Cristina Neagu: „Sunt mândră de fete, a fost un meci de luptă. A fost un an dificil din punct de vedere mental, dar am reușit în final să revin și sunt mândră de asta”

Andrei Năstase 1 decembrie 2019

După înfrângerea cu Spania din prima zi a Mondialului, Cristina Neagu ne spunea că România poate juca mult mai bine, așa că mai mult decât pentru cele 13 goluri pe care le-a înscris azi, în victoria cu Senegal, căpitanul Naționalei s-a bucurat de îmbunătățirile din jocul și din atitudinea echipei:

„Ne așteptam să fie un meci foarte greu. Pentru noi, din punct de vedere psihic, era foarte important să ne revenim. Nu e atât de simplu să lași un meci ca cel de ieri la o parte și să joci bine a doua zi, dar am reușit și sunt mândră de asta, sunt mândră de fete că am reușit să facem exact ce vă spuneam ieri, să lăsăm la o parte acea partidă și să ne gândim ca și cum de azi începe Campionatul Mondial pentru noi. Ați văzut că ieri Senegal a jucat foarte bine cu Muntenegru, ne așteptam să fie greu și a fost greu. A  fost un meci de luptă pe care l-am câștigat până la urmă și sunt fericită. Pentru că destul de rar am pierdut noi de ziua națională și sunt foarte fericită că am câștigat de 1 decembrie.”

Despre cele 13 goluri pe care le-a înscris, Neagu a spus, ca de fiecare dată, că mai importantă e victoria echipei sale: „Mult sau puțin, pentru mine nu contează atât de mult. Contează că am câștigat azi, eu am zis de când am revenit că atât timp cât voi fi pe teren voi da ce am mai bun. Uneori poate să fie mai mult, alteori mai puțin, depinde și cum mă simt și cum mă ajută corpul, pentru că e clar că-mi lipsește pregătirea. Azi a fost bine și mă bucur pentru asta, dar în primul rând mă bucur că am reușit să le ajut pe fete și că am obținut o victorie importantă.”

Cristina Neagu s-a arătat bucuroasă și de evoluția mai bună a jucătoarelor tinerelor, ale căror emoții le-a simțit în teren în meciul cu Spania: „Atâta vreme cât toată lumea încearcă să-și facă datoria, există șanse mult mai mari să câștigăm meciuri. Nu contează cât de bine joacă o singură jucătoare, e nevoie ca și celelalte să joace, și astăzi fiecare a dat ce a avut mai bun. Au fost multe momente bune, avem încă multe de îmbunătățit, e clar, dar s-a schimbat ceva de ieri până azi și sper ca în continuare să facem pași înainte și să jucăm din ce în ce mai bine.”

„Nu știu exact care sunt calculele, pentru noi cel mai importat e să câștigăm următorul meci, cu Kazakhstan, după care sunt două meciuri de totul sau nimic probabil, în funcție și de ce se întâmplă în continuare. Nu pot să fac calcule, cel mai imporant e să ne concentrăm pe următorul meci.”

Într-un interviu acordat unor jurnaliști străini, cea mai bună jucătoare a lumii a vorbit despre perioada dificilă prin care a trecut anul acesta și despre cum are grijă de corpul ei: „A fost un an dificil din punct de vedere mental, dar am reușit în final să revin și sunt mândră de asta. Au fost 10 luni grele din punctul ăsta de vedere, așa că mă bucur să fiu din nou în teren. Am nevoie să am mai mare grijă de sănătate, mai ales că genunchiul nu e la 100%, trebuie să am mai multă grijă de corp și fac asta, ca să pot juca cât de mult și cât de bine pot. De asta joc doar în atac, de exemplu, deocamdată e prea mult pentru mine să joc 60 de minute. E important că văd că în fiecare meci și în fiecare antrenament mă simt tot mai bine, dar cel mai important e că am câștigat azi.”

La final, căpitanul României a transmis un mesaj suporterilor din țară: „La mulți ani, români! La mulți ani, România! Sper că v-am făcut o bucurie de Ziua Națională a României.”

View this post on Instagram

Bravo fetelor! La mulți ani, România!😉 Ps: mulțumiri din suflet oamenilor care au venit până în Japonia să ne susțină! Sunteți senzaționali!

A post shared by Cristina Neagu (@cristinaneaguofficial) on

 

*

După ce Spania a câștigat și cu Ungaria, 29-25, iar Muntenegru și-a câștigat cel mai meci simplu meci al grupei, Spania, cu 4 puncte luate altor două echipe care se bat pentru primele trei locuri, se poate considera calificată în Main Round. Așa cum știi, primele trei clasate se califică pentru grupele principale, unde vor intra cu punctele luate celorlalte două echipe calificate. În Main Round, cele trei echipe din grupa României se vor întâlni cu echipele venite din Grupa D, unde Rusia, Suedia și Japonia nu vor avea emoții cu China, Argentina și Republica Congo.

Programul României în Grupa C

România – Kazakhstan, 3 decembrie, 0ra 12.00

Muntenegru – România, 4 decembrie, 0ra 8.00

România – Ungaria, 6 decembrie, ora 12.00

 

Foto: FRH

 

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.