CSM București salvează un egal pe final cu Thuringer, ar putea avea un meci tare complicat în sferturile de finală ale Ligii Campionilor

Lead.ro 8 martie 2019

Într-o Sală Polivalentă mai goală decât la precedentele meciuri din Liga Campionilor, CSM București a smuls un egal cu Thuringer, 23-23, și se pregătește acum, foarte probabil, de un duel cu Metz în sferturile de finală ale Ligii Campionilor.

Apăsată și în continuare de marile ei absențe – pe lângă Neagu și Kurtovic, Mehmedovic și Lekic au lipsit din nou și ele – campioana României nu a reușit să se adune în totalitate după înfrângerea dură din Slovenia, cu Krim, ceea ce înseamnă acum că obiectivul evitării locului 4 va fi, cel mai probabil, ratat. De pe ce loc se va duce în sferturile de finală? Întrebarea asta își va primi răspunsul duminică, în funcție de meciul lui Ferencvaros.

Locul doi, care încă era pe masă (cu toate avantajele lui) înainte de întâlnirea de azi cu Thuringer, a fost ratat, iar locul trei este și el improbabil: ar trebui ca Ferencvaros să nu câștige duminică, în Ungaria, cu Krim.

Asta înseamnă că un sezon și așa complicat se poate complica și mai tare: Metz, echipa care a dominat Grupa 1, arată într-adevăr foarte bine.

Deși a intrat la pauză cu un avans liniștitor de șase goluri (14-8), în a doua parte lucrurile s-au complicat îngrijorător pentru echipa bucureșteană. Thuringer a redus treptat din diferență, a egalat, 18-18, în minutul 45, și a preluat conducerea, împietrind spectatorii din Polivalentă. Sub privirile tot mai îngrijorate ale Cristinei Neagu și Andreei Lekic din tribună, colegele lor de echipă s-au văzut conduse chiar la două goluri, 21-23. Un gol al Jovankai Radicevic din 7 metri, o nouă paradă a Jelenei Grubisic și un gol al Barbarei Lazovic au adus egalitatea chiar înainte de final, un final privit în picioare de spectatorii din arenă.

După acest test aproape ratat contra lui Thuringer, considerată cea mai accesibilă echipă a Grupei 2, CSM București a intrat în perioada fierbinte a sezonului. De soarta următoarelor jocuri atârnă mai toate obiectivele: sfertul de finală din Liga Campionilor se va juca, în dublă manșă, la început de aprilie, iar campionatul se poate decide chiar pe 13 martie, în deplasarea de la Vâlcea.

Până acolo, antrenorul Djukic va spera să le primească înapoi măcar pe Lekic și Mehmedovic, care au privit jocul de azi din tribună. Au văzut în prima repriză de azi un atac o idee mai sigur și mai inventiv decât în meciul cu Krim, cu multe mingi spre extremă, mai ales pe partea lui Radicevic, dar și cu câteva finalizări bune din centru, unde Omoregie a fost mai inventivă decât în ultimele săptămâni.

De inventivitate și curaj va avea nevoie CSM și de aici încolo, și nu doar în derbiul cu Râmnicu Vâlcea, dar și într-un sfert de finală care se anunță deja complicat.

Până acum, CSM a ajuns în Final4-ul de la Budapesta în fiecare sezon european al său. Așa cum știi, a și câștigat Champions League în 2016, în sezonul de debut.

Articol în curs de actualizare

Foto: Sport Pictures

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.