CSM București trece de Rapid București, se desprinde în fruntea clasamentului Ligii Florilor

Lead.ro 30 ianuarie 2023

CSM București câștigă derbiul cu Rapid București, se desprinde în fruntea clasamentului Ligii Florilor, face un pas important către titlu: acest 29-27 din prima etapă din returul campionatului românesc de handbal feminin o duce pe CSM la 9 puncte în fața lui Rapid. Campioana en-titre e pe locul 4, după Gloria Bistrița și SCM Râmnicu Vâlcea.

Pentru Rapid, de la care au lipsit azi Sorina Grozav și Marta Lopez, aceasta e a treia înfrângere a sezonului. Dincolo, CSM rămâne neînvinsă după primele 14 etape. Și dă senzația că va fi foarte greu de oprit în actuala ediție a campionatului.


Despre progresul lui CSM am vorbit recent cu Adi Vasile: ne-a spus care sunt cele trei motive ale saltului din ultimele luni și cum a ajuns CSM să fie considerată cea mai în formă echipă din handbalul european.


*

Rapid a fost prima echipă care s-a desprins la două goluri, 6-4 în minutul 12, moment în care Adi Vasile a cerut primul time-out al meciului. Până aici, aruncările CSM-ului au fost citite excelent de Diana Ciucă, iar Orlane Kanor – în atacul Rapidului – s-a remarcat prin câteva aruncări grozave. Time-out-ul lui Vasile a schimbat lucrurile, CSM a răspuns cu patru goluri consecutive, iar Rapid n-a mai găsit golul timp de șase minute. Asta și pentru că Marie Davidsen a fost impresionantă în poarta lui CSM.

Însă echilibrul a fost restabilit până la pauză: 13-13 după primele 30 de minute, perioadă de joc în care cele mai bune jucătoare de pe teren au fost portărițele Marie Davidsen (cu 10 intervenții reușite) și Diana Ciucă (opt mingi apărate).

A doua repriză a avut un ritm mai alert, Rapid s-a desprins din nou la două goluri, 17-15 (cu atac pentru +3), însă CSM a răspuns și de data asta perfect, cu trei goluri la rând, pentru 18-17 în minutul 40.

Cele două echipe au mers umăr la umăr până la 22-22, când CSM a reușit un alt interval de patru goluri consecutive, până la 26-22, cu ceva mai puțin de cinci minute rămase de jucat.

Meciul a părut jucat acolo, însă Rapid a reușit o nouă revenire, a avut ultimul atac pentru a egala la 27, dar tocmai Orlane Kanor, probabil cea mai bună jucătoare a Rapidului azi, a greșit ultima pasă.

În meciul tur, cele două au terminat la egalitate, 31-31. Au fost singurele puncte pierdute de CSM în actuala ediție a campionatului. Și singurul punct pe care Rapid București l-a câștigat în fața lui CSM București, în cele 12 întâlniri directe. CSM are acum 11 victorii, șase dintre ele din 2020 încoace, de când Rapid și-a început ascensiunea.

Așa cum știi, cele două echipe s-ar putea întâlni și-n Liga Campionilor, în faza sferturilor de finală, după ce ambele echipe au arătat foarte bine în primele 12 meciuri din grupele Champions League: CSM conduce Grupa A, și-a asigurat deja calificarea în sferturi, în vreme ce Rapid e pe locul 4, la egalitate de puncte (18) cu echipe ca Gyor și Esjberg.

 

Foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.