Coșmar în Gruia: CFR face toate greșelile posibile cu Pyunik, scapă din mână calificarea, rămâne pe traseul de consolare din Conference League

Ciprian Rus 13 iulie 2022

Totul părea să meargă conform „planului Petrescu”: taxați săptămâna trecută pentru că nu au câștigat la Erevan, la capătul unui meci pe care l-au stăpânit autoritar și în care a avut câteva mari ocazii, jucătorii de la CFR Cluj au început tare returul cu Pyunik din turul I preliminar al Ligii Campionilor. Păun a avut un șut bun în minutul 2 și, la capătul câtorva momente de presiune, campioana României a marcat, prin Boateng, încă din minutul 6, după o lovitură liberă rezolvată în cel mai pur „stil Petrescu”, pasă Cipri Deac.

La 0-1, armenii și-au luat „viză” să treacă în jumătatea gazdelor, dar „vișiniii” au  controlat meciul și au avut în continuare ocaziile uriașe – una dintre ele prin Păun, cu un șut fantastic. Același Păun a marcat în minutul 25, după o fază cu mai multe ratări mari la poarta lui Yurchenko, inclusiv o bară, dar golul a fost anulat pentru ofsaid.

Pățiți zilele trecute în Supercupă, când au pierdut din mână un meci pe care l-au condus de la bun început (1-2 cu Sepsi), clujenii au preferat să joace echilibrat, fără să forțeze acel 2-0 pe care îl meritau deja după prima jumătate de oră. Au repetat scenariul și după pauză și au fost în continuare mai periculoși, Deac și Debeljuh ratând ocazii importante de gol, primul din fază fixă, al doilea din acțiune.

După minutul 75, cu un Dan Petrescu conservator pe bancă, care a făcut schimbările târziu, CFR a preferat să țină de rezultat, fără să pună presiune pe un adversar categoric inferior.

Doar că, la fel ca de mai multe ori în campionatul trecut și la fel ca în Supercupă, a luat gol chiar înaintea fluierului de final. După ce aproape patru reprize legate n-au tras un șut pe poartă, armenii au dat gol în minutul 89, după un corner. Momente de uluială în Gruia!

Cele 5 minute de prelungiri s-au dovedit prea puține pentru o reacție de orgoliu, dar clujenii au pedepsit tupeul adversarilor în minutul 6 al prelungirilor, după o combinație de mare calitate între Deac (a doua pasă de gol) și rezerva Petrila.

Însă adevăratele emoții pentru CFR – care s-a dezintegrat, minut după minut – aveau să urmeze: un penalti scos de Bălgrădean, o nouă intervenție a portarului clujean, la limita penaltiului și ea, apoi un gol primit, după două respingeri neinspirate ale salvatorului „vișiniilor” de pe final de meci. 2-2 în minutul 119 și, inevitabil, lovituri de departajare în Gruia. 

Petrila a tras în transversală, Camora în portar, Bălgrădean n-a mai avut „mâna” din prelungiri, iar CFR a pierdut, stupefiant, cu Pyunik. O înfrângere dureroasă pentru campioană și pentru fotbalul românesc, care poate pune în discuție inclusiv viitorul proiectului CFR – de la cel tehnic, condus de Dan Petrescu, la cel managerial, condus încă nu știm exact de cine. 

*

CFR Cluj – Pyunik Erevan 2-2 (3-4)

A marcat: Boateng (’6), Petrila (’94) / Gajic (’89, ’119)

CFR Cluj: Bălgrădean – Cr. Manea, Graovac, A. Burcă, Camora – Boateng, Cvek ,C. Deac – Ad. Păun, Debeljuh, Roger

Rezerve: R. Sava, Braun, Mistrati, Brucic, Yuri, M. Bordeianu, Muhar, Dugandzici, Petrila, Jefte Betancor, Yeboah, Sg. Buș

Antrenor: Dan Petrescu

Pyunik Erevan: Yurchenko – Juninho, Gajici, Vakulenko, Kovalenko – Cociuc, Andre Luiz, Gonzalez – Dashyan, Otubanjo, Nenadovic

Rezerve: Mikaelian, Najarian, Demircian, Gareghinian, Davidian, Zambrano, Harutiunian, Radeski, Mensalao, Juricic

Antrenor: Eghishe Melikyan

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.