Echipa națională feminină începe pregătirea pentru EURO 2020: 18 jucătoare au fost convocate la Craiova, alături de lotul Naționalei de tineret

Lead.ro 19 septembrie 2020

Echipele naționale de senioare și de tineret se vor reuni la Craiova, între 27 septembrie și 3 octombrie, pentru prima pregătire centralizată de la începutul pandemiei noului coronavirus. Tot la Craiova, Naționala de senioare va juca și două meciuri amicale contra Serbiei.

Echipa antrenată de Bogdan Burcea și Robert Licu se pregătește pentru Campionatul European din luna decembrie (3-20), în vreme ce echipa de tineret pregătește Mondialul de U20, organizat chiar la București, în perioada 2-13 decembrie.

Când vine vorba de echipa mare, ultimele ei meciuri de calificare la Europeanul din acest an au fost suspendate din cauza pandemiei, iar România s-a calificat automat, în baza locului 4 obținut la Europeanul din Franța din decembrie 2018, la turneul organizat de Norvegia și Danemarca.

Naționala României va juca în Grupa D, alături de Norvegia, Germania și Polonia.

Uite cum arată grupele de la Euro 2020:

Meciurile României din grupa preliminară vor avea loc la Trondheim (Norvegia). În Main Round se vor califica primele trei echipe din fiecare grupă, iar cele două grupe principale vor fi jucate la Herning (Danemarca) și Trondheim. Finalele vor avea loc tot la Trondheim, după ce Federația din Norvegia a ales să renunțe la celelalte două orașe-gazdă, Stavanger și Oslo (unde erau planificate inițial finalele), pentru a limita cât mai mult deplasările echipelor.

Lotul de senioare

Portari: Denisa Dedu, Iulia Dumanska și Diana Ciucă

Extreme stânga: Ana Maria Iuganu și Nicoleta Dincă

Interi stânga: Cristina Neagu și Adriana Crăciun

Coordonatoare: Cristina Laslo, Andreea Rotaru și Ana Maria Țicu

Pivoți: Crina Pintea, Lorena Ostase și Raluca Băcăoanu

Interi dreapta: Alina Ilie, Laura Popa și Ana Maria Savu

Extreme dreapta: Sonia Seraficeanu și Laura Moisă

Antrenori: Bogdan Burcea și Robert Licu

Lotul de tineret

Portari: Ioana Ugran, Andreea Chetraru și Cristina Ciaușescu

Extreme stânga: Marina Ilie, Eva Kerekes și Roberta Stamin

Interi stânga: Patricia Moraru, Andreea Bujor și Ioana Bălăceanu

Coordonatoare: Andreea Popa, Roxana Beșleagă și Rebeca Necula

Pivoți: Ștefania Jipa, Dana Marin și Mirabela Coteț

Interi dreapta: Alicia Gogîrlă și Miruna Pica 

Extreme dreapta: Andra Moroianu, Adina Cace și Gabriela Vrabie

Antrenori: Dragoș Dobrescu și Valeriu Costea

***

La jumătatea lui iunie, după tragerea la sorți a grupelor pentru EURO 2020, Bogdan Burcea a vorbit despre situația Cristinei Neagu, care va reveni la un European după ce în urmă cu doi ani s-a accidentat grav (ruptura ligamentelor încrucișate de la genunchi) la turneul final din Franța, dar și despre felul în care pandemia de coronavirus a dat peste cap planurile sale la prima reprezentativă.

Bogdan Burcea despre:

Adversarele României:

„Sunt echipe care trebuie respectate, Norvegia este Norvegia indiferent de situație, au avut resurse, au o școală de handbal foarte bună, au prezențe ca și noi la turneele europene, peste 12, au jucătoare care revin după accidentări. Cu toate acestea, noi nu vom ridica brațele, vrem să învingem și Norvegia, vrem să învingem și Germania și Polonia”.

Pandemia de coronavirus:

„Pandemia a încurcat pe toată lumea, nu numai pe noi, sper ca toată lumea să depășească cu bine și cât mai repede acest moment. Aștept cu nerăbdare reluarea activității așa cum eram obișnuit. Cel mai important pentru perioada următoare este să revenim la starea de normalitate”.

Cristina Neagu:

„Cristina este un fenomen în handbalul feminin internațional, nu numai românesc, mă bucur că provine din școala de handbal românească, cred că este o mândrie pentru absolut toată lumea, pentru toți profesorii care au format-o, pentru profesorii care au antrenat-o și au adus-o la acest nivel. Sper să fi depășit momentul accidentării de acum doi ani, din timpul turneului final din Franța. Ea e o fată puternică”.

Despre noroc:

„Eu sunt un antrenor norocos și sper să mă țină și de acum încolo nocorcul. În toată cariera mea de peste 25 de ani am avut parte de noroc, nu am de ce să mă plâng”.

 

Foto: Sorin Pana / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Happening now
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.