„Din păcate, atât s-a putut. Acum trebuie să muncim mai mult la echipele de club și să ne întoarcem și mai motivate la echipa națională”

Ciprian Rus 16 decembrie 2018

Epuizate după un turneu lung și complicat, dezamăgite de rezultat, dar încrezătoare în viitor: fetele noastre au venit realiste în fața microfoanelor TVR, și-au recunoscut greșelile, dar ne-au convins încă o dată că au dat totul pe teren.

„Din păcate, atât s-a putut! Am pierdut pe greșelile noastre din atac, pentru că apărarea a jucat bine. Ne-am bătut cu Olanda, dar am revenit prea târziu. Cred că locul 4 e cel mai dureros loc. Ne bucurăm că am ajuns aici, dar ne-am fi dorit mai mult”, a declarat Mădălina Zamfirescu.

Cristina Laslo a completat-o și a punctat și părțile pozitive ale acestei clasări între primele patru echipe de pe continent: „Am fost la un pas de medalie, dar azi Olanda a fost echipa mai bună. Diferența s-a făcut în prima repriza. Am intrat foarte bine în repriza a doua. Am adunat foarte multă experiență și privim cu încredere pe viitor. Sunt mândră că am fost aici”.

La rândul său, Crina Pintea le-a mulțumit colegelor care au ajutat-o să primească titlul de cel mai bun pivot al turneului. „Am trecut prin multe ca să ajungem aici, am început greoi, dar în partea a doua s-a văzut că putem să ne batem. Mi-aș fi dorit să luăm o medalie, dacă mai erau două-trei minute am fi egalat. Trebuie să muncim mai mult la echipele de club și să ne întoarcem și mai motivate la echipa națională”.

„Am jucat cu o echipă foarte experimentată. Prima parte a fost cheia, în atac nu am găsit poziții bune de aruncare, iar ele au marcat des și pe contraatac. În partea a doua ne-am concentrat mai bine, am încercat să le împingem pe contraatac. Am fost prea motivate, dar la un moment dat am greșit și s-a terminat. Acum trebuie să ne gândim la viitor. În atac ne-a lipsit Cristina Neagu, nu doar pentru că marchează, dar pune în valoare și alte jucătoare”, a concluzionat selecționerul Ambros Martin.

Cristina Neagu, prezentă la conferința de presă de după meci, a spus și ea că e mândră de colegele ei: „Am rămas cu echipa pentru că-mi doream ca fetele să vadă că le susțin. Sunt mândră de ele, am încercat să le ajut de pe margine, pentru că într-o echipă nu e vorba doar despre câte goluri marchezi, e vorba și despre atmosfera de la echipă”, a spus căpitanul României, înainte să recunoască că „e greu să stai pe margine, în teren te gândești mai mult la handbal și totul trece altfel. De pe margine suferi altfel.”

Întrebată de jurnaliștii străini cum i s-a părut jocul României fără ea, Cristina a spus că „echipa a trebuit să schimbe tot sistemul colectiv. A fost greu pentru colege, inclusiv la nivel mental. Aveau nevoie de mai mult timp ca să se obișnuiască să joace fără mine”, o concluzionat cea mai bună jucătoare a României, înainte să lase un mesaj optimist: „Sper să revin și să devin o jucătoare și mai puternică. Asta știu să fac cel mai bine, să-mi revin după momentele grele”.

Foto: Sorin Pana / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.