Echipele de „play-off” ratează debutul în noul an, doar CFR arată că n-a uitat să joace fotbal peste iarnă

Ciprian Rus 4 februarie 2019

Fără excepție, toate echipele din Top 6 au făcut pași greșiți la reluarea sezonului regulat după pauza de iarnă. Astra s-a încurcat la Gaz Metan, 1-1, scor copiat imediat de FCSB la Călărași și de CFR Cluj, acasă, cu Hermannstadt.

FCSB a deschis repede scorul prin Man, dar nu s-a mai apropiat periculos de poarta gazelor, în ciuda întăririlor trimise de pe bancă de noul antrenor, Mihai Teja. Exasperat de jocul prost făcut de „roș-albaștri”, finanțatorul Gigi Becali a revenit la bunul obicei de a-și beșteli jucătorii în direct la televizor și de a schimba, „din pix”, primul 11 din următorul meci, semn că Teja a reușit să fie „principal” la FCSB doar 90 de minute.

Dincolo, la CFR Cluj, situația e mai calmă, deși problemele cu banii încă persistă, după infuziile prea exaltate de capital din sezonul trecut. Clujenii au luat gol după o lovitură liberă perfect executată și au alergat tot meciul să egaleze. Au ratat din toate pozițiile, prin toți jucătorii de atac (inclusiv un penalti) și n-au reușit, până la urmă, decât un egal, după o fază lucrată de Omrani și finalizată de golgheterul echipei și al campionatului, George Țucudean. Poziția 26 în proiectul nostru „40 pentru 2020”, portarul sibian Cătălin Căbuz a făcut un meciul carierei în Gruia.

Cea mai așteptată partidă a etapei a fost și cea mai dezamăgitoare. Deși ne-au obișnuit în ultimele sezoane cu un joc deschis și spectaculos, Viitorul și CSU Craiova nu și-au găsit ritmul după pauza competițională și au terminat la egalitate, 0-0, într-un meci în care, o repriză întreagă, singurul șut la poartă a fost un 11 metri ratat de olteni.

Dezamăgirea campionatului, FC Voluntari, a reușit să mai anime puțin lupta pentru evitarea retrogradării, cu o victorie sprintenă, 4-2, la revelația ediției, Sepsi.

Ce urmează

După deplasarea de la Ovidiu, pe Craiova o așteaptă un alt derbi, cu CFR, acasă, de data aceasta. O ocazie pentru FCSB să mai recupereze din distanța de 6 puncte față de primul loc, în caz că poate trece de Hermannstadt, cea care tocmai le-a furat clujenilor două puncte. Și în lupta pentru „play-off” ne așteaptă o etapă interesantă, cu un meci între Astra și Viitorul.

Foto: Flaviu Buboi / Sport Pictures

Împarte cu alții acest articol
Abonează-te la newsletter
Cele mai noi
Articole similare
Top Stories
Recomandări
Texte bune. N-am vrea să le ratezi.