Bogdan Burcea: „Acum știm, în proporție de aproximativ 80%, ce s-a întâmplat cu echipa noastră și care e următorul pas”

Lead.ro 14 decembrie 2020

La conferința de presă de după înfrângerea cu Ungaria, selecționerul Bogdan Burcea a spus că a fost un meci lipsit de noroc pentru echipa sa, dar că e mulțumit de atitudinea jucătoarelor:

„A fost un meci greu pentru ambele echipe, nouă ne-au lipsit unele resurse, a fost accidentarea Ancăi Polocoșer încă din startul meciului, apoi a Lorenei Ostase pentru câteva minute. Dar vreau să felicit jucătoarele pentru atitudinea din acest meci. Cred că ne-a lipsit norocul, am ratat prea multe ocazii, dar au avut șansa să fie acolo și asta e bine. Mai multă concentrare, mai ales în unele momente importante, când ne puteam distanța, ar fi adus alt rezultat. Mâine e alt meci și sperăm să avem mai mult noroc în atac.”

Întrebat de starea de sănătate a Ancăi Polocoșer, a spus că e „destul de rea”.

Despre lucrurile pozitive cu care rămâne după acest turneu:

„Cred că România a arătat bine în unele momente în apărare, unde am avut jucătoare noi și, cum am spus acum câteva zile, trebuie să avem grijă de viitorul nostru, pentru a putea fi prezenți la viitoare turnee finale.”

Despre programul meciurilor:

„Când am aflat, am spus că va fi foarte dificil, e greu pentru jucătoare, singurul lucru de care trebuie să ne pese e recuperarea lor. Nu vreau să spun mai multe, dar e foarte greu pentru echipele care joacă două meciuri în mai puțin de 24 de ore, aproape de finalul turneului. Sper ca toate sportivele să fie sănătoase la final, asta-mi doresc. Nu știu dacă EHF a întrebat pe cineva când a luat decizia asta, dar nu e deloc cea mai bună pentru sportivi.”

Despre turneul preolimpic:

„Anul ăsta, primul meu meci oficial sau amical a fost aici, cu Germania. Vorbind de turneul preolimpic, cel mai bun lucru care se putea întâmpla pentru noi e acest campionat european, având în vedere contextul, după acest an greu, fără meciuri pentru echipa națională – nici oficiale, nici amicale -, fără meciuri în campionat. E cel mai bun lucru pe care-l puteam obține pentru pregătirea preolimpicului. Acum știm, în proporție de aproximativ 80%, ce s-a întâmplat cu echipa noastră și care e următorul pas în pregătirea acestui turneu”.

La final, antrenorul României a ținut să felicite guvernul danez și federația daneză de handbal pentru eforturile lor de a organiza acest turneu european, care a fost „foarte important pentru comunitatea handbalului”.


Ana Maria Măzăreanu:

„Ne-am dorit foarte mult să câștigăm acest meci. l-am pregătit foarte bine, dar au fost foarte multe greșeli și asta a contat foarte mult în economia jocului. Mâine e alt meci, ne dorim să ne odihnim, să ne recuperăm și să obținem o victorie cu Olanda”, a spus Ana Maria, intrată și ea în poartă în repriza a doua.

Anca Iuganu a spus și ea că: „A fost un meci dificil, am avut un adversar puternic, ne-am pregătit, dar ne-a lipsit norocul, am ratat mult. Suntem dezamăgite, dar trebuie să-l uităm, avem puțin timp de recuperare și mâine trebuie să fim pregătite să luptăm din nou.”


Gabor Danyi, unul din cei doi selecționeri ai Ungariei, a spus: „E o victorie importantă pentru noi. Cred că puteam juca mai bine, dar disciplina noastră a fost bună azi. Ambele echipe au luptat până la final, diferența n-a fost mai mare de două-trei goluri, dar cred că noi am dat un pic mai mult și am reușit să câștigăm.”


Peste doar 18 ore, România va juca cu campioana mondială Olanda în ultimul ei meci de la Campionatul European din Danemarca. Până acolo, România rămâne fără puncte în această grupă în care Norvegia și-a asigurat deja locul în semifinalele, în timp ce Germania, deși învinsă azi de Olanda, încă mai speră să prindă din urmă Croația.

În celelalte două meciuri ale grupei, Ungaria va juca contra Norvegiei, de la 21.30, iar Croația va juca cu Germania (ora 19.15).


În cealaltă grupă, Rusia și Franța au ajuns la 7 puncte, după ce au terminat la egalitate unul dintre cele mai bune meciuri de la acest European. Danemarca e singura care mai speră la calificarea în semifinale, dar pentru asta trebuie să câștige cu Rusia, în ultimul meci al zilei de marți.


 

Credit © Stanko Gruden / kolektiff

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.