Echipa feminină de tenis de masă e în finală la Jocurile Europene. Joacă pentru aur și pentru calificarea la Jocurile Olimpice

Lead.ro 28 iunie 2019

În prelungirile setului decisiv al meciului decisiv a obținut echipa feminină de tenis de masă a României calificarea în finala competiției pe echipe de la Jocurile Europene de la Minsk.

O victorie dramatică cu 3-2 în fața Ungariei le-a asigurat fetelor – Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara și Bernadette Cynthia Szocs – medalia de argint și șansa de a lupta sâmbătă, contra Germaniei, nu doar pentru aur, ci și pentru calificarea la Jocurile Olimpice de anul viitor.

Susținute din tribună de campionul olimpic la tir Alin Moldovan, de Adina Diaconu, campioană europeană la tineret la tenis de masă, și de alți sportivi români care nu aveau concursuri vineri, Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara și Bernadette Cynthia Szocs au luptat până la ultima minge pentru această calificare, care a venit după cinci meciuri strânse, tensionate și epuizante.

După ce Dodean și Samara au pierdut meciul de dublu 2-3 (10-12 în decisiv), Bernadette Szocs a egalat (3-0 cu Pota Georgina), Eliza Samara a pierdut meciul al treilea, 8-11 în setul cinci, Bernadette Szocs a egalat din nou, ducând semifinala în meciuldecisiv. Ca un rollercoaster a fost și acest ultim meci: Daniela Dodean a revenit de la 1-2 la seturi, a condus cu 7-1 în decisiv, a fost egalată după două mingi de meci pe care Pota le-a salvat, ducând și acest ultim joc în prelungiri. După punctul victoriei, obținut pe serviciul adversarei, 12-10, Daniela a îngenunchiat, a început să plângă și a fost îmbrățișată de colegele ei de echipă.

Sâmbătă, contra Germaniei, urmează meciul pentru aur.

Bronz la lupte

Tot vineri,  luptătoarea Kriszta Incze a câștigat medalia de bronz, după ce-a câștigat finala mică a categoriei de 62 kilograme.

Finale pentru Denisa Golgotă

Joi, 28 iunie, gimnasta Denisa Golgotă s-a calificat în trei finale. Urmărită din tribune de Nadia Comăneci, singura reprezentantă a României din concursul feminin de gimnastică a terminat prima la sol cu 13.133, a patra la bârnă, cu 12.966 și a șasea la individual compus, cu un total de 52.232 de puncte. Sâmbătă are loc întrecerea individuală, iar duminică, Denisa va evolua în finalele pe aparate.

Aur la canoe dublu

Pe 26 iunie, în a șasea zi a competiției, canoiștii Cătălin Chirilă și Victor Mihalachi au adus a doua medalie de aur pentru România, după aurul Laurei Coman de la tir, câștigând finala la canoe dublu 1.000 de metri.

Dupa un start mai slab decât al reprezentanților Ucrainei, cei doi au reușit să preia conducerea cursei după primii 300 de metri și să rămână în față până la final. Pe locul al doilea s-au clasat Yurii Vandiuk și Andrii Rybachok (Ucraina), iar medaliile de bronz au fost obținute de rușii Kirill Shamshurin și Ilya Pervukhin.

E prima medalie importantă pentru echipajul format de antrenorul Florin Popescu cu puțin timp înainte de Jocurile de la Minsk. Efortul cursei a fost vizibil la final, când amândoi s-au prăbușit pe ponton, iar Victor a avut chiar nevoie de ajutor medical, pentru că nu mai putea respira.

“A fost foarte greu, cu vânt puternic și valuri mari. În timpul cursei nu ne gândeam decât cum să tragem așa cum ne-am pregătit la Snagov și cel mai important a fost că am reușit să învingem”, a spus și Victor pentru site-ul COSR.

Tot miercuri, la box, Maria Claudia Nechita s-a oprit în sferturi la categoria 51 kg, iar la lupte libere Rareș Daniel Chintoan a pierdut meciul pentru medalia de bronz la 125 kg.

Echipa masculină de tenis de masă a României a terminat concursul de la Jocurile Europene de la Minsk pe locul 5. Ovidiu Ionescu, Cristian Pletea și Hunor Szocs, antrenați de Andrei Filimon, au fost opriți din drumul spre medalii de puternica echipă a Germaniei, scor 0-3. ”Știm că putem mai mult, am câștigat încredere pentru că am avut momente foarte bune în joc. Suntem uniți și am arătat ca o echipă!”, a declarat liderul grupului, Ovidiu Ionescu.

Argint la tenis de masă și gimnastică aerobică

În a cincea zi a Jocurilor Europene de la Minsk, reprezentanții României au cucerit alte două medalii: argint la tenis de masă dublu mixt și bronz la gimnastică aerobică, grup.

La tenis de masă, dublul format din Bernadette Cynthia Szocs și Ovidiu George Ionescu a pierdut (0-3) finala în fața perechii Patrick Franziska / Petrissa Solja din Germania, după ce câștigaseră în semifinală cu 3-2 în fața Laurei Gasnier și a lui Flore Tristan din Franța.

La gimnastică aerobică, grupul mixt format din Andreea Bogati, Dacian Nicolae Barna, Gabriel Bocser, Dorin Marian Brotei și Mihai Alin Popa a obținut medalia de bronz; în fața lor s-au clasat Rusia și Bulgaria.

Un rezultat bun a obținut și Serghei Tvetcov: locul 9, la ciclism, în proba de contratimp.

 

 

Foto: COSR

Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.