Ce final! David Popovici face un ultim bazin grozav, sare de pe 7 pe 3 într-o finală de 100 de metri liber pasionantă

Andreea Giuclea 10 decembrie 2023

David Popovici a câștigat medalia de bronz în proba de 100 de metri liber, proba vedetă a Europenelor de înot în bazin scurt de la Otopeni din ultima zi a competiției. David încheie astfel anul cu o medalie în fața suporterilor de acasă, într-o competiție al cărei format în bazin scurt nu este punctul lui forte. 

 

Pornit de pe culoarul 7, unul nu ideal, David a oscilat între locurile 7-8 vreme de trei lungimi, apoi a luat foc pe ultimii 25 de metri, recuperând incredibil și încheind pe locul al treilea în 46:05, aducând o medalie de bronz României.

Este a doua medalie pe care o cuceresc înotătorii noștri la aceste Europene, ambele de bronz, după cea a lui Andrei Ungur (100 m spate).

David l-a depășit în acel sprint furibund pe britanicul Matthew Richards, cel care câștigase ieri aurul la 200 de metri liber, în vreme ce primele două locuri au revenit francezului Maxime Grousset (45:46) și italianului Alessandro Miressi (45:51).

David a făcut o plecăciune către public la ieșirea din bazin, apoi și-a aruncat casca în tribune.

„Mă bucur că am reușit să o câștig, mereu spun, și cred, că medaliile nu reprezintă tot, dar mă bucur că am câștigat o medalie în fața unui public atât de frumos și numeros, mai ales la noi acasă. A fost o cursă agitată, dar care s-a terminat frumos”, a spus David la interviurile din zona mixtă, acolo unde l-a așteptat și Patrick Dinu, primul care l-a felicitat și l-a luat în brațe.

Referitor la acel ultim bazin foarte rapid, cu care a recuperat startul mai greu, David a spus: „Da, mie îmi place să mă întorc mai rapid decât să plec mai rapid. E un fel mai elegant de a o spune, pentru că nu știu să o fac altfel. Dar funcționează și trebuie să învăț să și plec mai rapid.”

Cu această cursă, sezonul de bazin scurt a luat sfârșit, iar David nu ascunde faptul că se simte ușurat: „Da, n-am de ce să mint, sunt. Am mai spus-o de mii de ori că nu sunt un fan al înotului în bazin scurt. Dar e parte din proces, adică cu totul e un drum lung, e un proces de învățare și trebuie să fac și asta.”

În engleză, dar și la alte interviuri ulterioare, David a vorbit despre dificultatea suplimentară pe care a presupus-o faptul că probele lui s-au suprapus (sâmbătă a concurat în total trei curse, iar semifinale la 100m liber a venit la două ore după finala la 200m liber): „Nu a fost ușor, dar nu a fost doar pentru mine greu, ci pentru noi toți. Sper că la alte competiții programul va fi altfel. Nu vreau să mă plâng, ci doar să o văd ca pe o provocare prin care am trecut cu bine. Și efortul m-a ajutat să dorm ca un copil, deci le mulțumesc organizatorilor”.

Despre ce a învățat din această situație, David a completat: „E doar o competiție, în loc să învăț neapărat ceva, am adăugat-o la portofoliu; experiența e utilă, pentru că nu la fiecare competiție se amestecă probele precum a fost aici și asta te ajută să te descurci mai bine cu stresul.” 

„Abia aștept să fiu și în fața lor la un moment dat”

„Au fost multe valuri, dar a fost frumos, o cursă rapidă, mă bucur că am putut să ajung și pe podium”, a spus David la microfonul Antena Stars, cu referire la faptul că pe culoarul 7 de pe care a plecat, unul exterior, sunt mai multe valuri și, implicit, mai dificil de concurat.

„E tot ce s-a putut astăzi și în continuare italianul și francezul sunt mai buni decât mine, ei m-au bătut și la Mondial în scurt, dar din fericire mai sunt multe concursuri și abia aștept să fiu în fața lor la un moment dat.”

„Spectatorii au fost ca întotdeauna, minunați. Cred că e visul oricărui sportiv să concureze acasă și să aibă atât de mulți fani. Sper că și ieri au plecat fericiți, că eu am plecat fericit, am făcut un timp foarte bun. Așa-i în sport, uneori câștigi, alteori înveți”, a conchis David, declarându-se mulțumit de anul avut, chiar dacă nu a avut „aceleași rezultate ca anul trecut”, pentru că e parte din procesul de învățare.

„Fiecare concurs ca ăsta e parte din proces și sunt bucuros că am putut să termin cu medalie”, a completat el, la interviurile pentru televiziuni.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lead.ro (@leadpunctro)

 

Record mondial bătut la Otopeni!

Ultima zi a Europenelor s-a încheiat spectaculos, cu un record mondial doborât în România. Și nu orice record, ci unul vechi de 15 ani, la 800 de metri liber, îmbunătățit de irlandezul Daniel Wiffen cu aproape 3 secunde.

 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lead.ro (@leadpunctro)

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.