CFR cu punctele, FCSB și Craiova cu spectacolul. Primul derbi din „play-off” îi urcă și mai mult pe clujeni în clasament

Ciprian Rus 31 martie 2019

A treia etapă a „play-off”-ului Ligii 1 ne-a dat și primul derbi în lupta pentru titlu, între urmăritoarele CFR-ului, FCBS și CSU Craiova. Pentru genul acesta de meciuri a fost gândit „play-off”-ul: jocuri în care miza clasamentului e dublată de ambiții și rivalități pe măsură. Indiferent de numele echipelor și indiferent de faptul că palmaresul lor a devenit în ultimii ani subiect de dispute juridice, rivalitatea sportivă istorică dintre Craiova și București era un motiv suficient ca să vedem un meci cu scântei pe „Arena Națională”. Faptul că ambele echipe aveau nevoie disperată de victorie pentru a ține trena liderului nu a făcut decât să toarne și mai mult gaz pe foc. Și ce foc avea să fie!

Față de meciul de sâmbătă dintre CFR Cluj și Astra, partida de la București a părut din altă ligă, dacă nu alt sport. Revenită sub conducerea lui Dan Petrescu, echipa campioană s-a întors și la jocul ei clasic, de siguranță, la acel fotbal de 1-0. I-a ieșit și de data asta lui Dan Petrescu, după golul lui Bordeianu din a doua repriză. Cu maxim de puncte în „play-off”, „Bursucul” s-a putut bucura în liniște de spectacolul din FCSB – CSU Craiova: aproape orice scor îi convenea…

Adversarelor CFR-ului, însă, scorul nu le era totuna. Așa că ambele echipe au început tare: FCSB a deschis balul prin Hora, în minutul 8, după o acțiune superbă a lui Junior Morais, Craiova a egalat prin Bancu, din penalti, internaționalii Man și Cicâldău au marcat și ei, după două faze controversate trecute cu vederea de Ovidiu Hațegan.

Cu 2-2 chiar înainte de pauză, partea a doua a început la fel de tare, cu o mare greșeală de arbitraj, un gol anulat altui jucător de Națională, Benzar. Până la urmă, FCSB a revenit în avantaj după o nouă acțiune marca Morais, finalizată de Gnohere.

„Stand down” comedy

Din minutul 71, la 3-2, FCSB a copiat modelul CFR-ului, considerând că prea mult spectacol strică. Așa că spectacolul de mai bine de o oră s-a transformat într-un show de „stand down” comedy, cu jucătorii „roș-albaștri” întinși minute bune pe gazon după accidentări imaginare.

Nervii au lăsat locul lucidității, iar Craiova n-a mai reușit decât o ocazie de poartă, o bară din unghi imposibil a lui Bărbuț.

Victoria FCSB-ului o saltă cu un punct în clasament pe CFR, care e acum la +5 (și avantaj la egaliatate de puncte) în fața locului 2. Craiova cade de 3, iar o înfrângere cu CFR etapa viitoare, în Bănie, ar însemna eliminarea din cursa în trei pentru titlu.

Ce urmează

În ultimul meci al etapei a treia din „play-off”, meci fără implicații la vârf, Sepsi joacă împotriva Viitorul, luni.

Duminica următoare, CFR se deplasează la Craiova, într-un nou derbi, în vreme ce FCSB pare să aibă un meci ușor, cu Sepsi.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.