Cristina Laslo: „Am ținut piept echipelor nordice, ceea ce nu e un lucru ușor. Avem o echipă pe care putem să ne bazăm, putem să stăm în fața oricărui adversar”

Andreea Giuclea 13 decembrie 2021

[Corespondență din Spania]

După câteva minute petrecute aplaudând suporterii români, care le-au încurajat din nou din tribunele arenei din Castellon, și după o ultimă poză de grup făcută pe teren, jucătoarele României au tras primele concluzii la finalul unui Campionat Mondial încheiat cu înfrângere, pe locul 13, dar mulțumite de atitudinea echipei și de îmbunătățirile pe care le-au văzut de la meci la meci.

„Am ținut piept și Suediei, din păcate detaliile fac diferența și asta s-a văzut. Pe repliere și pe fazele lor rapide încă suferim, dar ne-am dorit să facem un meci bun, să luăm puncte. Din păcate, ne întoarcem cu o înfrângere, dar sentimentul e că am făcut un turneu bun și am dat maxim. Mă bucur că s-a jucat bine, m-am simțit bine și mi-am dorit mult victoria”, a spus Cristina Laslo, cea mai bună marcatoare a Româniai la acest turneu și MVP al meciului cu Suedia,

Despre locul 13, Cristina spune că nu e unul corect. „Nu, acest nou format nu ne-a avantajat, am avut și o grupă destul de grea, printre cele mai grele. Am urmărit și celelalte meciuri din celelalte grupe, mi s-au părut puțin dezechilibrate, dar din păcate România mereu pică cu Norvegia, cu echipele puternice. Însă cred că în foarte scurt timp va veni și victoria. Sper să jucăm de acum încolo cel puțin la fel de bine și să ținem nivelul ăsta ridicat, chiar dacă n-am luat puncte de la meciurile astea, în care am jucat bine, punctele vor veni.”

Cu ce lucruri bune rămâne echipa? „În primul rând suntem sănătoase, Oana (Borș) e singura noastră accidentare, și puțin Crina (Pintea). Chiar dacă a jucat, are ruptură musculară, și-a dorit mult să fie în teren azi. Lucrul bun e că am ținut piept echipelor nordice, ceea ce nu e un lucru ușor. Avem o echipă pe care putem să ne bazăm și putem să stăm în fața oricărui adversar. Foarte multe lucruri am îmbunătățit, apărarea 5+1, apărarea 6-0, foarte multe jucătoare care și-au adus aportul, au înscris multe dintre ele, debutantele s-au simțit bine în teren și și-au depășit aceste emoții ale debutului. Eu mă bucur din toată, toată inima pentru ele și sunt foarte multe lucruri bune pe care abia aștept să le văd de acasă, de la televizor, din canapeaua mea din living. Eu văd mai multe lucruri bune decât cele negative.”

Alte lucruri pozitive remarcate de Cristina Laslo: „Înscriem aproape 30 de goluri la fiecare meci, cu echipe nordice, repet, care aleargă foarte mult și înscriu și ele peste 30 de goluri. Pentru ele e ceva normal, ritmul lor e ăsta de la 12 ani. Noi însă n-am fost obișnuite așa, și în meciurile trecute nu știu cât de des înscriam peste 27-28 goluri contra unor apărări bune.”

Ce s-a schimbat în jocul României? „Continuarea acțiunilor, asumarea responsabilității și faptul că toată lumea încearcă să marcheze. Avem în continuae o colaborare bună cu pivotul și linia de 9 metri. Plus contraatacul, asta mă bucură. Și schimbăm mai mult.”

Cum vede coordonatoarea de joc viitorul acestei echipe? „Cu zâmbetul pe buze.”

Bianca Bazaliu, și ea cu patru goluri frumoase azi, a spus: „Ne așteptam la un meci foarte greu și așa a fost. Suntem dezamăgite că nu ne-am calificat (în sferuri), dar trebuie să luptăm în fiecare meci. Nu pot să spun că sunt mulțumită de locul 13, dar sunt mulțumită de grupul pe care l-am creat aici.

Am demonstrat că putem să revenim chiar dacă suntem conduse, cum s-a întâmplat și cu Olanda, și cu Suedia, doar că nu a fost suficient. Însă vreau să le felicit pe fete și să le spun că sunt foarte mândră de ele. Și vreau să le mulțumesc suporterilor că ne-au susținut indiferent de situație. Cele trei meciuri au fost foarte grele. Trebuie să fim realiști. Din păcate, nu am câștigat niciunul, dar în două dintre ele am fost acolo mereu. E un gust amar că nu am luat decât locul 13, dar eu cred în echipă și cred în viitorul ei.”

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.