Cristina Neagu: „Nu voi mai veni la echipa națională în anul 2021. Am nevoie de o pauză”

Lead.ro 22 aprilie 2021

Cristina Neagu, cea mai bună jucătoare a României și căpitanul echipei naționale a anunțat că se retrage provizoriu de la prima reprezentativă. Până în 2022, Cristina spune nu va mai evolua decât pentru echipa ei de club, CSM București.

România s-a calificat la Campionatul Mondial din Spania (2-19 decembrie 2021), după dubla și facila victorie cu Macedonia de Nord, iar acum, după decizia Cristinei Neagu, trebuie să se concentreze pe construcția unei echipe pentru următorul ciclu olimpic.

„Sunt bucuroasă că după două decepții, necalificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo și necalificarea în Final Four-ul Ligii Campionilor cu CSM București, vine această calificare la Campionatul Mondial. Mă bucur că suntem singura națiune calificată la toate edițiile acestei competiții majore. Urmează o pauză pentru mine, cel mai probabil în 2021 nu voi mai juca pentru națională, dar sper ca de la anul să mă întorc cu mai multă energie”, a spus Cristina Neagu.

Desemnată de patru ori cea mai bună jucătoare a lumii, interul stânga a explicat motivele care au stat la baza acestei decizii:

„Am acumulat multă oboseală fizică și psihică, am avut parte de accidentări și este un moment bun să mă odihnesc câteva luni. Nici o echipă nu trebuie să depindă de o jucătoare. Ușor, ușor, fetele vor învăța să joace fără mine, sunt convinsă. Nu este o retrage propriu-zisă, ci temporară, iar cuvântul retragere nu este cel mai potrivit; pur și simplu am nevoie de câteva luni de pauză. Până la urmă, există handbal și fără Cristina Neagu, echipa națională merge mai departe și fără Neagu, așa cum a mers fără oricare jucătoare”.

În vârstă de 33 de ani, Cristina Neagu a mărturisit că mai are un țel important – își dorește să mai evolueze la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice, din 2024, la Paris.

„Dacă ne-am fi calificat la Tokyo, este posibil să fi vorbit acum despre o retragere definitivă. Cum nu am realizat acest lucru, îmi doresc o altă ieșire din scenă, de la Națională și din handbal, pentru că dacă vorbim despre Jocurile Olimpice de la Paris, atunci voi avea 36 ani. Dacă voi continua să joc handbal, voi veni de la anul la națională pentru că îmi doresc să mă calific la următoarea ediție a Jocurilor Olimpice”, a mai spus Cristina Neagu.

Selecționerul Adi Vasile a căutat să vadă și el lucrurile bune din această pauza a Cristinei.

„E important să înțelegem cum e să jucăm și fără Cristina Neagu în teren. Nu vom avea meciuri amicale, așa că am preferat să le dau minute celorlalte fete (cu Macedonia de Nord). Trebuie să fim și mai exacți fără Cristina pe teren. Ea o să facă o pauză de la echipa națională, începând din acest moment. Meciurile de calificare la EURO vor fi jucate fără Cristina, apoi vom lua o decizie și pentru Campionatul Mondial. Toată lumea trebuie să joace mai bine și vreau să găsim o echipă și mai bună”, a adăugat Adi Vasile, după meciul de la Skopje cu Macedonia de Nord.

 

FOTO: Sorin Pana/SPORT PICTURES

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.