David Popovici și Bianca Costea aduc alte două medalii de aur, Vlad Stancu câștigă al doilea său bronz la Mondialele de juniori de la Lima!

Lead.ro 5 septembrie 2022

După alte trei medalii în ultima zi a Campionatelor Mondiale de natație pentru juniori de la Lima, frumoasa delegație a României se va întoarce acasă cu 8 medalii și locul 4 în clasamentul pe națiuni – cea mai bună performanță din istoria participărilor noastre la Mondialele juniorilor!

A fost ultima competiție la juniori pentru David Popovici, care în curând va împlini 18 ani, și a fost un (alt) concurs greu de uitat pentru noi, cu 4 medalii de aur și câte două de argint și bronz pentru sportivele și sportivii români.

David a câștigat azi noapte (ora 2 în România) medalia de aur și la 100 de metri liber, după o finală încheiată  în 47,13 (al patrulea cel mai bun timp al anului), cu peste două secunde înaintea urmăritorilor lui!

Popovici a devenit astfel primul înotător care să câștige aurul în dubla de 100 și 200 de metri liber la patru competiții majore într-un singur an: el s-a impus la Europenele și Mondialele de seniori, dar și la Europenele și Mondialele pentru juniori! Să nu uităm că David a corectat și recordul mondial la suta de metri, prin acel 46,86 de poveste de la Roma.

Cu aceste 4 medalii de la Lima (a câștigat aurul cu ștafeta maculină de 4×100 de metri liber, dar și argintul cu ștafeta mixtă în aceeași probă), David a ajuns la 13 medalii (11 de aur) în cele patru competiții ale verii.

Și Bianca Costea a avut o vară grozavă, încheiată acum cu medalia de aur la 50 de metri liber, o cursă în care a recuperat fantastic pe final și a atins prima, în 25,23.

La Europenele de juniori de la Otopeni, în luna iulia, Bianca câștigase alte două medalii de argint: prima în această probă de 50 de metri liber, cealaltă cu ștafeta mixtă de 4×100 de metri liber, ștafetă care a luat argintul și la Lima.

Vlad Stancu a fost celălalt medaliat al zilei pentru România, el câștigând bronzul la 1.500 de metri liber, a treia lui medalie la Campionatele Mondiale de la Lima. Vlad a mai câștigat o medalie de argint la 400 de metri liber, o alta de bronz la 800 de metri liber.

La fel de important, Vlad are o traiectorie foarte bună; dacă va continua așa, îl așteaptă lucruri și mai bune.

Rebecca-Aimeee Diaconescu, Aissia-Claudia Prisecariu și Andra Denisa Gorecki continuă și ele să progreseze, la fel ca Patrick-Sebastian Dinu, Ștefan Cozma și Alexandru Constantinescu, ceilalți trei componenți ai delegației României la Lima, câștigători ai aurului mondial în proba de ștafetă 4×100 de metri liber, alături de David Popovici.

Cum spuneam și zilele trecute, acestea sunt vești importante, de vreme ce lângă David, care e cu adevărat un fenomen, se poate forma acum o întreagă generație de înotătoare și înotători valoroși.

Avem șansa „să pornim încă de la formarea copiilor, să le oferim lucruri pozitive, să le oferim bine, să-i formăm pe adevăr și pe bucurie, pe ceea ce înseamnă sportul adevărat. Iar la nivel de infrastructură, de politic, să ne așezăm real la masă și să discutăm lucruri frumoase, să putem construi deștept“, cum ne spunea recent Silviu Anastase, cel care coordonează loturile naționale în cadrul Federației Române de Natație. Interviul merită citit.

 

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.