5, în patru ore și patru minute. Andy devine astfel primul jucător din istorie care câștigă două medalii olimpice de aur la proba de simplu, după cea de la Londra, din 2012.

A fost o finală care i-a găsit pe amândoi storși de puteri pe finalul ei, în special pe argentinian, ajuns din urmă de efortul imens în această săptămână, în care i-a învins pe Novak Djokovic și pe Rafael Nadal. Un al treilea meci cu un super jucător din Big Four a fost prea mult pentru argentinian, care n-a mai putut menține nivelul său obișnuit. Chiar și așa, Delpo a avut șanse să împingă meciul în setul decisiv. A avut de trei ori break avans în setul patru și a servit pentru el la 5-4, dar n-a putut să concretizeze. Pentru el, rămâne, însă, un turneu memorabil și o a doua medalie olimpică, după bronzul de la Londra. Cu 22 de ore petrecute pe teren la Rio, pentru Juan a fost un formidabil test de anduranță și un semn încurajator după revenirea treptată pe teren.

Andy își continuă o vară excelentă, adăugându-și în palmares și aurul la Rio după titlul de la Wimbledon, al treilea Slam al carierei. Are, de asemenea, motive să fie optimist înainte de US Open, Slam la ora căruia va fi cel mai în formă jucător al momentului. Un eventual titlu acolo l-ar face, practic, jucătorul anului, o situație complet neașteptată la startul sezonului.

Medalia de bronz a fost câștigată de Kei Nishikori, care l-a învins pe Rafa Nadal în finala pentru locul 3, scor 6-2, 6-7, 6-3.

Se încheie astfel turneul olimpic de tenis, cu controversele lui, dar și cu multe meciuri de un nivel excelent și câteva povești inspiraționale. Monica Puig și Andy Murray sunt campionii la simplu, Rafa Nadal și Marc Lopez, respectiv Ekaterina Makarova și Elena Vesnina sunt cei de la dublu, și Jack Sock și Bethanie Mattek-Sands, cei de la dublu mixt. Pentru România, Rio a adus prima medalie olimpică de tenis și una dintre cele (doar) patru cucerite de delegația României.

Articolul va fi actualizat pe Treizecizero

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.