Bianca Bazaliu revine pe teren după nouă luni de suspendare, CSM București se pregătește de startul Champions League

Lead.ro 10 septembrie 2020

După înfrângerea din finala Cupei României cu SCM Râmnicu Vâlcea, CSM București se pregătește acum de o nouă sarcină foarte complicată: duelul cu Metz, în prima etapă a Ligii Campionilor. Pentru Bianca Bazaliu, meciul acesta (duminică, ora 17.00) va însemna revenirea după suspendarea de nouă luni pe care a primit-o pentru o terapie cu laser intravenos interzisă făcută la Corona Brașov, în noiembrie 2019, împreună cu alte 16 jucătoare ale clubului.

*

„O înfrângere cum a fost cea cu Vâlcea nu este ușor lasă dezamăgire, frustrare, nervi, dar în același timp lasă și dorință de a juca mai bine meciul următor. În Liga Campionilor se joacă alt fel de handbal, unul care nouă ni se potrivește mai bine. Sigur fetele vor fi capacitate la maxim pentru meciul cu Metz, este o nouă etapă”, a spus antrenorul Adrian Vasile.

Mai mult, tehnicianul echipei din Capitală spune că știe cum o poate surprinde CSM pe Metz.

„Jucătoarele de valoare vor face lucrurile pe care știi că le vor face și atunci vor face diferența oricum. Metz lucrează în același sistem de mulți ani, sunt bătăioase și arțăgoase, va fi o luptă deplină. Lipsa lui Zaadi (plecată la Rostov Don n.a) nu este simplu de suplinit, dar mereu în urma unei schimbări se creează noi energii, nu cred că au găsit pe deplin omul care să o suplinească. Noi avem de partea noastră experiența, dorința de reușită și ambiția”, crede Adi Vasile.

Bianca Bazaliu, din nou pe teren după nouă luni

Pentru meciul de duminică, Adi Vasile se va putea baza și pe Bianca Bazaliu. Interul echipei naționale nu a mai jucat de nouă luni, timp în care și-a consumat suspendarea primită după „cazul Corona”.

Handbalista a fost împrumutată de CSM un sezon la Brașov, acolo unde a folosit, alături de toate coechipierele, o terapie interzisă cu laser intravenos. Handbalistele au primit suspendări între 15 luni și patru ani. Ulterior, unele pedepse au fost înghețate.

„Este uimitor că după atâtea luni sunt din nou într-o echipă. Și mă bucur că m-am reîntors la CSM București. Îmi doresc cât mai multe trofee cu CSM București. Este important ca toată lumea să fie sănătoasă. A fost o perioadă mai grea decât dacă aș fi fost accidentată, pentru că nu am avut deloc voie în sală. Mi-a fost foarte greu să mă uit la handbal, cel puțin imediat după evenimente. A trebuit încet, încet să accept acest lucru și să merg mai departe. Am învățat că nu trebuie să am încredere în nimeni, pentru că eu asta am pățit: am avut încredere în oameni și aceștia m-au trădat. Cu siguranță acum sunt mai puternică. Mi-a fost dor de handbal, visam că joc. Uneori plângeam în somn că nu pot să joc în realitate. Mi-a fost foarte, foarte greu, nu m-am așteptat niciodată să ajung în situația aceasta și să simt ce am simțit în ultimele nouă luni”, a spus Bianca Bazaliu.

Recent, Cristina Laslo ne-a spus și ea că „nu mi-am imaginat niciodată cariera mea în direcția asta.” Dar a trebuit să accepte situația și să trăiască cu ea: „Mi-am găsit puterea să fiu veselă și să fiu bine, nu știu dacă puteam să învăț ceva mai mult de atât după perioada asta.”

Dacă pentru ce mai mulți sportivi pandemia de Coronavirus a fost un blocaj, pentru Cristina Laslo și Bianca Bazaliu a fost un real ajutor.

„Pandemia m-a ajutat foarte mult. Sunt nouă luni în care eu nu am făcut absolut deloc handbal; dacă fetele se antrenau, era o diferență uriașă, noi am fi fost sub pământ, iar ele pe Lună. Așa, nu am pierdut atât de mult față de ele, deci, cumva, perioada asta m-a ajutat”, spune Bianca.

Dornică de a juca din nou, ea își pune speranțele în jocul de duminică.

„Meciul cu Metz este dificil, dar avem o echipă cu experiență și trebuie să câștigăm. Vreau să joc, să-mi ajut echipa, să demonstrez că sunt puternică și să reușim o victorie”, a mai spus interul lui CSM București.

Siraba Pavlovic Dembele: „Vrem să ne arătăm adevărata față”

Franțuzoaica Siraba Dembele abia așteaptă confruntarea cu echipa conaționalelor sale. Jucătoarea spune că CSM București va demonstra că este o echipă puternică la debutul în Liga Campionilor.

„Avem de învățat din înfrângerea cu Vâlcea, este bine că lucrurile s-au întâmplat înainte de meciurile din Liga Campionilor, știm ce am greșit și unde nu am jucat cum trebuie, așa că vom fi atente să nu mai repetăm aceleași greșeli. Vrem să demonstrăm că jocul cu Vâlcea a fost o întâmplare și că CSM București are o cu totul altă față. Suntem pregătite pentru meciul cu Metz, mereu este o motivație aparte atunci când joci în Liga Campionilor. Va fi un meci special pentru mine, și pentru că jucăm împotriva unei formații din Franța, dar și pentru că nu am mai jucat de ceva timp un meci la nivel atât de înalt. Am prietene la Metz, am vorbit cu ele despre meci, ne-au urmărit la partidele din campionat și, cu siguranță, vor să ne speculeze punctele pe care ei le consideră slabe. Principala noastră forță este unitatea grupului. Fiecare dintre noi aduce un plus la echipă”, crede Siraba Dembele.

Altădată plină și gălăgioasă, Sala Polivalentă din București nu va primi suporteri la la jocul de duminică (ora 17.00) – o măsură de siguranță prin care autoritățile urmăresc combaterea răspândirii noului coronavirus.

„Este greu de suplinit lipsa fanilor în Sala Polivalentă. Din păcate, nu avem ce să facem. Știm că avem fanii lângă noi, chiar dacă de la depărtare, și poate acest gând ne va da extraputere”, spune Adrian Vasile.

„Suporterii sunt foarte importanți, erau puterea noastră, dar nu avem ce face, trebuie să acceptăm situația de față și faptul că suntem obligați să jucăm fără oameni în tribună. Cu siguranță ar fi fost mai ușor să-i avem pe fani în sală”, adaugă și Siraba Dembele.

**

SCM Râmnicu Vâlcea își va juca primul meci din actuala ediție a Ligii Campionilor contra celeilalte echipe puternice din Franța: Brest. Asta pe 12 septembrie (de la ora 19.00), în deplasare.

Nu uita că formatul de anul acest este nou, cu două grupe de opt echipe:

Imagini: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.