Back with a BANG! Liverpool începe tare sezonul în care vrea să ofere fanilor săi premiul cel mai de preț – titlul în Premier League

Alexandru Campo 10 august 2019

În sfârșit! După o lungă vacanță plictisitoare liniștită, în care suporterii Premier League n-au avut nici măcar satisfacția marilor transferuri, campionatul englez a revenit de parcă nici n-a luat pauză: cu Liverpool jucând impresionant.

Patru goluri în prima repriză cu Norwich, reîntoarsă în Premier League după trei ani de absență. Grozavă primire… A fost mai întâi autogolul lui Hanley, care a finalizat perfect – dar în proprie poartă – centrarea pe jos a lui Origi, au venit apoi golurile lui Salah, Virgil van Dijk și Origi, după o centrare perfectă a lui Trent Alexander-Arnold, unul dintre cei mai buni oameni ai sezonului trecut.

Pentru Norwich a înscris finlandezul Pukki, aflat la un frumos record personal: pentru al optulea sezon consecutiv, reușește să marcheze în prima etapă, cu primul său șut pe poartă. E și asta ceva. Sau poate nu e?

În fine, să trecem la cele serioase: are Liverpool forța să joace și mai bine decât anul trecut?

Criticat până acum pentru lipsa transferurilor, Jurgen Klopp s-a declarat mulțumit cu echipa pe care o conduce: „Este ăsta un risc? Nu cred. Eu spun că a fost o idee bună să păstrăm aceeași echipă, dar va trebui să demonstrăm asta de-acum înainte.”

Liverpool i-a adus doar pe Sepp van der Berg, de la Zwolle, pentru ceva mai mult de un milion de lire, și pe portarul Adrian (gratis), care a și debutat vineri seară, după accidentarea lui Alisson.

Dar este chiar atât de curios ca o echipă care a cheltuit peste 160 de milioane de lire sezonul trecut (nu uita că van Dijk a fost adus în ianuarie 2018, pentru 75 de milioane de lire) să nu simtă nevoia întăririlor anul ăsta? Mai ales că mutările precedente au fost inspirate, au rezolvat ce era de rezolvat în echipa lui Klopp: apărare a devenit mult mai bună, mijlocul – mai solid, atacul – ceva mai divers.

În plus, jucători ca Joe Gomez, Adam Lallana sau Oxlade-Chamberlain, chinuiți de accidentări sezonul trecut, sunt acum aproape de 100%, iar Naby Keita sau Origi vor căuta să demonstreze și ei că pot mult mai multe decât au arătat anul trecut. Dacă cei patru-cinci vor juca aproape de potențialul lor maxim, atunci Liverpool poate considera că are câteva achiziții noi.

În tot cazul, pentru a merge până la capăt de data asta, sentimentul e că echipa lui Klopp nu mai poate aștepta așa de multe de la Salah, Mane sau Firminho. Cei trei au dat semne de osteneală și sezonul trecut (parcă mai puțin Mane), însă excelentul joc pe benzi a compensat adesea lipsa soluțiilor din centrul atacului.

Pentru a o depăși pe City, întărită și mai mult după venirile lui Rodri și Cancelo, Liverpool va trebui probabil să facă ceva în plus. Ce anume? Asta rămâne de văzut. Dar principalul argument al acestui grup format de Klopp rămâne neschimbat: Liverpool arată ca o echipă de prieteni apropiați. Faptul că prietenii aceștia au rămas la locurile lor încă un an s-ar putea să fie esențial în primăvara viitoare, când fanii lui Liverpool speră să oprească această număroare dureroasă: 30 de ani de la ultimul titlu de campioană…

 

Prima etapă de Premier league continuă sâmbătă, cu Man City în deplasare la West Ham (14.30) sau cu Tottenham vs Villa, de la 19.30. Arsenal începe duminică, în deplasare la Newcastle, iar United și Chelsea ne dau primul derbi al campionatului, de la 18.30.

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.