David Popovici: „Îmi place să spun că mai degrabă sunt al patrulea cel mai bun din lume. Vă mulțumesc că v-ați trezit, înseamnă mult”

Lead.ro 27 iulie 2021

Obosit, dar fericit, David Popovici a vorbit la microfonul Televiziunii Române despre finala olimpică în care a fost la două sutimi de bronz. N-a pierdut locul 3, a spus, ci a câștigat locul 4.

„Îmi place să spun că mai degrabă sunt al patrulea cel mai bun din lume. Am îndrăznit să visez la o medalie, dar nu ăsta a fost scopul și primul gând cu care am venit aici. A fost să dau cât de tare pot eu, mi-am făcut un best-time cu mult peste și n-aș putea să fiu mai satisfăcut. Faptul că am fost la două sutimi de medalie îmi arată cât de strălucitor e viitorul.”

Întrebat de reporterul TVR Alina Alexoi dacă s-a distrat – cum spunea că i-a zis antrenorul înainte să intre în bazin – David a zâmbit. „A fost foarte frumos. Înotam, vedeam fotografii, vedeam tribuna, vedeam mâini ridicate. Știam că de acasă se uită toată lumea, toată România. Vă mulțumesc că v-ați trezit, înseamnă mult.”

Robert Glință: „Am dat tot ce aveam în mine. David este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial”

Despre performanța lui David a vorbit și Robert Glință, pentru Agerpres: „Este uimitor ce a reuşit David la vârsta de 16 ani, este o performanţă pe care e greu s-o concepem la adevărata ei valoare. David nu este un fenomen doar pentru nataţia românească, este un fenomen pentru întregul înot la nivel mondial. Sper din tot sufletul că va avea cale liberă în performanţă, este setat din plin pentru succes, are un caracter şi o personalitate demne de toată admiraţia. Eu îl admir şi îl respect şi sper să aibă toată susţinerea de care are nevoie pentru a reuşi să-şi atingă potenţialul lui adevărat, care este fabulos, uriaş”.

Robert a vorbit și despre parcursul său din finala la 100 metri spate: „A fost o finală extrem de epuizantă, dar toate cursele sunt aşa, e vorba de a da tot ce ai mai bun din tine, de a nu termina cu niciun fel de resurse. Eu am dat tot ce am avut în mine astăzi şi de aceea sunt aşa de epuizat. Până la urmă, am avut o cursă mai bună ca în semifinale şi în calificări, asta este îmbucurător, şi timpul meu nu a fost departe de recordul meu naţional şi personal. Din punct de vedere tehnic şi tactic, am executat o cursă foarte bună şi nu cred că la nivelul actual exista ceva ce aş fi putut să fac pentru obţine un rezultat mai bun. Ăsta mi-a fost nivelul la această competiţie și mă bucur că am putut să execut la capacităţile mele maxime şi în condiţiile acestea (…) Am dat tot ce aveam în mine, efectiv mai mult de atât nu aveam ce să fac, tehnic şi tactic a fost maximul ce am putut oferi la acest moment. Eu sunt încântat, asta vă spun. Aceste curse îmi servesc ca lecţii şi experienţe, cu siguranţă am devenit un înotător mai complet. Voi avea foarte multe de învăţat din această experienţă, o voi folosi ca sursă de motivaţie şi inspiraţie pentru viitor”.

 

Foto: COSR

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.