CFR face demonstrație de forță cu Astra, e la un meci de titlu: FCSB nu are voie să piardă la Craiova

Ciprian Rus 13 mai 2018

Revenită pe locul 1 în clasament, după surprinzătoarea înfrângere a FCSB-ului la Iași, CFR Cluj a tras tare de noua șansă pe care a primit-o pentru titlu și și-a continuat la Giurgiu seria de invincibilitate din „Play-off”. De data asta, nu s-a mai mulțumit să apere un 1-0 obținut rapid, după golul internaționalului Țucudean, și a făcut 2-0 până la pauză, prin celălalt atacant trimis în teren de Dan Petrescu, Omrani.

În afară de o singură minge scoasă excelent de Arlauskis de pe linia porții, la 2-0, pe finalul primei părți, CFR n-a avut nici o emoție cu Astra, una dintre cele mai în formă echipe din Top 6. A controlat inteligent jocul, a susținut un pressing draconic pe toată durata meciului și a arătat o motivație și o maturitate demne de o campioană.

Biciuiți de pe margine de Dan Petrescu, nemulțumit de câteva mici detalii chiar și la 2-0 în minutul 85, clujenii nu au luat nici o secundă piciorul de pe accelerație și puteau câștiga chiar cu 3-0, cu puțin noroc, lucru care i-ar fi adus la egalitate perfectă cu FCSB la golaveraj, aspect-cheie în cazul unei egalități de puncte, încă posibilă.

În ciuda declarațiilor de intenție de dinaintea meciului, dar și a formei de moment, Astra nu a reușit să facă față unui CFR în care piesele de greutate – Arlauskis, Vinicius, Hoban, Culio sau Țucudean – au jucat foarte aproape de potențialul lor maxim.

Victoria CFR-ului pune și mai multă presiune pe FCSB, care nu are voie să piardă la Craiova dacă vrea să rămână cu șanse la titlu până în ultima etapă. Dacă Craiova se impune în meciul de luni, CFR Cluj e matematic campioană, iar un egal în ultimul meci al etapei a IX-a le-ar facilita jucătorilor lui Petrescu și un scor egal în ultima etapă, cu Viitorul. Rămâne de văzut dacă, după o săptămână plină de convulsii interne, Nicolae Dică și jucătorii lui mai au puterea de a face față atmosferei ostile de la Craiova, care trage și ea să își asigure un loc pe podium.

„Sunt foarte supărat că nu am marcat al treilea gol. A fost o săptămână grea, va urma o săptămână și mai grea. Dar orice jucător și orice antrenor și-ar dori să aibă astfel de stres. Dacă FCSB va scoate un punct la Craiova, vom avea un meci foarte greu cu Viitorul.” – Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj

„Sperăm într-o minune. Voi spuneți că Astra n-a avut atitudine, dar CFR e o echipă puternică, de bărbați adevărați, care nu te lasă să te apropii de careul lor. Noi, în loc să dăm trei-patru la Iași, am luat bătaie. CFR nu face așa ceva. Doar o minune ne mai aduce titlul. Ar fi o minune să facă CFR egal cu Viitroul sau să piardă. Nu e o minune să batem noi Craiova sau Astra. Minunea e ca o echipă așa puternică precum CFR să se împiedice.” – Gigi Becali, finanțatorul lui FCSB

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.